Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în Cimitirul Central din Chișinău a fost identificată de poliție

Tânăra care a pozat indecent printre cruci și morminte în Cimitirul Central din Chișinău în ziua de Paști, după care a făcut publice fotografiile pe rețelele sociale, a fost identificată de poliție într-un tragederea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Pulsmedia.md scrie că este vorba de Ecaterina G., în vârstă de 21 de ani, care a fost citată la poliție pentru a fi audiată pe marginea acestui caz. Tânăra le-a declarat oamenilor legii că a făcut acest lucru pentru bani, în urma unei provocări pe TikTok.

Ea s-a ales cu două procese verbale conform art. 54 alin. 5 (ofensa adusă sentimentelor religioase ale persoanelor fizice, profanarea obiectelor venerate de acestea, a localurilor, monumentelor, mormintelor, a simbolicii lor conceptual) și în baza art. 354 (huliganism nu prea grav) din Codul Contravențional.

Pentru primul articol, tânăra riscă amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale (între 900 și 1.800 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore, iar pentru cel de-al doilea – cu amedă de la 6 la 30 de unităţi convenţionale (între 300 și 1.500 de lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore.

Ea mai povestise pe rețelele sociale că rudele i-au văzut fotografiile și le-au dezagreat.

Patru angajați ai Poliției de Frontieră au obținut victorii la Campionatul Țărilor Balcanice din Turcia

La Campionatul Țărilor Balcanice, care a avut loc la Izmir, Turcia, în perioada 25-26 mai 2024, patru angajați ai Poliției de Frontieră au obținut întâietate în diferite probe sportive.

Patru polițiști de frontieră au obținut victorii în lumea sportuluiFoto: Border.gov.md

„Participarea atleților la competiția internațională a fost încununată de succes, datorită pregătirii asidue și dedicației pe terenul de sport”, scriu reprezentanții Poliției de Frontieră.

Așadar, în data de 25 mai 2024, Marghiev Serghei a obținut locul II la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 74.83 metri.

De asemenea, în ziua următoare, 26 mai 2024, alți trei polițiști de frontieră au adus victorii importante:

– Marghieva Zalina a câștigat locul 1 la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 71.12 metri;

– Mardare Andrian a obținut locul 1 la proba de aruncare a suliței, cu un rezultat remarcabil de 81.68 metri;

– Bezede Dimitriana a ocupat locul 2 la proba de aruncare a greutății, cu un rezultat de 16.84 metri.

O biserică din municipiul Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei

Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, a aderat la Mitropolia Basarabiei. Informația a fost confirmată de Ioan Marian, protopop de Orhei, responsabil de aderarea la Mitropolia Basarabiei.

O biserică din municipiul Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei

Foto: Victor Pogor/Zdg.md

Potrivit protopopului de Orhei, consilierii bisericii, autoritățile publice locale, directorii de instituții și numeroși credincioși au salutat demersul în frunte cu preotul paroh Vasile Stamati, întocmind un proces-verbal „cu sute de semnături întru susținerea acestui eveniment istoric”, transmite zdg.md.

Omor în Capitală! Cadavrul unui bărbat, depistat pe Șoseaua Balcani. Un suspect a fost reținut

Un bărbat de 42 de ani din capitală a fost plasat în arest pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea unui omor.

Poliția a fost sesizată la 24 mai, precum că pe Șos. Balcani din capitală a fost depistat cadavrul unui bărbat. În cadrul acțiunilor procesual penale s-a stabilit că victima este un bărbat de 30 de ani, iar la examinarea de către medicul legist pe suprafața corpului au fost depistate mai multe leziuni și o plagă de cuțit în regiunea abdomenului. Ofițerii de investigație și de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Buiucani, sub conducerea procurorilor mun. Chișinău- Oficiul Buiucani, au identificat și reținut suspectul. În cadrul audierilor acesta a comunicat că ar fi avut un conflict cu victima, iar după comiterea crimei, pentru a ascunde urmele, a aruncat cadavrul peste geam de la etajul 9. Bărbatul este cercetat penal pentru omor, infracțiune care, conform legislației, se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detențiune pe viață.

Primăria Municipiului Chișinău informează despre căile de acces spre cimitirul „Sfântul Lazăr”
Articolul anterior
Poliția de Frontieră se mândrește: ,,Moldova are oameni de valoare!”
Articolul următor