Tânăra interpretă Luciana Spînu a dezvăluit detalii despre relația cu actualul său partener de viață

După o perioadă plină de durere în care cerul s-a prăbușit efectiv peste ea, tânăra interpretă Luciana Spînu a găsit puterea de a se ridica de jos și a mai crede în iubire și în visul de a avea din nou o familie. Una împlinită, trăită în armonie, așa cum a fost cea cu regretatul ei soț, tânărul muzician Dorin Ieșeanu răpus de Covid la doar 33 de ani.

Interpreta a dezvăluit, în premieră, detalii despre relația cu actualul său partener de viață. Cine este bărbatul care a încercat să îi șteargă urmele de durere și de deznădejde și să îi cicatrizeze rănile?

Ar putea fi un cadru apropiat cu 1 persoană, păr lung şi zid de cărămidă

I-a fost frică, dar și-a dat o șansă, atât sieși, cât și fiului ei, Stelian:

„Atunci cand a aparut acest bărbat în viața noastră, pentru mine a fost o frică extraordinară și nu era frica pentru mine și pentru Stelian, dar era frica ca nu cumva acest barbat să aibă de suferit. Este foarte greu să te bagi într-o asemenea istorie, cu un bagaj atât de dureros.”

„Acest bărbat este demn de toată stima și aprecierea mea, pentru forța lui psihică, pentru curajul lui de a-și asuma ca în viața lui să apară o femeie cu totul la pachet. O femeie cu un copil care nu este al lui, dar îl iubeste ca și cum ar fi”, a mărturisit interpreta în cadrul emisiunii ,,O seară perfectă” de la Pro TV Chișinău, conform www.perfecte.md.

Luciana spune că cel care a motivat-o să aibă curajul de a face pași, a fost fiul ei, Stelian.

„Mie mi-a fost frică că eu atunci, fiind în starea aia de deznădejde să nu-mi pară că e un colac de salvare. Ca să nu greșesc și să nu dau cu capul în gard, cel mai mare indicator, că cel puțin ar trebui să îi dau voie acestui om să mă cunoască și să-l cunosc a fost copilul. Cel care este sincer în toate, el nu o să te mintă și pentru mine el a fost momentul decisiv în care am permis cumva intrarea acestui bărbat în viața noastră. Coeziunea copilului meu cu bărbatul care a apărut e una care seamăna foarte mult cu cea a lui tati”, a mai spus Luciana Spinu.

Artista este însărcinată, ea urmează să aducă pe lume un frățior pentru fiul ei, Stelian.

Citește și: Luciana Spînu, interpreta care și-a pierdut soțul tânăr din cauza Covid, este însărcinată cu al doilea copil: ,,Eu simt și cred că tot ce se întâmplă în viața mea, este datorită lui. Eu cred în continuare că el are grijă să fim noi în siguranță, să nu ne simțim singuri și abandonați”.

sursa foto: Facebook/Luciana Spînu

Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE: Declarația adoptată în Parlamentul European

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova a adoptat, pe 23 martie, o declarație prin care cere mai mult sprijin pentru țara noastră. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, potrivit căruia s-a solicitat începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE cât mai curând, după îndeplinirea celor 9 recomandări, dar și regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Moldova, scrie tv8.md.

Situația din Republica Moldova va fi discutată în Parlamentul European

Prin declarația adoptată, se mai cere „unitate special dedicată relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene”, „mai multe resurse alocate Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova”.

De asemenea, Comitetul vrea liberalizarea totală a comerțului UE Moldova, creșterea sprijinului financiar european pentru țara noastră și eliminarea tarifelor de roaming între UE și Republica Moldova.

„Am co-prezidat astăzi o reuniune foarte bună a Comitetului parlamentar de Asociere UE – Moldova. Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene, și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Klaus Iohannis: Republica Moldova va primi ajutor suplimentar consistent din partea UE

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului European, care se desfăşoară, timp de două zile, la Bruxelles. În discursul său, liderul de la Cotroceni a transmis un mesaj de susţinere pentru executivul de la Chişinău.

Klaus Iohannis: să păstrăm unitatea drept cuvânt de ordine al viitorului |  Actualitate | Parlamentul European

KLAUS IOHANNIS preşedintele României: „Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, un sprijin din partea UE, și acest lucru credem că este foarte important, pentru Moldova, dar și pentru noi și toată Europa, pentru că este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei. Acest lucru nu poate să rămână așa!” 

Consiliul European de primăvară în format extins se desfăşoară în perioada 23-24 de martie. Liderii europeni vor discuta despre cele mai recente evoluții în ceea ce privește războiul din Ucraina și despre sprijinul continuu al Uniunii. În discuţii va fi abordat şi subiectul crizei energetice şi soluţiile pe termen lung privind amortizarea preţurilor la energie.

Moldova importă mai puţine legume turceşti. Autorităţile încurajează fermierii să crească legume autohtone: în ajutor le vin programele de subvenţionare

Republica Moldova importă mai puţine legume turceşti, unele dintre cele mai solicitate pe piaţa internă. Decizia aparţine Guvernului Turciei care a decis limitarea exporturilor în întreaga lume, până în 14 aprilie, pentru a-şi asigura securitatea alimentară. Pentru a nu simţi criza, autorităţile de la Chişinău încurajează fermierii să crească legume autohtone, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare, relatează TVR Moldova.

Cât vor costa legumele anul acesta la piață. Un producător rupe tăcerea:  „Sunt 30—35 lei/kg” - Playtech Știri

Turcia este cel mai mare furnizor de fructe şi legume pe piaţa Republicii Moldova. Din cauza cataclismelor de acum două luni, autorităţile turce au decis să reducă exporturile. Autorităţile de la Chişinău spun că nu au primit nicio notificare în acest sens, dar recunosc faptul că importurile de legume au scăzut.

VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: ” Desigur că aceasta se reflectă cumva negativ asupra pieţii interne. Avem o mai mică ofertă de legume pe piaţa internă, doi asta nemijlocit s-ar răsfrânge şi în preţurile de comercializare a produselor de legume. Dar, totodată noi cumva le dăm dreptate colegilor noştri din Turcia cu acţiunea de sistare a exporturilor de legume deoarece înţelegem că este o măsură pentru a asigura securitatea alimentară a ţării.

Scăderea importurilor de legume turceşti nu se simte, însă, în Piaţa Centrală din Chişinău. Cel puţin asta spun comercianţii.

„Piaţa e plină de fructe şi legume şi nu se vede nici un dificit. Acum a apărut castravetele nostru autohton. Preţurile vreau să vă spun că sunt foarte accesibile. Uitaţi-vă ce roşii frumoase cu 35 de lei.” 

„S-au ieftinit, au căzut preţul. Nu sunt vânzări şi oamneiii sunt nevoiţi să le dee mai ieftin. Nu a mai afectat nimic.”

Cumpărătorii spun, însă, că preţul legumelor este prea mare şi sunt cumpătaţi la ce şi cât cumpără.
„Ne mai reţinem. La unele produse care sunt mai scumpe, aşteptăm sezonul lor deja. – Acum ce aţi luat? – Am luat castraveţi, roşii, dar mai mult pentru poftă.”

„Exagerat de scumpe, cheltui o grămadă de bani nici nu ştiu pe ce. Eu am cheltuit acum o mie de lei pe nişte verdeţuri, legume, fructe şi cam asta.”

Reprezentanţii Ministerului Agrculturii încurajează fermierii să crească legume, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare.

VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: „Din partea ministerului noi acum suntem în plină desfăşurare a lucrărilor pentru difinitivarea a regulamnetelor de subvenţionare pe diferite aspecte. La moment se află în ultima lectură legea cu privire la subvenţionarea în agricultură şi mediu rural, care este îndreptată spre dezvoltara inclusiv a producerii de legume pe teren protejat, sistemelor de irigare, tehnciă şi utilaj agricol.”

Turcia este al patrulea cel mai mare producător de tomate din lume, iar Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi România sunt printre cele mai importante pieţe de desfacere în perioada rece a anului.

Ursula von der Leyen și Charles Michel ar urma să meargă în China
Articolul anterior
Accident violent în Capitală, pe bulevardul Decebal. O tânără de 23 de ani, transportată la spital
Articolul următor