Săptămâna aceasta, statul California din SUA, a adoptat o lege care interzice paparazzilor să facă poze cu copiii celebrităților fără acordul tutorelui. Fotografii care vor încălca legea, vor fi nevoiți să plătească o amendă de 10.000 de dolari. Până intră legea în vigoare vă propunem o galerie foto cu micuţii vedetelor de la Hollywood.
Hally Bery și Nanu
Ben Affleck și fetițele
Matt Damon
Katherine Heigl
Salma Hayek
Angelina Jolie
David și Victoria Beckham și fiica lor Harper
Katie Holmes și fiica Suri
Beyonce și fiica ei
Orlando Bloom și fiul său Flynn
Charlize Theron cu fiul ei
Pink și fiica ei
Fiul unei directoare din CIA a murit în Ucraina luptând pentru armata rusă
Fiul directoarei adjuncte a unui departament al Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) a murit în războiul din Ucraina, în timp ce lupta în armata rusă, relatează vineri agenţia EFE, citată de Agerpres.
Americanul Michael Gloss, în vârstă de 21 de ani, a anunţat pe 13 august 2023, într-o conversaţie cu prieteni ai săi, că se află în Rusia, la Vladikavkaz, capitala Osetiei de Nord. Nici o lună mai târziu, pe 5 septembrie, numele său a apărut în baza medicală de date a Moscovei, în evidenţa unui comisariat militar cunoscut pentru recrutarea de combatanţi străini.
Ulterior, el a fost dus la un centru de instrucţie militară din regiunea Moscova, unde a fost identificat în mai multe videoclipuri de pe reţelele sociale, înregistrate de mercenari nepalezi, în care tânărul american apărea îmbrăcat în uniformă militară.
Michael Gloss şi-a accesat ultima dată contul de social media pe 14 martie 2024, iar două săptămâni mai târziu divizia în care era înrolat a înaintat către poziţiile armatei ucrainene.
El a murit pe 4 aprilie 2024 şi a fost înmormântat opt luni mai târziu în comitatul său natal, Fairax, lângă Washington.
Tânărul american călătorise anterior prin lume în misiuni umanitare, inclusiv în Turcia, în urma cutremurului devastator din 2023.
Prietenii şi familia spun că era preocupat de ecologie, dar şi de politici sociale, şi foarte ostil faţă de politica externă a SUA. Ei afirmă că nu au observat la el vreo simpatie faţă de Rusia.
Mama sa, Juliane Gallina, lucrează de peste 30 de ani în serviciile secrete americane, activând, de asemenea, în armată, iar din februarie 2024 este directoare adjunctă în departamentul pentru inovaţie digitală al CIA.
Tatăl său, Larry Gloss, veteran al Marinei şi participant la operaţiunea „Furtună în Deşert”, pentru eliberarea Kuweitului după invazia irakiană, a avut şi el legături cu serviciile de informaţii americane prin activităţi în sectorul de securitate cibernetică.
Un înalt general rus a fost ucis într-un atac cu bombă la Moscova
Imaginile difuzate de presa rusă au arătat o explozie, apoi resturile mașinii generalului Iaroslav Moskalik.Agenția Tass a citat serviciile de securitate care au confirmat existența unui dispozitiv exploziv improvizat, dar nu și numele generalului, dezvăluit în schimb de surse Reuters și BBC.
Un ofițer militar rus de rang înalt a fost ucis vineri după ce o mașină a explodat în localitatea Balașiha din regiunea Moscovei, au relatat posturile de știri ruse Mash și Shot, citate de Reuters.
Mai multe surse rusești afirmă că generalul Iaroslav Moskalik, adjunctul șefului Direcției principale de operațiuni a Statului Major al Forțelor Armate Ruse, este omul ucis în atacul cu bombă.
/2. Moment of the detonation of the planted IED device wich killed Russian Major General Yaroslav Moskalik in Moscow region this morning. pic.twitter.com/IdCKXQaHSk
— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) April 25, 2025
Nu există încă o confirmare oficială a acestui fapt, dar agenția de presă oficială rusă Tass a citat serviciile de securitate care au confirmat că o bombă a fost cauza exploziei din suburbia Balașiha din estul Moscovei.
„Explozia a fost cauzată de un dispozitiv exploziv artizanal. Fragmente ale dispozitivului exploziv au fost găsite la fața locului și vor fi trimise pentru examinare”, a declarat o sursă a serviciilor de urgență pentru Tass.
Cel puțin 12 state americane au dat în judecată administrația Trump, invocând haosul economic
Cel puțin douăsprezece state americane au dat în judecată administrația Trump la Curtea de Comerț Internațional al SUA pentru a opri noua politică tarifară, invocând că aceasta a adus haos în economie.
Statele reclamante sunt: Oregon, Arizona, Colorado, Connecticut, Delaware, Illinois, Maine, Minnesota, Nevada, New Mexico, New York și Vermont, scrie The Associated Press.
Procesul contestă afirmația liderului de la Casa Albă că poate impune în mod arbitrar tarife bazate pe Actul Internațional al Puterilor Economice de Urgență și solicită instanței să declare tarifele drept ilegale și să blocheze agențiile guvernamentale să le aplice.
Reclamanții susțin că numai Congresul SUA este împuternicit să impună tarife și că președintele poate invoca Actul Internațional al Puterilor Economice de Urgență numai atunci când o urgență prezintă o „amenințare neobișnuită și extraordinară”.
Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a afirmat recent că statul său, cel mai mare importator din țară, ar putea pierde venituri de miliarde de dolari în urma noii politici tarifare.
Kush Desai, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a declarat că administrația Trump rămâne hotărâtă să abordeze urgența națională care distruge industriile americane și lăsă lucrătorii americani în urmă.
La începutul lunii aprilie, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat o creștere a taxelor vamale pentru majoritatea produselor importate, dar au fost ulterior suspendate pentru o perioadă de 90 de zile pentru mai mult de 75 de țări, inclusiv pentru Republica Moldova.
Recent China a impus tarife suplimentare până la 125% pentru produsele importate din SUA drept răspuns la decizia Washingtonului de a majora la 145% taxele vamale pentru produsele din China.