Trafic sistat pe strada Pușkin din Capitală

Regia Transport Electric Chișinău anunță sistarea circulației unei rute de troleibuz din cauza unor lucrări de asfaltare, pe str. A. Pușkin (virare pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), informează unica.md.

Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, 21.10.2024, ruta de troleibuz nr. 2 circulă pe traseu modificat după cum urmează:

de pe strada Pușkin pe str. București – str. A. Șciusev – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Pentru informații suplimentare puteți apela Linia fierbinte RTEC – 022 204 205.

Presa română, despre alegerile din Moldova: Răspunsul „DA” la referendumul proeuropean avansează lent pe măsură ce sunt numărate voturile din ultimele secţii din diaspora

Rezultatele la referendumul proeuropean din Republica Moldova, la ora 08.00, indica egalitate după prelucrarea a 98.29% din totalul proceselor verbale. După prelucrarea a 98,33%, din procesele verbale, scorul era de 50,03% la 49,97% în favoarea celor care spun „DA” aderării Republicii Moldova la UE, iar pe măsură ce mai erau de prelucrat datele din câteva zeci de secţii de vot din disapora, răspunsul DA înregistra un avans lent, scrie news.ro.

UPDATE – Răspunsul DA la referendum înregistrează un avans lent în momentul în care mai sunt de prelucrat datele din 35 de secţii de vot, toate din diaspora: 50,08 la sută răspunsuri DA faţă de 49,92 la sută răspunsuri NU, după prelucrarea a 98,42 la sută din voturi (2.184 de secţii de vot din 2.219).

UPDATE – La 8.30, după procesarea a 98,33% dintre buletinele de vot, scorul este 50,03% pentru ”DA” şi 49,97% pentru ”NU„, în ceea ce priveşte aderarea ţării la UE.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Conform rezultatelor parţiale, au votat DA la refeerendum 50 la sută (730100 de oameni) şi NU tot 50 la sută (730021).

Evoluţia este una spectaculoasă, având în vedere faptul că diferenţa dintre cei care au votat DA şi cei care au spus NU era la un moment dat de circa 10 procente în favoarea NU.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este următoarea: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” Prin urmare, consultarea populară are ca obiectiv modificarea Constituţiei, iar pragul de validare – prezenţă la vot a cel puţin o treime din alegătorii înscrişi – a fost trecut. 

Cine este moldoveanul care a votat ultimul la alegeri și de unde a făcut-o

Pe 20 octombrie, moldoveni din toate colțurile lumii s-au prezentat la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ultimul vot înregistrat în acest scrutin a fost exprimat în Sacramento, California, scrie unimedia.md.

Sandu Sîrbu, cetățean moldovean stabilit de mai mulți ani în Sacramento, fondator al unui posta de radio destinat diasporei, a fost ultimul moldovean care și-a exprimat votul în alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, se arată într-un comunicat.

„După o zi grea, de dimineață până la ultima secție de votare, cu cea mai bună echipă aici, toată munca depusă este, cu siguranță, pentru cei de acasă și pentru Ai Noștri de pretutindeni”, a spus Sîrbu.

Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” cu scopul de a deturna procesele democratice din Moldova

Președinta Maia Sandu a făcut o declarație de presă, după miezul nopții, în care a acuzat „grupări criminale de atac asupra Republicii Moldova, împreună cu forțe străine ostile intereselor noastre cu scopul de deturna procesele democratice”, transmite Radio Chișinău.

„Moldova s-a confruntat în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra libertății și democrației din țara noastră. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile intereselor noastre au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace pentru a duce cetățenii și țara noastră într-o zonă de incertitudine și instabilitate”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a declarat că autoritățile dețin probe că ținta grupării a fost să cumpere 300 de mii de voturi și a adăugat că dimensiunea fraudei este fără precedent. 

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 de mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic, să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”, a spus Maia Sandu.

VIDEO AICI!

Presa română, despre alegerile din Moldova: Răspunsul „DA” la referendumul proeuropean avansează lent pe măsură ce sunt numărate voturile din ultimele secţii din diaspora
Articolul anterior