Milioane de tinere visează să fie cu el, însă, mama interpretului a declarat că Stas este căsătorit în taină cu o oarecare Natalia.
Din anumite motive, artistul nu vorbește despre viața sa personală. Posibil, acesta încă nu și-a revenit după despărțirea scandaloasă de sora lui Timati, Victoria Smirnova.
Cu toate acestea, recent, Stas Pieha a venit la un Festival cu noua sa soție. Interpretul a hotărât să le-o prezinte colegilor de breaslă, iar aceștia au rămas uimiți. Natalia este o tânără foarte plăcută și drăguță.
Volodimir Zelenski dezvăluie că racheta balistică nord-coreeană care a ucis 12 persoane la Kiev avea componente americane
Racheta balistică fabricată în Coreea de Nord care a ucis joi 12 persoane într-un atac la Kiev avea componente de fabricaţie americană, dezvăluie vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP și Protv
„Racheta care a ucis civili la Kiev conţinea cel puţin 116 componente provenind din alte ţări, dintre care majoritatea, din nefericire, au fost fabricate de către întreprinderi americane”, anunţă într-un comunicat postat pe Telegram şeful statului ucrainean.
Aceste atacuri cu rachete şi drone ruseşti asupra Ucrainei au loc după ce Donald Trump l-a criticat miercuri pe preşedintele Volodimir Zelenski, acuzându-l că a făcut declaraţii „incendiare” privind Crimeea anexată, într-un moment în care un acord cu Rusia ar fi „foarte apropiat”, potrivit lui.
Refuzul Kievului de a accepta termenii americani pentru a pune capăt războiului declanşat de Rusia în februarie 2022 „nu va face decât să prelungească masacrele”, a avertizat miliardarul republican, care nu a recunoscut niciodată responsabilitatea rusă în declanşarea conflictului.
Textul integral al planului de pace prezentat de delegația SUA la Paris, dezvăluit de Reuters
Reuters a intrat în posesia textului complet al propunerii formulate de Statele Unite pentru încheierea războiului din Ucraina. Documentul a fost prezentat oficialilor europeni la Paris, pe 17 aprilie, de către emisarul special al președintelui Donald Trump, Steve Witkoff, și constituie, potrivit surselor americane, „oferta finală” a Washingtonului către părțile implicate.
Potrivit documentului, planul de pace propus de SUA prevede următoarele elemente cheie:
Armistițiu
Încetare permanentă a focului între Ucraina și Rusia;
Începerea imediată a negocierilor tehnice pentru implementarea armistițiului.
Garanții de securitate pentru Ucraina
Ucraina va beneficia de garanții de securitate solide oferite de un grup ad-hoc de state europene și alți parteneri internaționali dispuși să participe;
Ucraina se angajează să nu solicite aderarea la NATO;
Ucraina are libertatea de a urmări aderarea la Uniunea Europeană.
Teritorii
SUA vor recunoaște de jure anexarea Crimeei de către Rusia;
SUA vor recunoaște de facto controlul rus asupra unor părți din regiunile Luhansk, Donețk, Zaporijjea și Herson;
Ucraina își va recăpăta controlul asupra regiunii Harkiv;
Centrala nucleară de la Zaporijjea și barajul de la Kahovka vor reveni sub control ucrainean, însă vor fi administrate temporar sub supraveghere americană, iar energia electrică va fi distribuită ambelor părți;
Ucraina va avea acces neîngrădit pe fluviul Nipru și va controla limba Kinburn.
Economie și sancțiuni
SUA și Ucraina vor încheia un acord de cooperare economică și în domeniul mineralelor strategice;
Ucraina va fi reconstruită complet și va primi compensații financiare;
Toate sancțiunile impuse Rusiei începând din 2014 vor fi ridicate;
Va fi reluată cooperarea economică dintre SUA și Rusia în domeniul energiei și al altor industrii.
Această propunere marchează cea mai ambițioasă încercare de până acum a administrației Trump de a opri conflictul început de Rusia în februarie 2022.
Documentul a fost deja transmis ucrainenilor prin intermediul partenerilor europeni, iar Kievul și Bruxelles-ul au formulat contrapropuneri care urmează să fie discutate în continuare.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că o versiune actualizată a documentului se află deja „pe biroul lui Donald Trump”.
Rusia este dispusă să ajungă la o înțelegere cu Statele Unite privind războiul din Ucraina, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru CBS News. Potrivit acestuia, Moscova lucrează la „ajustarea” anumitor detalii ale unui posibil acord, în urma cererii președintelui american Donald Trump de a opri escaladarea.
Negocierile dintre Rusia și Statele Unite privind o posibilă soluționare a conflictului din Ucraina trebuie să rămână confidențiale pentru a-și păstra eficiența, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Declarațiile vin în contextul eșuării unei întâlniri diplomatice la Londra, programată pentru 23 aprilie, care trebuia să reunească miniștrii de externe ai SUA, Ucrainei, Marii Britanii, Franței și Germaniei.
Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
Politica tarifară agresivă a președintelui american Donald Trump aduce repercusiuni din partea industriilor: Subaru, care a vândut 68.043 de mașini în Canada în 2024, își mută producția în afara SUA, ca răspuns la escaladarea luptelor comerciale în domeniul auto.
Dintre cele 68.043 de vehicule vândute în Canada anul trecut, peste 17.700 — adică 26% — au fost produse în SUA. Însă, începând cu anul 2026, Subaru Canada va reduce drastic importurile din Statele Unite la doar 10% din totalul vânzărilor, ceea ce înseamnă pierderi de ordinul milioanelor de dolari pentru industria auto americană, notează Daily Mail.
Modelul cel mai afectat este Subaru Outback, produs în SUA, care nu va mai fi exportat în Canada după 2026. În schimb, compania va furniza pieței canadiene doar unități fabricate în Japonia, evitând astfel tariful de 25% impus de Trump asupra vehiculelor străine.
„Această măsură va minimiza impactul suprataxei”, a declarat Tomohiro Kubota, CEO Subaru Canada, pentru Automotive News Canada.
Producția japoneză devine mai rentabilă decât riscurile birocratice și comerciale generate de politica externă a SUA. De altfel, Subaru deja aprovizionează piața canadiană cu SUV-urile de succes Crosstrek și Forester din Japonia.Compania nu a specificat dacă aceste modificări vor duce la reduceri de personal sau schimbări în fabrica sa din Indiana, unde urma să fie produs Forester începând cu acest an.
Pe fondul războiului tarifar dintre SUA și Canada, mai mulți giganți auto au fost afectați. Stellantis a anunțat concedieri pentru 900 de angajați, Honda a anunțat că modelul Civic Hybrid va avea doar o fabrică de asamblare finală în SUA, iar GM a declarat că își mărește producția de pick-up-uri scumpe fabricate în America. Volvo, în schimb, a retras complet modelul S90 de pe piața americană.
În ciuda măsurilor, CEO-ul Subaru, Atsushi Osaki, a declarat la Salonul Auto Internațional de la New York că marca rămâne angajată pe piața americană.
„Ne dorim să oferim clienților noștri americani o gamă variată de opțiuni, în funcție de nevoile lor în continuă schimbare,” a spus acesta.
La baza acestei reorganizări se află tariful de 25% aplicat de Trump asupra vehiculelor importate din aproape toate țările, inclusiv Canada.
Guvernul canadian a răspuns prin introducerea unor taxe similare pe mașinile fabricate în SUA, iar industria auto nord-americană a intrat astfel într-un vârtej de incertitudine.