Tragedie în Italia. ,,Zeci de morți” după ce un pod s-a prăbușit la Genova

Un pod al autostrăzii A10 din zona Genova, Ponte Morandi, s-a prăbușit astăzi, în jurul prânzului, în timpul unei ploi puternice. Podul rutier s-a prăbușit odată cu mașinile aflate pe el, iar serviciile de urgență anunță ”zeci de morți”, în vreme ce surse din poliție spun că cel puțin 10 persoane au murit.

separator

În imaginile publicate în presa italiană se observă podul pe jumătate rupt și porțiunea de autostradă prăbușită alături. Suprafața afectată pare a fi de câteva zeci de metri lungime. Un camion a rămas la marginea rupturii, scăpând ca prin minune de tragedie. 

Un bilanț oficial clar nu a fost deocamdată comunicat, în condițiile în care multe mașini se află încă sub dărâmături, raportează realitatea.net.

Numeroase echipaje de intervenție se află la fața locului și mai multe spitale din regiune sunt pregătite pentru primirea răniților. Ministrul Transporturilor, Danilo Toninelli a avertizat că incidentul va fi cel mai probabil ”o imensă tragedie”.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident. Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri.

Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a viaductului.

Video! Dansatorii moldoveni au cucerit șase medalii la Campionatul Germaniei
Articolul anterior
Sofia Rotaru a împlinit 71 de ani. Artista a sărbătorit alături de familia sa! Foto
Articolul următor
Alte articole interesante