Surpriză uimitoare pentru fani și chișinăuieni! Irina Rimes a cântat în centrul Capitalei

Surpriză nemaipomenită pentru admiratorii creației Irinei Rimes! Artista a evoluat într-o apariție stradală, chiar în centrul Chișinăului, în fața magazinului ,,Gemenii”. Marea le-a fost mirarea trecătorilor să constate că în fața lor se afla chiar artista, în timp ce interpreta piesele sale îndrăgite de public!

Imaginile video au devenit virale pe rețelele sociale. Irina Rimes, simplă și talentată, așa o cunoaștem, își încântă fanii.

Video, mai jos (sursa: www.alerta.md)

ULTIMA ORĂ! Încă o dronă lansată de ruși, găsită la Coșernița: Este a treia în ultimele zile

Poliția Națională informează că, acum o oră, polițiștii din Criuleni au fost alertați despre depistarea unei drone în extravilanul localității Coșernița.

Informațiile au fost comunicate imediat autorităților competente, iar în zona căderii dronei accesul cetățenilor a fost restricționat.

”La fața locului se află toate serviciile specializate, iar angajații secției tehnico-explozivă a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP urmează să investigheze complex aparatul de zbor. Vom reveni cu detalii.”, anunță Poliția.

Gazul nu se va ieftini! Explicațiile șefului de la Moldovagaz

Tariful pentru consumul de gaze naturale nu poate fi redus, din cauza prețurilor mari de achiziție, a explicat, în cadrul unei emisiuni televizate, Vadim Ceban, președinte interimar la Moldovagaz, transmite IPN.

„Categoric nu văd premise pentru micșorare”, a declarat Vadim Ceban, care a argumentat și explicat situația cu ascensiunea prețurilor pe piața bursieră.

„Prețurile la gaze sunt în continuare ridicate, fiind stabilite pentru întregul an la 482 de dolari (8 706 lei) pentru 1 000 de metri cubi. Prețurile pe piața bursieră cresc și depășesc deja 530 de dolari pentru 1 000 de metri cubi, ceea ce va duce la acumularea unor devieri tarifare la Moldovagaz, estimate la 450-500 de milioane de lei spre sfârșitul acestui an”, avertizează Vadim Ceban.

În aceste circumstanțe, până la 1 ianuarie 2025 furnizorul de gaze nu intenționează să ceară regulatorului național majorarea tarifelor, a dat asigurări șeful interimar la Moldovagaz.

La rândul său, ministrul energiei, Victor Parlicov, anunțase săptămâna trecută că, în funcție de evoluțiile pieței, ar fi posibilă o micșorare a tarifelor la începutul anului viitor.

Consumatorii casnici plătesc, în prezent, 13,12 lei pentru un metru cub de gaz. Tariful a fost ajustat ultima dată în luna mai a acestui an.

Înscriere masivă la compensații! 340.000 de moldoveni s-au înregistrat în prima săptămână

La doar o săptămână de la lansarea programului de compensații, aproape 340.000 de cetățeni din Republica Moldova s-au înscris pentru a beneficia de sprijin financiar în perioada sezonului de încălzire 2023-2024. Potrivit ministrului Muncii, Alexei Buzu, dintre cei 340.553 de înscriși, 180.695 au completat înregistrarea online, iar 159.858 au solicitat ajutorul asistenților sociali, scrie bani.md.

În această perioadă scurtă, autoritățile au răspuns deja la 23.281 de apeluri telefonice, confirmând un interes ridicat din partea cetățenilor. Ministrul Buzu a subliniat că, în acest an, guvernul a ales să acorde compensațiile în principal sub formă de plăți în numerar, considerându-le o metodă mai eficientă decât alte forme de compensare utilizate anterior. „Experiența anului trecut ne-a arătat că 40% din compensații au fost distribuite în numerar, iar această abordare este mult mai simplu de gestionat”, a declarat Buzu.

Pentru sezonul de încălzire 2023-2024, compensațiile vor fi acordate în facturi, în funcție de vulnerabilitatea energetică a beneficiarilor. Acestea vor acoperi, în medie, 33% din tariful pentru gazele naturale, variind între 12 și 17 lei pe metru cub, pentru un volum de 180 de metri cubi. În cazul încălzirii centralizate, guvernul va compensa 58% din tariful practicat, cu sume cuprinse între 1450 și 2900 de lei pe gigacalorie, în funcție de gradul de vulnerabilitate energetică al consumatorilor.

Neurochirurg celebru, sfaturi pentru un creier sănătos: „Recomand cel puțin 4.000 de pași pe zi”
Articolul anterior
La ce te expui când mănânci prea mult, în afară de îngrăşat
Articolul următor