În Polonia, jumătate din sat a ars în timpul unui incendiu. Este cel mai mare incendiu din ultimii 30 de ani. Zeci de oameni au rămas fără adăpost.
Incendiul de amploare a avut loc sâmbătă, 19 iunie, seara, în satul Novaya Byala, potrivit radioului local RMF 24. Incendiul a afectat grav 44 de clădiri. Jumătate din clădiri sunt clădiri rezidențiale. Incendiul s-a răspândit pe o suprafață de aproximativ 1 hectar. În urma tragediei, 112 persoane au rămas fără adăpost, relatează vesti.ua.
„De cel puțin 30 de ani nu a existat un astfel de incendiu aici. Cu siguranță nu vom părăsi rezidenții. Vom face totul pentru a evalua pierderile într-un timp foarte scurt. Experții lucrează deja la locul urgenței”, a spus premierul polonez Mateusz Morawiecki. În acest moment, cei rămași fără adăpost au fost adăpostiți de rude și vecini. În urma incendiului, nouă locuitori au fost răniți. O persoană a căzut de pe acoperiș și a suferit răni grave la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta a fost dusă la spital cu ajutorul unei ambulanțe. Salvatorii încă lucrează la fața locului. Militarii ajută la lichidarea focului. Se stabilește cauza incendiului.
Cele mai inutile facultăți din prezent, conform Inteligenței Artificiale
Într-o eră digitală în continuă schimbare, unde tehnologia este în centrul aproape tuturor industriilor, întrebarea care se pune frecvent este: „Ce facultăți sunt cu adevărat utile în prezent?”.
Inteligența Artificială (IA) joacă un rol tot mai important în evaluarea și predicția tendințelor educaționale, iar unele domenii de studiu care odată aveau un prestigiu considerabil sunt acum mai puțin relevante, scrie click.ro.
În urma analizelor făcute de IA asupra pieței muncii și a cerințelor profesionale actuale, au apărut câteva domenii de studiu care sunt considerate mai puțin utile în contextul actual. Totuși, interesant este faptul că, pe locul întâi într-o astfel de listă, se află o specializare care, în ciuda percepției populare, este extrem de căutată.
Filozofia – Pe locul întâi, dar cu un potențial mare de aplicabilitate
Deși la prima vedere pare un domeniu de studiu „învechit” sau chiar „nefolositor”, filozofia este considerată de multe ori ca o facultate irelevantă pe piața muncii. Într-o lume axată pe tehnologie și inovație rapidă, mulți se întreabă ce loc mai poate avea gândirea abstractă și analiza teoretică a existenței.
Totuși, specializarea în filosofie joacă un rol crucial în dezvoltarea gândirii critice, ceea ce este extrem de important în orice domeniu, de la managementul afacerilor până la dezvoltarea IA. Mai mult, capacitatea de a rezolva probleme complexe, gândirea logică și abordările etice sunt extrem de valoroase, chiar și pentru companiile de tehnologie. Istoria – O disciplină cu aplicabilitate limitată în domeniul afacerilor.
Istoria
Istoria, ca domeniu de studiu, este și ea văzută de mulți ca fiind inutilă în zilele noastre. Cu toate acestea, există încă domenii de activitate în care acest tip de studiu poate fi relevant, mai ales în instituțiile academice sau muzeale. De asemenea, istoricul poate contribui la înțelegerea evoluției culturale, politice și sociale a lumii. Cu toate acestea, pentru majoritatea joburilor din sectorul privat, studiile istorice nu sunt privite ca fiind o opțiune practică.
Literele – O pasiune care nu se traduce întotdeauna într-o carieră stabilă
Filologia și studiile literare sunt, de asemenea, domenii care în fața creșterii cererii pentru abilități tehnice par a fi depășite. Deși pentru cei care iubesc literatura și limba există satisfacții imense în acest domeniu, din punct de vedere al pieței muncii, opțiunile de carieră sunt mai puțin diversificate și adesea subplătite în comparație cu alte domenii.Arte și design – Abilități cerute, dar dificil de monetizat.
În ciuda frumuseții și expresivității artei, facultățile de arte și design se află, de asemenea, pe lista celor mai puțin utile pentru mulți. Deși în domenii precum publicitatea sau media există locuri de muncă, mulți absolvenți ai acestora se confruntă cu dificultăți în a găsi locuri de muncă stabile, iar succesul lor depinde în mare măsură de talentul personal și de networking.
Un cetățean român a câştigat la Loto peste 6 milioane de euro cu un bilet online
Un român a devenit milionar în euro după ce a câștigat marele premiu la Loto 6/49, în valoare de 6,34 milioane de euro. Biletul norocos a fost jucat online, pe platforma oficială a Loteriei Române, scrie adevarul.ro.
”La tragerea Loto 6/49 din 30 martie, s-a câştigat premiul de categoria I în valoare de 31.567.186,80 de lei (6.34 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat pe platforma online, joaca.loto.ro şi a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49 , preţul biletului fiind de 21.50 lei”, anunţă Loteria Română pe site-ul său.
Primul câştig la categoria I la Loto 6/49 din acest an
Acesta este primul câștig de categoria I la Loto 6/49 din acest an. Anterior, ultimul premiu la această categorie a fost acordat pe 12 decembrie 2024, având o valoare de 519.397,36 lei.
Conform regulamentului Loteriei Române, câștigătorul are la dispoziție 90 de zile de la data tragerii pentru a-și revendica premiul.
În Capitală vor fi redeschise havuzurile
Muncitorii întreprinderii „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” din Chișinău spală havuzurile și fac lucrări de profilaxie.
Luni a fost spălat havuzul din parcul Afgan din capitală, iar de marți vor începe să fie curățate celelalte, a comunicat pentru IPN Victor Nichituş, specialist în relații publice la întreprinderea municipală „Spații Verzi”, scrie ipn.md.
E vorba de havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare” și două fântâni arteziene din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”, două havuzuri din scuarul Catedralei Mitropolitane și un havuz din scuarul „Aleea Gării”.
Muncitorii vor pregăti pentru deschidere și Scara Cascadelor din parcul „Valea Morilor”, și fântâna de la intrarea în parcul „Valea Trandafirilor”. Vor fi spălate inclusiv havuzurile în parcul „Șipca”, „La Izvor” și „Alunelul”.
Motoarele electrice, care au fost oprite pe timp de iarnă, au fost verificate și reconectate la rețeaua de curent.