Sute de copii, chiar și de 10 ani, găsiți lucrând în restaurante fast-food din SUA, chiar și noaptea

Anchetă în patru state din SUA după ce Departamentul american al Muncii a depistat copii, chiar și de 10 ani, care munceau în restaurante fast-food chiar și până la ora 2 noaptea, relatează CNN citat de stirileprotv.ro.

Dezvăluirea a făcut parte dintr-o investigație privind încălcările legii muncii copiilor. Anchetatorii americani au efectuat verificări în restaurante din patru state. Este vorba de Kentucky, Indiana, Maryland și Ohio, unde „au angajat 305 copii pentru a lucra mai mult decât orele permise legal și pentru a îndeplini sarcini interzise de lege pentru tinerii lucrători”, au declarat reprezentanții Departamentului Muncii.

„Anchetatorii de la Divizia de salarii și ore a departamentului au găsit doi lucrători în vârstă de 10 ani la un restaurant din Louisville printre multele încălcări ale legilor federale ale muncii comise de trei operatori de franciză din Kentucky”, se arată în comunicat.

„Anchetatorii au stabilit, de asemenea, că doi copii de 10 ani erau angajați – dar nu plătiți – și, uneori, lucrau până la 2 a.m.”, potrivit anchetatorilor citați de CNN.

Tiffanie Boyd, vicepreședinte senior al lanțului de restaurante fast food din SUA: „Aceste informații sunt inacceptabile, profund tulburătoare și contravin așteptărilor mari pe care le avem (…). Ne angajăm să ne asigurăm că francizații noștri au resursele de care au nevoie pentru a promova locuri de muncă sigure pentru toți angajații și pentru a menține conformitatea cu toate legile muncii.”

Reprezentanții unui restaurant vizat de investigație au transmis că cei doi copii de 10 ani despre care se presupune că erau angajați erau copiii unui manager de noapte și îl vizitau la serviciu și că nu ar fi trebuit să se afle în acea parte a restaurantului, mai arată sursa citată.

Restaurantele la care s-au găsit nereguli au primit amenzi de 212.754 dolari, au mai transmis autoritățile americane.

„Prea des, angajatorii nu respectă legile muncii copiilor care protejează tinerii lucrători. În niciun caz nu ar trebui să existe vreodată un copil de 10 ani care să lucreze într-o bucătărie de tip fast-food în jurul grătarelor fierbinți, cuptoarelor și friteuzei.”, a declarat Karen Garnett-Civils, directorul districtual al agenției de salarizare.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Atacul asupra Kremlinului ar fi fost o înscenare
Articolul anterior
Cât zahăr ar trebui să consumăm zilnic pentru a nu avea probleme de sănătate
Articolul următor