Toți secretarii de stat de la Ministerul Sănătății și-au dat demisia

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a rămas fără secretari de stat. Cabinetul de miniștri a aprobat marți, 22 decembrie, demisia acestora.

Numele secretarilor de stat care și-au dat demisia de la Sănătate: Djulieta Popescu, Constantin Rîmeș, Alexandru Holostenco, Nelea Rusu și Marina Golovaci, transmite cotidianul.md.

Tot astăzi, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost numit un singur secretar de stat. Este vorba despre Tatiana Zatîc.

De asemenea, de la Ministerul Justiției au plecat secretarii de stat Radu Foltea și Dorin Lișman. Cererile de demisie au fost acceptate de Guvern. În locul acestora au fost numiți Silvia Stici și Lilian Deliu.

Totodată, de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a plecat secretarul de stat Andrei Chistol.

Premierul Ion Chicu a prezentat și demisia Lilianei Iaconi din funcția de secretar general al Guvernului.

Un moldovean, prins cu permis fals la volanul unui BMW luxos

Un moldovean de 22 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră români cu un permis de conducere polonez fals.

Moldovean de 22 de ani la volanul unui BMW luxos, prins cu permis fals

Totul s-a întâmplat ieri, 12 august, în jurul orei 01:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, transmite stiri.md.

Moldoveanul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei la volanul unui BMW luxos înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, cu datele de identificare şi fotografia sa.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la document, tânărul a declarat că în timp ce se afla la muncă în Germania a decis să obţină un permis de conducere şi pentru categoria C, pentru a obţine un loc de muncă mai bine plătit.

A luat legătura cu un conaţional care se afla în Polonia şi care l-a ajutat să obţină permisul contra sumei de 4500 de euro, fiind convins că este un document autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals.

Un tânăr din Moldova a fost invitat de Yves Saint Laurent pentru a participa la o prezentare de modă

Alexei Marjeneanu este primul moldovean care a defilat pentru Casa de Modă pariziană Yves Saint Laurent. Tânărul a prezentat piese din colecția de vară pentru bărbați. Prezentarea de modă a avut loc chiar în mijlocul deșertului, lângă orașul Marrakech. Pregătirile pentru eveniment au durat câteva luni, iar defilarea a fost urmărită în direct de peste două milioane de telespectatori.

Alexei Marjeneanu, în vârstă de 18 ani, absolvent al unui liceu din Chișinău, a defilat chiar în mijlocul deșertului Agafay de lângă Marrakech timp de câteva zile la rând. Tânărul chipeș, cu părul de foc, a fost ales din câteva sute de modele pentru prezentarea colecției de vară a renumitei case de modă Yves Saint Laurent, scrie www.primeleștiri.md.

„Am împlinit 18 ani, absolveam școala, aveam examene de BAC când am fost anunțat că am posibilitatea să lucrez cu Saint Laurent. De obicei toate castingurile sunt online sau sunt trimise doar fotografii. Cei de la Saint Laurent au vrut să mă vadă live, așa că mi-au plătit zborul și cazarea”, a spus Alexei Marjeneanu.

Alexei susține că a așteptat această oportunitate încă de la vârsta de 15 ani. În tot acest timp, portofoliul său a fost pe site-ul unei agenții de modeling care îi căuta contracte potrivite.

„A doua zi, îmi scrie un booker că Saint Laurent vrea un contract exclusiv cu mine și eu zic „Super!”. Totul a fost bine, am semnat. Mă întorc acasă, susțin BAC-ul, iar într-o zi mi se spune că trebuie să vin pentru măsuri și pentru a alege ținutele pentru spectacol. Eu întreb: „ Pe ce dată?” Era exact în aceeași zi în care trebuia să susțin examenul la istorie. Am mers la examen, am scris, am ieșit, am luat taxi și am zburat direct la Paris”, a spus tânărul.Publicitate

Ce a urmat, a fost mai degrabă un basm: zbor charter de la Paris la Marrakech, repetiții cu cei mai tari profesioniști din industria modei, modele din toată lumea și, desigur, spectacolul în sine chiar în mijlocul deșertului, la care au participat actori, modele și redactori șefi ai celor mai prestigioase publicații.

„Nu am mai trăit niciodată un astfel de moment. Clipa în care a răsunat muzica, în jur invitați VIP, toată lumea filma, acest cerc s-a ridicat pe scenă și am înțeles unde sunt acum, ce făceam și tot ce se întâmpla – apoi mi-a explodat creierul. Mi-am dat seama că este ceea ce îmi doresc”, a menționat Alexei Marjeneanu.

Tânărul spune că părinții l-au ajutat să se descurce cu emoțiile: „Mama își face mereu griji pentru mine, indiferent ce s-ar întâmpla, oriunde aș fi, ea își face griji. Îi sunt foarte recunoscător pentru că m-a ajutat să merg pe această cale și să mă mișc înainte. Și îi sunt recunoscător pentru că mă susține, și întotdeauna a susținut orice idee de a mea.

În viitorul apropiat, Alexei vrea să facă carieră de model. 18 ani este o vârstă de aur în lumea modellingului, spune tânărul. El va suspenda însă deocamdată studiile: „Vreau să iau acest gap-year, adică un an fără universitate. Toamna voi avea un sezon, voi zbura acolo, va fi un sezon iarna, va fi vara și așa mai departe. Nu știu unde să aplic acum, așa că iau pauză pentru un an. Știu că în viitorul apropiat voi avea filmări, adică pot trăi în viitorul apropiat”.

Visul lui Alexei este să semneze un contract cu Yves Saint Laurent și pentru sezonul următor.

Cornelia și Marcel Ștefăneț au fost nași de cununie. Îndrăgita artistă a strălucit într-o ținută splendidă

Unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din showbizul de la noi, Cornelia și Marcel Ștefăneț, au fost nași de cununie pentru doi tineri îndrăgostiți care au jucat ieri seară la propria nuntă. Având o familie frumoasă și unită, prin exemplul lor, cuplul de artiști poate fi un model demn de urmat pentru tânăra familie.

Pe rețelele de socializare au fost publicate câteva imagini de la eveniment. Artista a strălucit la propriu într-o ținută elegantă de culoarea mov, lungă până în pământ și cu o despicătură pe picior. Rochia i-a definit gingășia și feminitatea interpretei.

Pe rețelele sociale, a apărut un filmuleț haios în care nașii sunt duși acasă cu o căruță. Invitații s-au binedispus și distrat pe cinste ca urmare a tradiției de nuntă, iar întregul evenimentul, cu siguranță, nu a fost excepție în acest sens.

Melania și Donald Trump și-au asortat ținutele în ultimele fotografii de Crăciun realizate la Casa Alba
Articolul anterior
Caz șocant la Iași. Un bărbat înmormântat a apărut după 8 zile la poarta casei sale
Articolul următor