Sumele încasate de Andra, Irina Rimes și The Motans de Revelion

În mai toate orașele din România sunt organizate concerte de Revelion. De acest lucru profită și artiștii care măresc simțitor tarifele pentru câteva minute de show. Iată câți bani câștigă vedetele Noaptea dintre ani.

Irina Rimes, juratul de la Vocea României,  ar încasa potrivit unica.ro, în jur de 15.000 de euro, sumă la care se adaugă TVA, cheltuielile cu cazarea și cu transportul.

Denis Roabeș, solistul trupei The Motans, ar încasa în jur de 20.000 de euro pentru un recital în noaptea dintre ani. Ca și în cazul colegei sale, la această sumă se adaugă și alte taxe, scrie Fanatik.

Tot 20.000 de euro ar fi suma pe care o cer și cei de la Paraziții pentru a întreține atmosfera de Revelion, la fel și trupa Holograf care îl are ca solist pe cântărețul Dan Bittman. În cazul lor, recitalul ar putea dura maxim 90 de minute.

Cleopatra Stratan, ar cere pentru un moment de neuitat nu mai puțin de 6.000 de euro.

Rapperii Guess Who, Puya, Grasu XXL au tarife asemănătoare pentru recitalurile pe care le susțin de Revelion, suma cerută fiind în jurul a 7.000 de euro, mai scrie sursa citată.

Între 5.000 și 7.000 de euro primesc pentru showul de revelion și artiști precum Alexandrei Ungureanu, Ellie White, Nicoleta Nucă, Edward Sanda sau Keo, în timp ce o sumă cu aproape 2.000 de euro în plus intră, în noaptea dintre ani, în buzunarelor unor voci precum Oana Radu & Band, Ami, Alina Eremia, Marcel Pavel, Pepe, Ruby, Alex Velea sau trupa Mandinga.

Andra, una dintre cele mai cunoscute artiste din România și una dintre vocile care țin de-a lungul anului topurile radiourilor cântă în noaptea dintre ani pentru suma de 20.000 de lei, potrivit Fanatik.

Antonia, soția lui Alex Velea acceptă să urcepe scenă contra unei sume care ajunge în jurul a 11.000 de euro.

sursa:unica.ro


Parlamentul Ucrainei a adoptat o rezoluție care confirmă legitimitatea lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte și exclude alegerile în timp de război

Parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluție care afirmă legitimitatea lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte și confirmă că alegerile nu sunt posibile decât după încheierea războiului. Astfel, rezoluția vine ca o respingere a lui Trump și Putin, care au sugerat că Zelenski este ilegitim deoarece nu a organizat alegeri în timpul războiului cu Rusia, scrie ABC News citat de digi24.ro.

Parlamentul a adoptat rezoluția la a doua încercare, după ce luni, în cadrul votului inițial, nu a obținut un sprijin suficient. Zelenski a declarat duminică că ar demisiona dacă acest lucru ar însemna pace pentru țara sa, adăugând că ar face acest lucru și dacă acest lucru ar însemna aderarea Ucrainei la NATO. Parlamentul a precizat marți că Zelenski a fost ales în alegeri legitime și că mandatul său nu este pus la îndoială. De asemenea, Parlamentul a precizat că nu pot fi organizate alegeri până la ridicarea legii marțiale, după instaurarea unei „păci juste și durabile”.

Zelenski a fost ales cu o majoritate de voturi în 2019, dar mandatul său a expirat în luna mai a anului trecut.  Așadar, Ucraina se află acum sub legea marțială care, în conformitate cu constituția sa, interzice organizarea de alegeri. Majoritatea ucrainenilor, inclusiv principalele partide de opoziție, sunt de acord că organizarea de alegeri acum, pe fondul războiului, nu este posibilă, deoarece milioane de oameni sunt refugiați în străinătate, iar sute de mii luptă. Alegerile ar putea fi, de asemenea, o oportunitate pentru Rusia de a diviza țara în timp ce aceasta încearcă să se apere.

Un nou AI poate să modeleze şi să proiecteze codul genetic pentru toate domeniile vieţii

În colaborare cu Nvidia şi reunind cercetători de la Universitatea Stanford, UC Berkeley şi UC San Francisco, Arc Institute a creat cel mai mare model AI pentru biologie, numit Evo 2.

Noul AI a fost antrenat pe ADN-ul a peste 100.000 de specii din întregul arbore al vieţii. Datorită înţelegerii profunde a vieţii pe care o posedă, acesta poate  identifica modele în secvenţele genetice pentru care cercetătorii ar avea nevoie de ani de zile pentru a le descoperi, informează stiripesurse.

Modelul poate identifica cu precizie mutaţiile cauzatoare de boli în genele umane şi este capabil să proiecteze noi genomuri similare genomului bacteriilor simple.

AI-ul poate, de asemenea, procesa secvenţe genetice de până la 1 milion de nucleotide simultan, permiţându-i să înţeleagă relaţiile dintre părţi îndepărtate ale aceluiaşi genom.

Bazându-se pe predecesorul său Evo 1, care a fost antrenat în întregime pe genomuri unicelulare, Evo 2 este cel mai mare model de AI din biologie, antrenat cu peste 9,3 trilioane de nucleotide, 128.000 de genomuri întregi, precum şi date metagenomice.

Evo 2 a fost antrenat vreme de mai multe luni pe platforma NVIDIA DGX Cloud AI prin Amazon Web Services, folosind peste 2.000 de plăci video NVIDIA H100.

Codul Evo 2 a fost publicat pe contul de GitHub al institutului, în speranţa că poate fi folosit şi în alte domenii pentru a accelera cercetarea ştiinţifică.

Telefonul vechi care a ajuns să coste o avere și s-ar putea să-l ai acasă

Primul model de iPhone, lansat de compania americană Apple în 2007, a ajuns să coste o avere. Versiunea cu 8 GB de stocare s-a vândut la momentul respectiv cu suma de 599 de dolari. Recent, telefonul unei femei din Statele Unite ale Americii a fost scos la o licitație publică, scrie evz.ro.

Primul model de iPhone a ajuns să coste o avere

Karen Green, cea care a vândut acest telefon vechi, a spus că nu a folosit niciodată aparatul pentru că nu era compatibil cu rețeaua sa de telefonie mobilă. Dispozitivul nu a fost scos din cutie și s-a gândit să meargă cu el la licitație.

Femeia a primit suma de 63.356,40 dolari, echivalentul a 51.900 lire sterline. Fanii Apple sunt dispuși să plătească bani mulți pe produsele originale, dovadă că un prim prototip de computer din anii 1970 s-a vândut cu peste 677.000 de dolari.

Mulți colecționari sunt interesați

Primele aparate lansate de compania din SUA sunt speciale pentru că îndeplinesc mai multe de condiții.Relevanța, raritatea și înlocuibilitatea sunt doar o mică parte dintre criteriile pe care le caută colecționarii.

Chiar dacă nu mai funcționează în ziua de azi, mulți colecționari vor să aibă acasă un iPhone 3G, 3Gs sau un iPad.

Apple lansează un nou model

Între timp, Apple a anunțat că va lansa noul iPhone 16e. Acesta va avea un preț mai mic decât modelele principale lansate de companie și va putea fi achiziționat de la începutul lunii martie. Noul model va costa 599 de dolari.

Dispozitivul nu are buton home sau senzor de amprentă și folosește FaceID pentru autentificare. Designul său este unul modern și include un notch pentru senzori, care este poziționat în partea superioară a ecranului.

Noul telefon este echipat cu procesorul A18, același cip folosit în modelele iPhone 16. Acesta va fi disponibil în două culori: negru și alb. O noutate importantă este integrarea primului modem celular creat de Apple, numit C1, înlocuind modemurile Qualcomm folosite anterior.

Fiul cel mare al Nataliei Barbu a împlinit 10 ani!
Articolul anterior
3 zodii care au parte de surprize plăcute în primele luni ale anului
Articolul următor
Close menu