Suspecții de coronavirus, ștampilați pe mână. Țara care ia cele mai dure măsuri împotriva Covid-19

India a luat o măsură nemaiîntâlnită în lupta cu răspândirea coronavirusului. Toți cei suspecți de coronavirus vor fi ștampilați pe mână.

separator
Pe ştampila scrie „Carantină acasă”, alături de data care marchează începutul celor 14 zile de izolare, scrie Indian Express.

Ştampilările au început de luni la Mumbai, cea mai afectată zonă din India de COVID-19 până acum, cu 137 de cazuri confirmate.

„Cei care trebuie să stea în carantină dar nu vor să fie închişi la spital sau hoteluri şi vor să meargă acasă trebuie să aiba simţul răspunderii. Nu trebuie să cutreiere liberi pe străzi. Să urmeze carantina cu stricteţe”, spune ministrul şef al regiunii Mahrasthtra din care face parte Mumbai, Uddhav Thackeray.

Măsurile drastice vin după ce experţii au avertizat că ţara cu o populaţie de peste 1,3 miliarde de oameni poate deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus.

Patru persoane trimise în carantină au fost arestate după ce au fost prinse de poliţie într-un tren, la alerta oamenilor care le-au observat ştampilele de pe mâini. Indienii arestaţi se întorseseră recent de la Munchen şi au fost testaţi pentru COVID-19, iar rezultatele au fost negative.

Sursa

Galerie foto. O zi de muncă la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”
Articolul anterior
Coronavirus: drapelele celor 166 de ţări cu cazuri de infectare, proiectate pe statuia Cristos Mântuitorul din Brazilia
Articolul următor
Alte articole interesante