Top 10 cele mai bune filme de Crăciun, conform voturilor date de public

IMBD a realizat un top a celor mai bune filme de Crăciun, conform rating-ului obținut în urma voturilor date de public, transmite Descoperă.

Filmele bune sunt precum ciocolata fină. Nu te plictisești niciodată de ele, indiferent cât de des le vezi.

1.„It’s a wonderful life” (1946)

Pe primul loc, cu aproape 450 de mii de voturi, se află producția vintage din 1946, „It’s a wonderful life”, în regia lui Frank Capra, cu James Steward, Donna Reed, Lionel Barrymore și Thomas Mitchell în rolurile principale. Filmul, care are un scor de 8.6, prezintă povestea unui înger trimis din Rai pe pământ, pentru a salva un om de afaceri disperat și frustrat, arătându-i cum ar fi fost viața dacă el nu ar fi existat niciodată.

2. „Die Hard” (1988)

Pe locul doi, cu un număr impresionat de voturi de aproape 873 de mii, dar cu un rating ceva mai scăzut decât filmul de pe prima poziție – 8.2 – se află „Die Hard”, un film din 1988, în regia lui John McTiernan, cu actorii Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia și Reginald VelJohnson. Un super polițist, interpretat de Bruce Willis, are misiunea de a-și salva soția și alte câteva persoane luate ostatice în timpul unei petreceri de Crăciun de la Nakatomi Plaza din Los Angeles.

3. „A Christmas Carol” (1951)

Locul trei este ocupat de filmul „A Christmas Carol”, cu aproape 23 de mii de voturi și un scor de 8.1. Regizorul Brian Desmond Hurst și actorii Alastair Sim, Jack Warner, Kathleen Harrison și Mervyn Johns au reușit să facă din această versiune cea mai apreciată dintre toate producțiile cinema care au avut la bază subiectul cărții cu același nume.

Ebenezer Scrooge, un bătrân bogat, dar zgârcit și fără suflet, este vizitat de spiritul Crăciunului și plimbat într-o călătorie fantastică prin propria-i viață plină de negativism și încrâncenare, ocazie care-i oferă lui Scrooge posibilitatea de a-și recâștiga bunătatea și generozitatea.

4. „Rudolph the Red-Nosed Reindeer” (1964)

Pe locul 4, cu o notă de 8 și un număr de voturi de aproape 32 de mii, se află „Rudolph the Red-Nosed Reindeer” regizat de Larry Roemer, cu Billie Mae Richards, Burl Ives, Larry D. Mann și Paul Soles.

Filmul este o frumoasă poveste fantastică despre tânărul ren Rudolph care trăiește la Polul Nord și al cărui tată este unul dintre renii de bază ai lui Moș Crăciun, statut la care visează și el, dar un mic detaliu – nasul lui cel roșu – îi pune piedici în atingerea obiectivului.

5. National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

Pe locul 5 se clasează filmul „National Lampoon’s Christmas Vacation”, votat de aproape 188 de mii de cinefili și cotat cu 7.5.

În regia lui Jeremiah S. Chechik și avându-i în rolurile principale pe Chevy Chase, Beverly D’Angelo, Juliette Lewis și Johnny Galecki, filmul este o comedie ce aduce în atenție familia Griswold și planurile sale de Crăciun care, impredictibil, sunt date peste cap.

6. Home Alone (1990)

Locul 6 îi revine binecunoscutului „Home Alone”, care a primit aproape 565.000 de voturi și un rating de 7.7. Regizat de Chris Columbus, producția americană îi aduce alături pe actorii Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern și John Heard.

Povestea o știți cu toții, probabil. Un puști de 8 ani trebuie să-și apere casa de atacul hoților după ce e uitat acasă din greșeală de familia grăbită să plece în vacanța de Crăciun.

7. A Christmas Story (1983)

Pe locul 7 în topul 10 al celor mai bune filme de Crăciun din toate timpurile se află producția din 1983, „A Christmas Story”, votată de 148.231 de utilizatori și având un rating de 7.9.

În regia lui Bob Clark, cu Peter Billingsley, Melinda Dillon, Darren McGavin și Scott Schwartz în rolurile principale, A Christmas Story plasează acțiunea în anul 1940 și se concentrează pe viața unui băiat, Ralphie Parker, care face tot posibilul să-și convingă părinții, profesorii și chiar pe Moș Crăciun că, pentru el, cel mai potrivit dar de Crăciun este o armă Red Ryder Range 200 Shot BB.

8. Miracle on 34th street (1947)

Locul 8 este ocupat de „Miracle on 34th street” (1947), un film de familie, cotat cu 7.9, în regia lui George Seaton, cu actorii Edmund Gwenn, Maureen O’Hara, John Payne și Gene Lockhart. Proaspăt divorțată, o mamă din New York angajează un bătrân să joace rolul lui Moș Crăciun pe perioada sărbătorilor de iarnă, la magazinul Macy’s, dar în momentul în care acesta pretinde că este un Moș autentic, venit de la Polul Nord, bătrânul este dat în judecată.

Miracle on 34th street a primit trei premii Oscar – pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, cea mai bună poveste originală și cel mai bun scenariu.

9. Elf (2007)

Pe locul 9, cotat cu nota 7, se află „Elf” (2007), în regia lui Jon Favreau cu Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart și Zooey Deschanel.

Buddy, un elf de la Polul Nord care se deosebește de ceilalți elfi din comunitate prin înălțime, este trimis la New York să-și întâlnească tatăl biologic care habar nu are de existența fiului și care trece printr-o perioadă în care i-ar prinde bine să simtă măcar puțin din spiritul Crăciunului.

10. Gremlins (1984)

Pe ultimul loc din acest clasament a fost votat filmul fantezie „Gremlins” (1984), cu un rating de 7.3. În regia lui Joe Dante, cu actorii Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton și John Louie, producția prezintă povestea unui băiat care primește cadou un animal de companie ceva mai ciudățel.

Creatura, în momentul în care este udată, se transformă în mici monștri care încep să facă ravagii prin oraș.

Ultim omagiu pentru Andreea Cuciuc. Biserica și curtea cimitirului, de neîncăput: Sute de oameni își iau rămas bun de la tânără

Lacrimi și durere fără margini! Familia, apropiați, prietenii și sute de oameni își iau rămas bun, în aceste clipe de la Andreea Cuciuc. Ceremonia funerară are loc chiar în aceste momente, informează unica.md.

Tânăra va înmormântată la Cimitirul Armenesc din Chișinău. Sute de oameni s-au adunat afară pentru ai aduce un ultim omagiu Andreei Cuciuc.

sursa: captură de ecran TezaurMedia

Tragedie la Anenii Noi: Două persoane au murit în urma intoxicațiilor cu gaze. Alte două au ajuns la spital în weekend

Două persoane din raionul Anenii Noi au decedat în urma intoxicației cu gaz natural, iar alte două persoane din UTA Găgăuzia, au avut de suferit în urma emanării monoxidului de carbon de la o sobă, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cazul tragic a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 17 noiembrie 2024, într-o casă de locuit din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi. Aici, au fost depistate cadavrele a două persoane: un bărbat în vârstă de 42 de ani și un copil de 3 ani. În urma cercetărilor efectuate de specialiștii serviciilor de urgență, s-a stabilit că persoanele s-au intoxicat din cauza scurgerii de gaz natural, în timpul utilizării unui cazan de încălzit conectat la rețeaua de gaze.

Al doilea caz a avut loc în dimineața zilei de ieri. Salvatorii din sudul țării au fost informați despre două persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă într-o casă din localitatea Copceac, UTA Găgăuzia. Pentru cercetarea cazului, la fața locului au ajuns angajații serviciilor de urgență, inclusiv salvatorii Secției Situații Excepționale Ceadâr-Lunga. Investigațiile efectuate au demonstrat că o femeie în vârstă de 42 de ani și un minor de 12 ani au suferit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la o sobă în care focul a rămas aprins pe toată noaptea. Persoanele au fost transportate la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de autoritățile competente.

În acest sens, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță la utilizarea instalațiilor de încălzit în perioada rece a anului.

Specialiștii IGSU avertizează că sobele trebuie verificate minuțios înainte de a fi utilizate. Acestea trebuie să fie funcționale și curățate de funingine și depuneri.

Fisurile și defectele trebuie eliminate la timp. De asemenea, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, încăperile trebuie aerisite periodic, iar canalele de ventilare trebuie să rămână deschise și neobturate. Totodată, pe timp de noapte, oamenii sunt rugați să stingă focul din sobă.

În perioada rece a anului, oamenii trebuie să fie prudenți la utilizarea instalațiilor conectate la gaze naturale. Cetățenii sunt rugați să monteze corect instalațiile alimentate cu gaze naturale, în locuri inaccesibile copiilor. Funcționalitatea acestora trebuie verificată sistematic.

Pentru a evita intoxicațiile din cauza scurgerii gazelor naturale provocate de defecțiuni, este necesar ajutorul specialiștilor autorizați.

Conectarea și utilizarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale se va efectua doar după eliminarea cauzelor care ar putea determina scurgeri de gaze.

Persoanele care optează pentru utilizareaze buteliile de gaz, IGSU atenționează că amplasarea acestora în interiorul locuințelor, mai ales în apropierea surselor de căldură, este interzisă. Buteliile care alimentează instalațiile de încălzit trebuie plasate în cutii metalice afară, la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Alimentarea acestora este posibilă doar cu combustibilul pentru care sunt destinate.

Conform datelor IGSU, pe parcursul anului au fost înregistrate 44 cazuri de intoxicație cu produsele de ardere în urma cărora au avut de suferit 77- persoane dintre care 30 copii, iar 13 persoane au decedat, inclusiv 2 minori.

În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Moldelectrica, anunț în contextul atacului asupra sistemului energetic din Ucraina

Moldelectrica a venit cu precizări privind starea sistemului electroenergetic moldovenesc după atacul masiv al Rusiei asupra obiectivelor energetice din Ucraina, informează unica.md.

”Moldelectrrica informează opinia publică despre starea stabilă a sistemului electroenergetic moldovenesc, în contextul atacurilor asupra obiectivelor energetice din Ucraina.

Nu există consumatori de energie electrică afectați urmare a atacurilor din Ucraina.

În cazul oricăror schimbări, vom reveni cu informații de interes public.”, se arată în mesajul instituției.

Schimb de prizonieri SUA – Rusia. Viktor Bout și sportiva Brittney Griner s-au intersectat pe pista aeroportului din Abu Dhabi
Articolul anterior
Veste bună pentru conaționalii din diasporă! A fost lansat portalul online de programări pentru servicii consulare prestate de ambasadele Republicii Moldova peste hotarele țării
Articolul următor