După ce au jucat o nuntă pe larg mediatizată în presa din toată lumea, Pippa Middleton și soțul ei, bancherul și milionarul James Matthews, au plecat în luna de miere, așa cum fac mulți dintre tinerii proaspăt căsătoriți. Dimineață, cei doi îndrăgostiți au fost surprinși cu bagajele la aeroport, pregătiți să călătorească spre locul unde își vor petrece luna de miere.
Potrivit publicației Hello!, James și Pippa au fost surprinși pe aeroportul din Los Angeles, la o zi după nuntă lor. Se pare că cei doi s-au îndreptat spre Polinezia Franceză, având rezervat una dintre vilele de lux din resortul The Brando, care aparține regretatului actor Marlon Brando.
Timp de o săptămână, James și Pippa se vor bucura de frumusețea insulei Tetiaroa, acolo unde vor putea alege una dintre cele 35 de vile de lux, fiecare dintre acestea având piscină proprie și ieșire spre nisipul cristalin. De asemenea, cei doi vor putea practica toate tipurile de sporturi de apă, precum paddleboarding, snorkelling și scufundări la mare adâncime. Așa arată insula!
Costul unei astfel de vile, pe noapte, începe de la 2,700 de dolari și poate ajunge la prețuri exorbitante, având în vedere că cei doi îndrăgostiți sunt în luna de miere și că au ales, cel mai probabil, un pachet cu service 24/24 și alte astfel de beneficii. Așa arată una dintre vile!
După această săptămână, cei doi se vor îndrepta, cel mai probabil, spre Affric Lodge, proprietatea scoțiană, deținută de familia lui James Matthews.
Armata ucraineană se confruntă în prezent cu tot mai multe cazuri de dezertări: Soldații unei brigăzi de elită au dezertat în masă, în Franța
Procuratura din Kiev a deschis o anchetă penală în legătură cu situația militarilor care au dezertat înainte de a fi trimiși pe front, scrie adevarul.ro.
Dintre aceștia, peste 50 de militari au dezertat chiar în timp ce se antrenau în Franța. În plus, brigada nu a putut fi niciodată „creată” în adevăratul sens al cuvântului și nu a putut acționa ca o unitate omogenă, deoarece militarii săi – atunci când nu dezertau – erau trimiși imediat pe front după ce terminau pregătirea: peste 2.500 de soldați au fost trimiși astfel pentru a înlocui pierderile suferite de alte brigăzi pe câmpul de luptă, conform unei investigații realizate de publicația ucraineană censor.net.
Înainte de apariția scandalului, presa și propaganda de la Kiev prezentau brigada 155 de Infanterie Mecanizată a armatei ucrainene, supranumită „Ana din Kiev”, drept o unitate de elită care urma a fi echipată inclusiv cu armament, tunuri și blindate occidentale.
În realitate, până să ajungă pe front, peste 1,700 de militari din cei 4.000 declarați oficial deja dezertaseră din această unitate.
Brigada a fost apoi trimisă pe frontul de la Pokrovsk fără drone de recunoaștere și fără echipament specializat în combaterea dronelor rusești. Unul din comandanții brigăzii, care avea chiar misiunea de a recruta, forma și antrena efectivele unității, a murit în urma unui stop cardiorespirator. Apoi, comandantul brigăzii a fost imediat demis după ce unitatea a intrat în luptă.
Pierderile mari suferite pe front au fost provocate, conform jurnaliștilor de investigație ucraineni, de faptul că ofițerii de la comanda brigăzii nu au avut niciodată timp să-și antreneze adecvat propriii militari. Astfel, deoarece erau permanent transferați la alte unități din prima linie, militarii brigăzii 155 nu au putut acționa niciodată în mod coerent, omogen și coordonat.
„Membrii brigăzii au devenit ostatici ai unei acțiuni de PR a lui Zelenski”, se arată în publicația ucraineană citată. Jurnaliștii, bloggerii militari și influencerii ucraineni s-au arăta scandalizați de modul în care liderii armatei ucrainene decid din simple rațiuni de PR, să creeze noi unități din resturi provenite de la alte brigăzi, fără ca noile brigăzi formate să dispună de o comandă coerentă, specialiști, tehnică grea de luptă sau drone, ceea ce duce la pierderi inutile de vieți pe front.
„Se pierd vieți și bani din fonduri publice pe aceste noi proiecte în loc de a întări mai mult unitățile deja formate și care au deja experiență acumulată pe câmpul de luptă”, se arată în articolul publicației censor.net, care a calculat că o brigadă nou-formată costă statul ucrainean în jur de 900 de milioane de euro.
Peste 19.000 de dezertori în armata ucraineană, înregistrați oficial
Armata ucraineană se confruntă în prezent cu tot mai multe cazuri de dezertări: în luna septembrie 2024, peste 19.000 de militari erau înregistrați ca dezertori. Cei aproape trei ani de război continuu împotriva armatei ruse au decimat aproape toate unitățile ucrainene din prima linie.
Rotirile de trupe sunt rare, ceea ce duce la epuizarea și demoralizarea militarilor – în special a infanteriștilor – care luptă în cele mai fierbinți zone ale frontului, cum este cea de lângă Pokrovsk. „Nu toți soldații mobilizați își părăsesc pozițiile, dar majoritatea asta fac. Când ajung aici (în prima linie), realizează cât e de greu, când văd dronele inamicului sau efectele bombardamentelor artileriei”, a declarat, sub protecția anonimatului, comandantul unei unități ucrainene angajate în luptele de la Pokrovsk.
Situația e mult mai gravă, în condițiile în care unii comandanți ucraineni au recunoscut că nu raportează imediat unele cazuri de dezertare ori absențe neautorizate și că încearcă mai întâi să-i convingă pe militari să se întoarcă voluntar, fără a fi pedepsiți.
O astfel de abordare a devenit atât de frecventă încât parlamentarii au modificat legea astfel încât cazurile de dezertare să nu fie pedepsite, dacă militarul se află în prima abatere.
Prințesa Kate își propune să să-i împace pe prințul Harry și Regele Charles: „Viața este prea prețioasă”
Prințesa Kate Middleton a mărturisit că vestea că a fost diagnosticată cu cancer, la începutul anului 2024, a fost o adevărată lovitură. Când medicii i-au dat șocanta veste, pe care a făcut-o publică în martie, Kate a fost confruntată brusc cu propria sa fragilitate. Într-un interviu din septembrie, după finalizarea chimioterapiei, Prințesa de Wales a spus că acest diagnostic i-a oferit „o nouă perspectivă asupra vieții”, iar totul a început să capete alt sens, scrie adevarul.ro.
Această schimbare de viziune include și o abordare diferită față de criza profundă care a frânt familia regală britanică în ultimii ani. După ce Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la îndatoririle regale și s-au stabilit în California în 2020, pe fondul unor tensiuni tot mai mari cu familia regală – despre care Harry a spus că ar fi fost implicată în scurgeri de informații negative în presă – ruptura dintre acesta și tatăl său, Regele Charles al III-lea, precum și fratele său, Prințul William, s-a adâncit. Totuși, în contextul în care Regele Charles, în vârstă de 76 de ani, se află încă sub tratament, aproape un an după ce a fost diagnosticat cu cancer, surse apropiate familiei regale susțin că „Kate își dorește ca familia să se împace”. „Având în vedere starea de sănătate a regelui, timpul nu este de partea lor. Kate este hotărâtă să-l aducă pe Harry înapoi acasă”, a declarat o sursă pentru Life & Style.
Lumea s-a schimbat în ultimele luni, iar Kate nu mai este dispusă să aștepte ca lucrurile să se întâmple de la sine. „A învățat că viața este mult prea prețioasă și că timpul nu iartă pe nimeni”, explică aceleași surse. „Kate i-a contactat deja pe Harry, iar acesta a răspuns pozitiv. Scopul principal al planului ei este ca Harry să se întoarcă în Marea Britanie și să facă pace cu Charles.
O alegere semnificativă a fost concertul anual de Crăciun pe care Kate l-a organizat pe 6 decembrie la Londra, unde tema iubirii și empatiei a fost centrală. Într-o scrisoare trimisă invitaților, Kate i-a îndemnat pe toți să trăiască „cu inima deschisă, cu iubire, bunătate și iertare”. Sărbătorile, spunea ea, sunt un prilej de a înțelege „importanța dăruirii și primirii empatiei” și de a arăta „cât de mult avem nevoie unii de alții, chiar și în ciuda diferențelor”.
Aceasta alegere nu a trecut neobservată. Katie Nicholl, expert în casa regală, a subliniat că „posibil, Kate este deschisă unei reconciliere în vreun fel”. Deși William rămâne „foarte supărat” pe Harry pentru că a făcut publice detalii intime despre familia regală, se pare că Kate ar putea să joace un rol important în repararea acestei relații.
Depășirea durerii
Harry a făcut deja un pas spre reconciliere. „Ușa este mereu deschisă. Mingea este în terenul lor”, a spus el într-un interviu din 2023. Regele Charles, însă, a fost mai puțin deschis. După ce Harry a venit în Marea Britanie în februarie, când s-a aflat despre diagnosticul de cancer al regelui, între cei doi nu s-ar fi întâlnit mai mult de o oră. În mai, Harry a fost respins în urma unei vizite la Londra, din cauza „programului plin al Majestății Sale”, iar în august și septembrie, tatăl și fiul nu s-ar fi întâlnit deloc.
În ciuda acestui fapt, se știe că Charles a căutat sprijin spiritual din partea liderilor religioși și a luat în considerare posibilitatea reconcilierii cu Harry. Însă, potrivit autorului Robert Hardman, în prezent lucrurile sunt dificile. Conform acestuia, procesul legal continuu al lui Harry privind asigurarea securității sale a stârnit îngrijorarea regelui, care se teme că fiul său ar putea folosi informațiile personale din discuțiile lor împotriva sa în instanță.
Kate știe că nu există certitudini în viață. „Totul se poate schimba într-o clipă”, a spus ea într-un interviu din septembrie. „Nu vrea ca familia să aibă regrete”, a adăugat sursa.
Încă un atac armat în SUA: Cel puțin 11 oameni au fost împușcați în faţa unui club din New York
Cel puţin 11 persoane au fost rănite prin împuşcare, miercuri, în faţa unui club de noapte din Queens, potrivit Departamentului de Poliţie al oraşului New York, a relatat joi New York Post, citat de News.ro. Într-o înregistrare video de pe X se arată o prezenţă numeroasă a poliţiei şi a ambulanţelor în faţa clubului, scrie digi24.ro.
Incidentul a avut loc în apropierea clubului de noapte Amazura din Jamaica, un cartier din New York, cu puţin înainte de ora locală 23:20. Rapoartele spun că victimele au fost duse la spitalele din apropiere, inclusiv la Long Island Jewish Hospital şi Cohen’s Children Medical Center. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu se află în stare critică. Clubul unde a avut loc incidentul este descris ca fiind „un local de noapte spaţios, plin de energie, cu dans, DJ şi spectacole live, plus cocktailuri şi băuturi”. Incidentul armat din New York urmează atacului din New Orleans, soldat cu 15 morţi.