Toți recruții ruși care anul trecut i s-au plâns lui Putin că au fost trimiși pe front fără pregătire militară au fost uciși în luptele din Donețk

Aproape toți recruții din regiunea Irkuțk din Federația Rusă ale căror apeluri video către președintele Vladimir Putin, în care deplângeau lipsa lor de pregătire, au ținut prima pagină a ziarelor în luna februarie a anului trecut se crede că au murit în regiunea ucraineană Donețk pe data de 1 martie, relatează site-ul Sibir.Realii, potrivit The Moscow Times, preluată de Libertatea.

Toți recruții ruși care anul trecut i s-au plâns lui Putin că au fost trimiși pe front fără pregătire militară au fost uciși în luptele din Donețk

Membrii unității au ieșit în evidență în februarie 2022, când rezerviștii recent mobilizați au făcut trei înregistrări video adresate președintelui rus în care se plângeau că au fost subordonați ofițerilor din Republica Populară Donețk, o entitate separatistă autoproclamată al cărei teritoriu a fost recunoscut de Rusia în aceeași lună a anului trecut.

Recruții s-au plâns, de asemenea, că au fost trimiși să ia cu asalt poziții ucrainene cu o pregătire insuficientă și o lipsă totală de informații militare. Ei au susținut că au fost avertizați că vor fi împușcați dacă vor refuza să urmeze ordinele.

Sibir.Realii a relatat vineri că doar câțiva membri ai unității mai sunt în viață, o mare parte din regiment fiind anihilat după ce a primit ordin să ia cu asalt miercuri, 1 martie, o zonă fortificată din regiunea Donețk, în estul Ucrainei.

În timp ce câțiva luptători se pare că au supraviețuit misiunii, fiind răniți, ceilalți militari ai unității, care în prezent sunt dați dispăruți, se crede că au fost uciși, potrivit rudelor lor.

„Soțul meu m-a sunat înapoi – el are o rană de șrapnel, fiind dus la spital. El spune că nu a mai rămas nimic din regiment. Se știe că doar doi răniți au supraviețuit până acum, restul sunt fie morți, fie au fost lăsați acolo într-o situație dificilă”, a declarat soția unuia dintre recruți pentru Sibir.Realii.

Ea a afirmat că soțului ei rănit i s-a spus deja că va fi trimis din nou pe linia frontului peste o săptămână.

După cele trei apeluri publice ale recruților de anul trecut, guvernatorul regiunii Irkuț, Igor Kobzev, el însuși general și fost șef adjunct al Ministerului pentru Situații de Urgență, a promis că aceștia vor fi repartizați în cadrul unor noi unități, pentru a îndeplini alte sarcini.

În urma unei întâlniri cu mamele soldaților morți în Irkuț, care a avut loc în noiembrie anul trecut, Kobzev a ținut din nou prima pagină a ziarelor când a declarat că fiii acelor femei aparțin statului, și nu familiilor lor.

,,Crenguță de Iederă” și ,,Plăieșii”, vor evolua în data de 8 mai în scuarul Catedralei Mitropolitane din Capitală

Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova vă invită în data de 8 mai, ora 16:00, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, la Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pasca 2024.

În scenă vor evolua colective artistice din întreaga țară și laureații Festivalului – Concurs municipal de cântec popular pascal ,,Pentru Tine, Doamne”.

Invitați speciali: Marin Ganciu, Maria Iliuț și Ansamblul Etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă”, Ansamblul Etnofolcloric ,,Plăieșii”

Evenimentul este organizat cu scopul de a valorifica tezaurul creației populare cu caracter religios, a susține activitățile artistice ale colectivelor etnofolclorice din țară, dar și de a promova tinerele talente.

De Paște și Paștele Blajinilor, transportul public din Capitală va activa în regim special

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de Paști și Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special.

Astfel, pe data de 05.05.2024, în Noaptea Învierii, troleibuzele de pe rutele: nr. 2, și nr. 25 și autobuzele de pe ruta nr. 5 și nr. 26 vor circula până la ora 01:00. Iar rutele de troleibuz nr. 8, nr. 10, nr. 12, nr. 22 vor circula pe parcursul întregii nopți, cu interval de 30 minute.

Pe data de 5, 6, 11, 12 și 13 mai a.c., va fi stabilit, la necesitate, numărul de autobuze circulante pe rutele nr. 10, str. Vasile Alecsandri – sat. Grătieşti (str. Prieteniei), nr. 26, str. Liviu Deleanu – str. Doina şi nr. 28, str. Vasile Alecsandri – sat. Grătieşti – sat. Hulboaca.

Pe data de 12 și 13 mai 2024, de Paștele Blajinilor, va fi se prelungit itinerarul rutei de autobuz nr. 19 până la str. Doina, Cimitirul „Sf. Lazăr”, după cum urmează: tur – de pe bd. Moscova pe str. Studenților, str. Socoleni, str. Doina, până la poarta centrală a Cimitirului „Sf. Lazăr”. Retur – str. Doina, str. Socoleni, str. Studenților și în continuare pe traseul stabilit. Se stabilesc stațiile intermediare, cele situate pe acest itinerar. Ruta va activa în regim obișnuit conform orarelor de circulație aprobate.

De asemenea, pe data de 12 și 13 mai, a.c., curent va fi asigurat transport gratuit pentru călătorii rutelor de autobuz nr. 27, „C” şi „D”, după cum urmează: ruta suplimentară de autobuz „C”, str. Vasile Alecsandri – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”), cu următorul itinerar: tur – str. Vasile Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Alexandr Puşkin, str. Ierusalim, bd. Grigore Vieru, bd. Renaşterii Naţionale, str. Poştei, str. Putnei, str. Vasile Badiu, str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”); retur – str. Doina, str. Vasile Badiu, Calea Orheiului, bd. Renaşterii Naţionale, str. Albişoara, str. Vasile Alecsandri. Pe traseul rutei „C” se stabilesc în ambele direcţii staţii intermediare cele existente.

Ruta suplimentară de autobuz „D” „bd. Renașterii Naționale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”)” cu următorul itinerar: tur – bd. Renașterii Naționale, Calea Orheiului, str. Ceucari, str. Socoleni, str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”); retur – pe același traseu. Pe traseul rutei în cauză se stabilesc stațiile intermediare după cum urmează: în sens direct – str. Florilor, str. Ceucari și str. Doina 106; în sens opus – str. Doina 106, str. Ceucari, Calea Orheiului și bd. Renașterii Naționale.

Ruta de autobuz nr. 27 „bd. Renașterii Naționale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”)” cu următorul itinerar: tur – bd. Renașterii Naționale, str. Tudor Vladimirescu, str. Kiev, bd. Moscova, str. Studenților, str. Socoleni, str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”); retur – pe același traseu. Pe traseul rutei în cauză se stabilesc în ambele direcții stații intermediare cele existente.

Programul de circulaţie al autobuzelor pe ruta „D” se va stabili de la ora 07:00 şi până la ora 20.00, iar pe rutele: „C”, nr. 19 și nr. 27 – conform orarelor aprobate.

Pe data de 11, 12 și 13 mai, a. c., numărul de troleibuze de pe rutele nr. 12, nr. 25, nr. 26, nr. 27 și nr. 28 va fi stabilit după necesitate.

În zilele de 12 și 13 mai 2024, circulaţia microbuzelor pe rutele nr. 134, 162 şi 184 va fi stabilită până la Cimitirul „Sfântul Lazăr” (poarta III).

Incendiu devastator la o mănăstire în Săptămâna Mare!

Mănăstirea Văratec din România, un loc sacru și plin de istorie, a fost zguduită de un tragic incident în timpul Săptămânii Mari, când două chilii ale măicuțelor au fost mistuite de flăcări. Incendiul, declanșat de un scurtcircuit electric, a adus îngrijorare și tristețe în rândul credincioșilor, scrie presa română.

Iată detaliile! Incendiu devastator la Mănăstirea Văratec în Săptămâna Mare Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, incendiul a avut loc în seara zilei de luni și a afectat două chilii, cu o suprafață totală de aproximativ 380 mp. Eforturile de stingere a focului au fost coordonate de patru autospeciale de intervenție, o autospecială pentru salvare de la înălțime și un echipaj SMURD, mobilizate din detașamentele din Piatra-Neamț și Târgu-Neamț. Intervenția a durat peste trei ore, însă, din fericire, nu au fost înregistrate victime sau răniți.

În ciuda eforturilor susținute ale pompierilor, pagubele materiale au fost semnificative, iar comunitatea mănăstirii este profund afectată. De-a lungul nopții, un echipaj cu autospecială a rămas la fața locului pentru a asigura zona și a preveni eventualele reizbucniri ale incendiului. Cauza probabila a tragediei a fost identificată drept un scurtcircuit electric produs la motorul unei mașini de cusut. Aceasta este o mustrare care aduce aminte de importanța monitorizării și întreținerii periodice a instalațiilor electrice, în special în locurile cu un grad ridicat de vulnerabilitate la incendii, cum ar fi mănăstirile și alte lăcașuri de cult.

”Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la motorul unei mașini de cusut”, a anunțat ISU Neamț.

Top 10 cele mai frumoase biserici din lume, care merită vizitate
Articolul anterior
Adele, văzută cu un inel de logodnă spectaculos cu diamante
Articolul următor