Ultimul discurs în calitate de președinte al lui Barack Obama. A emoționat o lume întreagă

Ieri, Obama a susținut ultimul său discurs în calitate de președinte. Spre deosebire de predecesorii săi, el nu și-a transmis mesajul de adio din cadrul Biroului Oval, ci a mers în Chicago, locul de unde și-a început cariera de politician.

separator

obama_24_0

Obama urmează să predea „ștafeta” succesorului său peste zece zile, astfel că, potrivit tradiției, a susținut ultimul discurs în fața simpatizanților săi, informează The Washington Post. El este mândru că a lăsat în urmă o Americă mai puternică și mai prosperă decât a fost în urmă cu opt ani, când a câștigat primul mandat.

„Dacă v-aş fi spus că vom deschide un nou capitol în relaţiile cu poporul cubanez, vom opri programul nuclear iranian fără să tragem un singur foc şi îl vom elimina pe creierul atentatelor de la 11 septembrie; dacă v-aş fi spus că vom obţine pentru toţi dreptul la căsătorie, că vom obţine asigurare medicală pentru încă 20 de milioane de cetăţeni… dacă v-aş fi spus toată acestea, aţi fi spus că ţintim cam sus. Dar asta am făcut. Asta aţi făcut voi.”

Obama nu a uitat să mulțumească și familiei sale pentru sprijinul pe care i l-a oferit în acești opt ani și în special soției sale, care a fost un reper pentru el, scrie click.ro:

„O nouă generaţie ţinteşte mai sus pentru că te-a avut pe tine drept model. Am fost mândru de tine şi ţara a fost mândră de tine. Malia şi Sasha, din tot ce am făcut în viaţă, cel mai mult mă mândresc cu faptul că sunt tatăl vostru”.

Un actor celebru şi-a pozat soţia dezbrăcată după care a postat fotografia pe Instagram
Articolul anterior
A ajuns de nerecunoscut! Parcul Valea Trandafirilor complet devastat
Articolul următor
Alte articole interesante