Țara care le cere angajaților să-și ia o zi liberă în plus pe săptămână, pentru a se ocupa de agricultură în propriile lor grădini și a preveni o penurie de alimente

Sri Lanka le cere angajaților la stat să-și ia o zi liberă în plus, în fiecare săptămână, pentru a se ocupa de agricultură în propriile lor grădini, în încercarea de a preveni o penurie de alimente.

O recesiune economică fără precedent a creat o lipsă acută de alimente de bază, dar și de benzină și medicamente, iar inflația ridicată face ravagii în bugetele gospodăriilor, transmite Libertatea.ro

„Pare oportun să se acorde angajaților guvernamentali concediu pentru o zi lucrătoare a săptămânii și să li se ofere facilitățile necesare pentru a se angaja în activități agricole în curțile lor”, se arată într-un comunicat al cabinetului

Ziua suplimentară liberă ar fi o „soluție la penuria de alimente care se prefigurează în viitor”, se arată în comunicat, adăugând că reducerea navetelor funcționarilor ar contribui, de asemenea, la reducerea consumului de combustibil.

Organizația Națiunilor Unite a avertizat că Sri Lanka se confruntă cu o „criză umanitară gravă” și a spus că patru din cinci persoane din țara de 22 de milioane delocuitori au fost forțate să sară peste unele mese.

Între timp, șoferii se confruntă cu lipsa de combustibil, iar cozile lungi de vehicule la benzinării sunt o iamgine obișnuită.

Funcționarii vor avea liber în fiecare vineri, în următoarele trei luni, fără să li se taie din salariu, potrivit deciziei executivului, dar aranjamentul nu se va aplica personalului din serviciile esențiale.

Guvernul a spus că oricare dintre cei 1,5 milioane de lucrători ai săi din sectorul public care doresc să călătorească în străinătate pentru a-și găsi un loc de muncă vor primi până la cinci ani de concediu fără plată, fără a le afecta vechimea sau pensia.

Mișcarea are ca scop încurajarea mai multor oameni să obțină locuri de muncă în străinătate și să trimită bani înapoi pe insula, care se confruntă cu o lipsă acută de valută străină pentru achiziția de importuri.

Sri Lanka a intrat în incapacitate de plată a datoriei externe de 51 de miliarde de dolari și este în discuții cu Fondul Monetar Internațional pentru un plan de salvare.

Oamenii au protestat cerând demisia președintelui Gotabaya Rajapaksa, din cauza gestionării proaste a economiei și a greutăților severe cu care se confruntă cetățenii.

Rajapaksa a introdus reduceri majore de taxe la scurt timp după venirea la putere în noiembrie și i s-a reproșat că aceste măsuri au lăsat insula fără mijloacele necesare pentru a plăti importurile esențiale.

Deficitul de numerar a fost agravat de pandemia Covid-19, care a sălbăticit industria turismului și a redus remitențele din Sri Lanka care lucrează în străinătate.

Realizările remarcabile ale fermierilor care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din țara noastră, celebrate în cadrul unei Gale importante

PRIAevents, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei AlimentareAgenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și având ca parteneri principali: Kaufland Moldova și Federatia Nationala a Fermierilor, va desfășura mâine, 20 septembrie, PRIA GALA FERMIERILOR din MOLDOVA într-o locație deosebită în Chișinău – Community Business Center, un eveniment unic, care mai ales în acest an, în premieră, este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat, informează unica.md.

”Vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor moldoveni care au investit capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura Republicii Moldova, vom aprecia inovația, diversitatea portofoliului, creșterea, orientarea către comunitate, crearea locurilor noi de muncă. Vom fi atenți și la tinerii fermieri, dar și la femeile din agricultură și nu numai, în toamna anului 2024 într-o locație deosebită din Chișinău. Va fi o zi minuantă cu multe cunosținte de business pe care le vom acumula, networking, dar ne vom bucura și de produsele partenerilor: companii cosmetice, companii vinuri, companii telecom, companii care vând masini, companii care fac prăjituri, bomboane, produse ale fermierilor, haine și nu numai, care se vor câștiga la TOMBOLA pentru participantii la eveniment.” anunță organizatorii.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume.
Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie.

Gala Fermierilor din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană.

Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Dezbatem alături de fermieri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea, mai spus organizatorii

PRIA GALA FERMIERILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA este un eveniment UNIC în Moldova, major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană..

Cantina liceului unde s-au intoxicat 65 de elevi din Chișinău a fost închisă pentru verificări

Cantina Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, unde 65 de elevi s-au intoxicat, și-a sistat activitatea. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a inițiat verificări, transmite IPN.

Până la finalizarea anchetei epidemiologice cantina și-a sistat activitatea. Potrivit ANSA, responsabilitatea privind siguranța alimentelor le revine, în exclusivitate, operatorilor din domeniul alimentar.

În context, instituția solicită agenților economici din domeniu să achiziționeze materia primă doar de la furnizorii de încredere, care dețin certificate de calitate sau certificatul sanitar-veterinar. De asemenea, este obligatoriu să respecte condițiile de igienă în blocurile alimentare, să respecte regimul termic de păstrare a materiei prime, în funcție de gradul de perisabilitate a acestora, precum și să respecte vecinătatea depozitării produselor, pentru a exclude contaminarea încrucișată.

Un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău și 65 de elevi din clasele a X-XII-a s-au intoxicat cu alimente. Adultul, dar și 20 dintre elevi au fost internați la spital. Potrivit Ministerului Sănătății, starea copiilor și a angajatului liceului este satisfăcătoare, iar cea a elevului din reanimare este gravă, dar stabilă.

Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială ”Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024” de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

Locuitorii municipiului Chișinău sunt rugați să utilizeze rațional resursele de apă
Articolul anterior
Cetățenii din Rusia sunt vaccinați anti-Covid cu doze expirate. 30 de milioane de doze de vaccin au depășit termenul de valabilitate și valorează mai mult de 398 de milioane de dolari
Articolul următor