Trafic intens la Leușeni și Sculeni și lucrări tehnice la barajul Stânca – Costești

PTF Sculeni și PTF Leușeni-Albița: crește fluxul de călători și mijloace de transport pe direcția ieșire din R.Moldova, intrare în România, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Autoritățile de frontieră și vamale moldo-române au pus în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare, fiind deschise suplimentar artere de control, suplinit numărul de angajați și aplicat Reversul.

Se lucrează la capacitate maximă!

Recomandăm călătorilor să opteze și pentru alte puncte de trecere a frontierei cu România, cum ar fi: PTF Leova-Bumbăta (se deschide la ora 08:00) sau PTF Cahul.

Totodată, amintim că astăzi pe barajul Stânca – Costești sunt planificate lucrări tehnice în intervalul orar 09:00 – 15:00, astfel există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare în PTF Coștești.

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor, eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor va fi eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale și a sistemelor informatice. În acest sens, Guvernul a aprobat crearea Agenției pentru Digitalizare în Justiție și Administrare Judecătorească, ca urmare a comasării prin fuzionare a Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Agenției Resurse Informaționale Juridice, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Înființarea agenției este esențială pentru digitalizarea proceselor judiciare și avansarea în dezvoltarea conceptului de e-justiție, centrat pe nevoile cetățenilor. În același timp, activitatea agenției se va axa pe îmbunătățirea performanței instanțelor judecătorești și reducerea duratei proceselor.

Astfel, prin implementarea soluțiilor digitale, agenția va facilita accesul la justiție, va reduce birocrația, va crea un mediu mai transparent și eficient și va facilita accesul cetățenilor la informațiile juridice și procedurale.

Fructele moldovenești, apreciate în Orient. Mii de tone de mere autohtone ajung pe mesele locuitorilor din Arabia Saudită

În luna octombrie 2024, Republica Moldova a exportat aproape 4 mii de tone de mere pe piața saudită, consolidându-și astfel prezența în regiunea Golfului, potrivit datelor oficiale. Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a discutat cu ministrul Comerțului Sauditi, despre extinderea exporturilor moldovenești, vizând produse precum nuci, produse animaliere și cosmetice, scrie agrotv.md.

Întâlnirea de la Raid a marcat semnarea Acordului General de cooperare, care deschide noi perspective pentru investiții și schimburi comerciale bilaterale. Tarek Rahmo, președintele companiei și reprezentant al Asociației Moldova Fruct, a subliniat potențialul sectorului agro-alimentar moldovenesc, indicând cererea crescândă din partea Arabiei Saudite pentru produse moldovenești.

De asemenea, oficialii au discutat crearea unei comisii mixte pentru a facilita dialogul economic și inițiativele de cooperare. Mihai Popșoi a invitat investitorii saudiți să exploreze oportunitățile din parcurile industriale și zonele economice libere din Moldova, vizând o colaborare economică mai amplă între cele două țări.

Veste bună! La punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați va fi implementat control coordonat

Traficul la frontiera de stat Giurgiulești – Galați va fi simplificat și fluidizat. Cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Giurgiulești – Galați, pe sensul de intrare în România, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Încheierea Acordului va facilita coordonarea controlului traficului de frontieră în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați. Prin urmare, vor fi simplificate procedurile de control și va fi redus timpul de așteptare. Acest lucru va îmbunătăți fluxul transfrontalier de persoane și mărfuri, va spori securitatea la frontieră și va consolida cooperarea moldo-română.

Totodată, reducerea timpului de așteptare și coordonare a procedurilor de control va facilita efectuarea schimbului comercial între Republica Moldova și România, ceea ce va contribui la creșterea volumului de exporturi și importuri, stimulând astfel economia națională.

Menționăm că, în prezent, este în vigoare un Acord similar în ceea ce privește controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița.

Circulația rutieră, sistată în PMAN pentru trei zile
Articolul anterior
Un motociclist moldovean a murit într-un grav accident, în România
Articolul următor