Update: Protest cu preoţi şi icoane în centrul Capitalei

Manifestanţii au protestat împotriva impunerii vaccinării contra COVID-19

Sute de enoriaşi, călugări, preoţi şi măicuţe subordonate Mitropoliei Moldovei au organizat un protest în centrul Capitalei. Deşi vaccinarea este benevolă în ţara noastră, cum este în întreaga lume, manifestanţii au cerut autorităţilor să nu-i oblige pe cetăţeni să se vaccineze anti-COVID-19 şi să nu îi discrimineze pe cei care nu s-au imunizat, scrie publika.md. Cu icoane şi pancarte, protestatarii s-au adunat marţi dimineaţă în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Capitală.

.Protestarii nu se opun doar vaccinării, ci şi normelor epidemiologice impuse de autorităţi. Reprezentanţii Mişcării Juriştilor Ortodocşi din Moldova au fost cei care au arganizat manifestaţia.

Protestatarii au mers la Guvern şi la Preşedinţie unde au depus demersuri. În urma protestului, Mitropolia Moldovei a emis un comunicat de presă prin care a anunţat că poziția bisericii este una proimunizare, dar subliniază că acest act trebuie să fie benevol şi fără constrângeri. Potrivit poliţiei, la protestul organizat în centrul Capitalei au participat în jur de 500 de persoane. Poliţia Capitalei a iniţiat un proces contravenţional pentru nerespectarea normelor epidemiologice. Organizatorii vor fi amendaţi cu până la 5 mii de lei.

Minoră din Anenii Noi, căutată de 3 zile de rude
Articolul anterior
Interpreta Andra este în vacanță la Paris împreună cu familia
Articolul următor