Tarifele de roaming între Moldova și țările UE vor fi eliminate

Tarifele de roaming între Republica Moldova și țările Uniunii Europene ar putea fi eliminate.

separator
Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz, care a venit într-o vizită oficială la Chișinău și a susținut o conferință de presă, scrie protv.md.

Jacek Czaputowicz, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone:

„Cum a menționat domnul ministru Popescu, în câteva zile ne reîntâlnim la Bruxelles și doresc să afirm cu certitudine că vom spriji acele inițiative care vor fi enunțate, cum a fost menționat anterior, de eliminare a tarifelor de roaming între Moldova și țările Uniunii Europene. La fel și soluționarea problemelor permiselor de conducere a cetățenilor noștri. Aveți toată susținerea noastră.”

Fratele lui Aleksei Navalnii, în lista celor mai cautate persoane din Rusia

Fratele lui Aleksei Navalnii a fost plasat pe lista celor mai cautate persoane din Rusia, dupa ce impotriva lui Oleg Navalnii a fost deschis un nou dosar penal, potrivit presei de stat ruse, citate de SkyNews.

Ministerul rus de Interne l-a pus din nou pe Oleg Navalnîi pe lista persoanelor căutate în legătură cu noi acuzaţii penale împotriva sa. „Oleg Anatolevici Navalnîi. Căutat în temeiul unui articol din Codul Penal”, indică baza de date a ministerului, fără a preciza în baza cărui articol este căutat fratele lui Aleksei Navalnîi.

Agenţiile de aplicare a legii au declarat pentru TASS că au fost depuse noi acuzaţii împotriva lui Oleg Navalnîi, fără a oferi detalii, scrie TASS.

În 2021, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru încălcarea restricţiilor COVID, după ce a fost acuzat că cerut ruşilor să participe la un miting pentru fratele său. În februarie 2022, el a fost condamnat în absenţă la un an de închisoare pentru încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare.

În prezent, nu se ştie unde se află acesta. El a călătorit în Cipru în 2021 şi de atunci nu s-ar mai fi întors în Rusia, potrivit unor documente judiciare citate de agenţiile ruse de presă.

Caz șocant la Ciocana. Un tânăr drogat și înarmat cu un cuțit, s-a baricadat în apartament, după ce și-a luat la pumni mama și bunicul

Un tânăr a fost încătușat de oamenii legii, după ce s-ar fi baricadat într-un apartament, în care se afla mama a, bunelul acestuia, dar și copilul său minor. Tânărul era în stare de ebrietate și înarmat cu un cuțit. Cazul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 18:00, pe bulevardul Mircea cel Bătrîn, din sectorul Ciocana al capitalei, scrie PulsMedia.MD.

Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a confirmat pentru  PulsMedia.MD existența unui asemenea caz, dar a evitat să ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei.

De altă parte, sursele PulsMedia.MD menționează că este vorba despre un tânăr în vârstă de 27 de ani. Acesta ar fi manifestat un comportament agresiv fiind în stare de ebrietate, se presupune că ar fi consumat droguri, iar mama acestuia a solicitat intervenția oamenilor legii.

Femeia în vârstă de 50 de ani, le-ar fi declarat polițiștilor că individul ar fi bătut-o, inclusiv pe tatăl ei, un bătrân în vârstă de 80 de ani. 

La fața locului au intervenit angajații Sectorului Nr.3 de Poliție din cadrul IP Ciocana pentru a-i aduce la cunoștință prevederile unui ordin de restricție emis pe numele său ca agresor în familie, iar individul s-a baricadat în apartament, împreună cu cele două victime, dar și copilul său minor.

Oamenii legii au solicitat la fața locului și un echipaj de salvatori care au deblocat geamul apartamentului pentru ca polițiștii să ajungă în interior.

Individul era înarmat cu un cuțit și a încercat să opună rezistență, însă a fost imobilizat și încătușat de către angajații IP Ciocana, după care a fost escortat la inspectoratul de poliție unde a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele său fiind intentat un dosar penal.

Mii de utilizatori ai camerelor video Wyze au avut acces la imagini din casele vecinilor. Reacția companiei

Incident revoltător. Mii de utilizatori ai camerelor video Wyze au văzut unii în casele altora. Compania susţine că totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare cloud Amazon Web Services.

O problemă tehnică, pentru care Wyze dă vina pe Amazon, a făcut ca utilizatorii camerelor video vândute de companie să ajungă să-şi vadă filmările unii altora, relatează News.ro.

13.000 de posesori de camere video Wyze, nu doar 14, cât anunţase compania iniţial, au avut acces la secţiunea de înregistrări video ale altor utilizatori, anunţă acum producătorul.

Compania explică cum totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare cloud Amazon Web Services, care a făcut ca filmările live să nu poată fi folosite vreme de mai multe ore.

Apoi, după ce problema cu AWS s-a rezolvat, pentru că au revenit simultan online un mare număr de camere, s-a ajuns să se amestece ID-urile dispozitivelor şi ale utilizatorilor.

Din această cauză, utilizatorii au ajuns să vadă în secţiunea cu înregistrări capturi ale altor utilizatori. Conform companiei, 13.000 de utilizatori au fost afectaţi, însă doar puţin peste 1.500 s-au şi uitat în casele altor utilizatori.

Evident că mulţi utilizatori s-au arătat revoltaţi de acest incident şi spun că nu mai au încredere să dea drumul camerelor, ştiind că ar putea fi văzuţi de necunoscuţi.

De cealaltă parte, Wyze spune că va introduce un strat suplimentar de securitate pentru accesul la tab-ul Events din aplicaţie, acolo unde apar filmările înregistrate.

Vinurile din Moldova au fost apreciate cu medalia de platină la un concurs specializat din Japonia
Articolul anterior
Modificări de itinerar în Capitală, în legătură cu desfășurarea Campionatului Moldovei de triatlon la distanță olimpică
Articolul următor