Este mamă a patru copii însă acest lucru nu a împiedicat-o să pozeze nud, pentru prima oară în cei 25 de ani de carieră. Heidi Klum afișează o siluetă de invidiat și are mai multă încredere în ea ca niciodată. Chiar modelul german spune asta și o demonstrează pozând complet goală la 43 de ani aratându-și corpul fără cusur.
“M-am gândit că de ce nu?! Mai mulți prieteni mi-au spus: ’împlinești 44 de ani, de ce acum?’. Eu am spus că de ce nu acum? Ar trebui să celebrăm trupul unei femei indiferent de vârstă”, a spus Heidi Klum pentru Daily Mail.
Mamă a patru copii, Heidi Klum a spus că acum are mult mai mult încredere în ea decât atunci când avea doar 20 de ani și a pozat pentru fotograful britanic Rankin.
“Am mai pozat nud înainte, însă le-am arătat tuturor asta. Am mai mult încredere acum decât atunci când aveam 20 de ani. Cred că atunci când eram mai tânără eram mai timidă”, a spus Heidi Klum.
Fostul model Victoria’s Secret, Heidi Klum prezintă acum emisiunea Next Topmodel din Germania. Ea are doi fii, Henry (11 ani), Johan (zece ani) și o fetiță, Lou, (șapte ani), cu fostul ei soț, cântărețul Seal.
Totodată, Heidi Klum mai are o fiica, Leni (13 ani), cu fostul ei partener, Flavio Briatore. Acum, Heidi Klum, care este și jurat la emisiunea America’s Got Talent, are o relație cu Vito Schanel, un dealer de artă, în vârstă de 30 de ani, scrie libertatea.ro.
Heidi Klum este un model german-american, vedetă TV, femeie de afaceri, fashion designer, cântăreață, producător TV, autor și actriță.
Scutul de la Cernobîl este deteriorat. După 39 de ani de la accident, reparațiile vor costa enorm
La 39 de ani de la cel mai grav accident nuclear civil din lume, inginerii ucraineni se confruntă cu o nouă provocare la Cernobîl. Potrivit Radio Europa Liberă, o dronă rusă a lăsat o gaură mare în scutul protector al complexului în urmă cu peste două luni.
Provocări în repararea scutului
Cupola de oțel masivă, construită pentru a proteja și izola rămășițele radioactive ale reactorului numărul patru, a fost avariată în urma unui atac cu dronă pe 14 februarie.
Moscova a negat responsabilitatea pentru acest incident. Deși nivelurile de radiații în exteriorul scutului perforat au rămas normale, repararea găurii este extrem de dificilă. Gaura se află deasupra sarcofagului în descompunere care încapsulează deșeurile radioactive ale reactorului.
„Cum poți repara un spațiu de acoperiș unde, cu cât urci mai sus în clădire, cu atât cresc nivelurile de radiație? Sunt atât de ridicate lângă sarcofagul propriu-zis, unitatea reactorului, încât nu poți lucra deasupra lui”, a explicat Shaun Burnie, expert nuclear la Greenpeace.
Burnie a făcut parte dintr-o echipă Greenpeace invitată să inspecteze daunele la scurt timp după atac. „Este o provocare foarte, foarte serioasă, enormă pentru Ucraina într-un moment în care se confruntă cu atâtea alte provocări, încât comunitatea internațională trebuie să intervină și să ofere sprijin”, a explicat el.
Impactul asupra planurilor pe termen lung
Conform sursei citate, noua structură de izolare a fost finalizată în 2019 ca parte a unui proiect internațional de 2,2 miliarde de dolari, implicând 45 de țări.
Planurile pe termen lung de a demonta în siguranță sarcofagul pentru a permite îndepărtarea ruinelor radioactive ale reactorului nu mai sunt posibile în urma deteriorării scutului, potrivit lui Dmytro Humeniuk, expert din cadrul Centrului Științific și Tehnic de Stat pentru Securitate Nucleară și Radiologică din Ucraina.
Evaluarea daunelor și planuri
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a alocat 450.000 de dolari pentru evaluarea daunelor cauzate de dronă structurii de izolare. Ministrul ucrainean al mediului, Svitlana Hrynchuk, estimează că rezultatele preliminare ale analizei ar trebui finalizate în luna mai.
Burnie anticipează că reparațiile la scut vor fi costisitoare și Ucraina va avea nevoie de finanțare semnificativă din partea donatorilor internaționali: „Trebuie să vină cu un plan pe termen mai lung, care va fi foarte extins, foarte complicat și potențial îngrozitor de scump”.
Ce nu s-a văzut la TV de la înmormântarea Papei Francisc: culisele întâlnirii Trump-Zelenski, remarcile anti-Trump din timpul prelegerii și semnul de „pace” dintre Trump și Macron
Papa Francisc a fost înmormântat sâmbătă, în Piața Sfântul Petru din Vatican având loc o ceremonie la care au participat zeci de mii de oameni și peste 100 de delegații oficiale, inclusiv șefi de stat. Evenimentul a oferit mai multe momente semnificative pe plan internațional, potrivit Euronews și CNN.
Întâlnirea neașteptată Trump-Zelenski
Una dintre cele mai surprinzătoare imagini a venit de la o întâlnire neplanificată la Vatican. Fotografii publicate de președinția ucraineană îi arată pe Zelenski, Trump, Macron și Starmer adunați într-o sală de marmură înainte de înmormântare, cu Macron punând o mână de susținere pe umărul lui Zelenski.
Trump și Zelenski au avut și o conversație privată de 15 minute în Bazilica Sfântul Petru. Cei doi erau așezați față în față în centrul unei săli de marmură, fără consilieri în apropiere, sugerând o discuție directă între ei.
Directorul de Comunicare al Casei Albe, Steven Cheung, a descris întâlnirea ca fiind „foarte productivă”, cu planuri pentru discuții ulterioare în cursul zilei.
Această interacțiune directă și aparent cordială a contrastat puternic cu tensiunile publice recente dintre cei doi lideri.
Într-o postare pe rețeaua de socializare X, Zelenski a spus că întâlnirea a fost una bună și cu potențial de a deveni istorică.
Schimbul de pace neașteptat între Trump și Macron
În alt moment notabil din timpul slujbei de înmormântare, Trump a participat la ritualul catolic cunoscut sub numele de „semnul păcii”.
El a dat mâna cu vecinii săi imediați: președintele finlandez Alexander Stubb, cu care jucase recent golf în Florida, și președintele estonian Alar Karis.
Dar a întins mâna și spre președintele francez Emmanuel Macron, așezat la mică distanță.
În liturghia catolică, „semnul păcii” are loc după Tatăl Nostru și înainte de Împărtășanie, când congregația este invitată să ofere un gest de pace unul altuia, de obicei o strângere de mână, o plecăciune sau o îmbrățișare, în funcție de tradiție.
Strângerea de mână cu Macron a fost posibilă datorită modificărilor de ultim moment ale aranjamentelor de ședere din primul rând, protocolul Vaticanului fiind dat deoparte pentru acest eveniment fără precedent.
A doua întâlnire a lui Trump cu Ursula von der Leyen
Pe treptele Pieței Sfântul Petru, președintele Trump și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen au schimbat o strângere de mână.
A fost prima lor întâlnire de la 21 ianuarie 2020, când cei doi s-au întâlnit la Forumul Economic Mondial de la Davos.
Deși scurtă și limitată la curtoazii formale, interacțiunea a părut caldă, în ciuda tensiunilor transatlantice recente legate de tarifele comerciale.
„În scurtul lor schimb, președinta von der Leyen și președintele Trump au convenit să se întâlnească”, le-a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Paula Pino, jurnaliștilor sâmbătă.
Von der Leyen a scris pe rețeaua de socializare X că a avut „schimburi bune” cu mai mulți lideri adunați pentru a aduce un ultim omagiu papei.
Schimbarea simbolică de garderobă a lui Zelenski
Zelenski a făcut o schimbare notabilă în ținuta sa militară tipică pentru înmormântare, optând în schimb pentru haine închise la culoare.
Menținând totuși un aspect inspirat din militar, Zelenski a optat pentru o jachetă neagră elegantă, cu buzunare frontale și o tăietură mai informală, asortată cu o cămașă închisă la culoare în locul obișnuitului său tricou, și cizme închise la culoare.
De la invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina în 2022, Zelenski a purtat în mod constant o ținută militară informală ca simbol al solidarității cu soldații de pe front.
Alegerea sa de a se îmbrăca mai formal pentru înmormântare a marcat o schimbare semnificativă, deși subtilă, pentru ocazia solemnă.
O undă anti-Trump în omilie
În timpul omiliei sale, cardinalul Giovanni Battista Re, decanul Colegiului Cardinalilor, a celebrat pledoaria neobosită a Papei Francisc pentru migranți și marginalizați – remarci pe care unii le-au văzut ca o mustrare directă la adresa președintelui Trump, prezent în public.
Re a citat vizitele Papei Francisc în Lesbos și Lampedusa, două insule care simbolizează „tragedia migrației, cu mii de oameni înecați în mare”, dar și Liturghia pe care Papa Francisc a celebrat-o la granița dintre Mexic și SUA.
Cardinalul Re a reluat și îndemnul de durată al papei: „Construiți poduri, nu ziduri”, o frază interpretată de mult timp ca o critică directă la adresa politicilor lui Trump.
Mulțimea a răspuns cu aplauze spontane, în special în cursul apelurilor lui Re la pace și dialog în fața războiului și distrugerii – un punct culminant emoțional al ceremoniei.
„În fața războaielor furioase din ultimii ani, cu ororile lor inumane și nenumăratele morți și distrugeri, Papa Francisc și-a ridicat neîncetat vocea, implorând pacea și chemând la rațiune și negocieri oneste pentru a găsi soluții posibile”, a continuat Re.
Alertă de la Gmail: nu deschideți acest mesaj fals de la Google
În aceeași săptămână în care Microsoft a anunțat reguli stricte de autentificare a emailurilor care intră în vigoare pe 5 mai pentru a proteja 500 de milioane de utilizatori Outlook, iar FBI a avertizat că hackeri care se dau drept agenți FBI au atacat utilizatori, Google confirmă acum că și utilizatorii Gmail sunt ținta unor atacuri. Hackerii reușesc să ocolească măsurile de autentificare ale Google și profită de încrederea în infrastructura companiei pentru a lansa un atac periculos și costisitor.
Ce poți face între timp:
– Activează autentificarea în doi pași (2FA) pentru contul tău
– Folosește passkeys pentru un nivel mai ridicat de protecție
– Fii atent la emailuri, chiar dacă par să vină de la Google
– Verifică întotdeauna adresele URL înainte de a introduce datele de autentificare
– Nu da click pe linkuri suspecte, nu descărca atașamente neverificate