,,Transport VIP” de la terminal la avion pentru 5.000 de lei. Ce se va întâmpla cu serviciul

Constantin Vozian, șeful adjunct al Aeroportului Internațional Chișinău, a dezvăluit în cadrul emisiunii „Descifrat” de la Agora că serviciul VIP de transport de la terminal la avion costă 5.000 de lei.

Chisinau International Airport is a 3-Star Regional Airport | Skytrax

„La tarifele vechi, prețul de închiriere a unei asemenea mașini era destul de înalt – în jur de 5.000 de lei pentru câteva zeci de secunde până la aeronavă. Cine procură serviciul de transport cu un automobil de lux, evident că logic era să traverseze și prin VIP. Achita VIP-ul suplimentar, achita serviciile de „senator”. Acest serviciu era în jur de 5.000 de lei. Noi trebuie să revizuim tarifele pentru că, de principiu, toate tarifele pe care noi le aprobăm trebuie să fie justificate din punctul de vedere al bazei de cost”, a punctat Vozian, transmite Bani.md.

Referindu-se la automobilul blindat, Vozian a spus că doar Ilan Șor s-a plimbat cu el.

„Automobilul blindat nu a fost utilizat niciodată pentru astfel de servicii (n.r. – servicii de transportare a clienților VIP), el a fost utilizat exclusiv pentru Ilan Șor. Când am făcut o mică excursie cu presa pe la sediul administrativ, am văzut o bucată de blindaj care era expres menționat că este un cadou oferit la jubileu președintelui Ilan Șor. Dacă îi vom întreba pe colegii noștri de câte ori cu această mașină s-au deplasat clienții spre aeronavă, răspunsul va fi zero”, a spus șeful adjunct al Aeroportului Internațional Chișinău.

Avia Invest, controlată de Ilan Șor, a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru un termen de 49 de ani, iar statul a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare.

Proteste violente în Bulgaria. Susținătorii unui partid ultranaționalist au dat foc Reprezentanței UE din Sofia

Mii de susținători ai partidului ultranaționalist Renașterea (Vazrajdane) din Bulgaria au protestat față de intenția guvernului de a trece la moneda euro de la începutul anului viitor. Manifestația a devenit violentă, mai mulți oameni luând cu asalt sediul reprezentanței UE din Sofia, unde au incendiat intrarea, relatează Reuters.

Susținătorii partidului eurosceptic și rusofil au aruncat cu vopsea roșie, petarde și cocktailuri Molotov în clădirea misiunii UE la Sofia, dând foc ușii de la intrare înainte ca poliția să-i îndepărteze.

În jur de zece polițiști au fost răniți ușor, iar șase persoane au fost reținute, a anunțat poliția bulgară.

Guvernul a condamnat atacul asupra clădirii și a transmis că astfel de acțiuni „sunt inacceptabile și contravin principiilor statului de drept”.

Protestul a început în față băncii centrale bulgare, unde manifestanții au incendiat efigiile președintei Băncii Centrale Europene Christine Lagarde și ale altor oficiali. Unii purtau steaguri ale Bulgariei, Uniunii Sovietice și fostei RDG, în timp ce alții aveau pancarte pe care scria „Nu vrem euro”.

„Nu vrem ca independența financiară a Bulgariei să fie distrusă, vrem să păstrăm leva bulgărească. Suntem aici să apărăm libertatea noastră”, a declarat presei Kostadin Kostadinov, președintele partidului Vazrajdane.

Bulgaria, plan pentru aderarea la euro Noul guvern al Bulgariei, care a fost instalat luna trecută și este al șaptelea din ultimii patru ani, a reafirmat angajamentul țării de a intra în zona euro în 2026.

Premierul Rosen Jeliazkov a stabilit pentru 2025 un nivel al deficitului de 3%, deschizând astfel calea introducerii euro de la 1 ianuarie 2026. Totuși, Bulgaria trebuie să atingă această țintă înainte ca accederea sa în zona euro să fie luată în considerare, subliniază Reuters.

Bulgarii sunt împărțiți în ce privește introducerea euro, mulți fiind îngrijorați că ar putea provoca creșteri de prețuri, așa cum s-a întâmplat în Croația în 2023.

Partidul bulgar Renaștere, care a acuzat banca centrală și agenția națională de statistică că „au fabricat date” care să permită introducerea euro, a cerut o dezbatere publică largă asupra efectelor economice ale adoptării monedei europene.

Economiștii spun că Bulgaria, cea mai săracă țară a UE în care cursul levei a fost multă vreme legat de cel al euro, va atrage mai multe investiții străine, dacă adoptă moneda unică.

Cauza preliminară a decesului proprietarului restaurantului ”La Sarkis”

Versiunea principală a anchetei în cazul decesului lui Romeo Zacarean este accident în timpul manipulării neatente a armei.

Bărbatul nu s-a certat cu soția, cum a scris presa. În momentul tragediei, el curăța arma în foișorul casei sale și, din întâmplare, s-a produs o împușcătură.

Martori ai incidentului au fost muncitorii din curtea casei.

Comunitatea armeană din Moldova a transmis în această dimineață un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul lui Romeo Zacarean, proprietarul restaurantului ”La Sarkis”. În mesaj se menționează că tragedia s-a produs din cauza manipulării necorespunzătoare a armei de foc.

În seara zilei de vineri, Romeo Zacarean a fost găsit împușcat, în propria locuință.

La primăvară, în familia Zacarean urmează să se nască un copil.

Un agent imobiliar va plăti o amendă de peste 150 de mii de lei pentru trafic de influență

Un agent imobiliar va plăti o amendă de peste 150.000 de lei, după ce a fost găsit vinovat de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, în anul 2021, inculpatul, urmărind obținerea unui profit din tranzacțiile imobiliare, a recurs la obținerea rapidă a documentelor necesare pentru vânzarea-cumpărarea imobilelor, cum ar fi înregistrarea dreptului de proprietate și a ipotecii.

În acest sens, bărbatul a transmis sume de bani cuprinse între 1.200 și 2.400 de lei, prin intermediul altei persoane, angajaților din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice (ASP). Banii erau destinați atât pentru taxele oficiale, cât și pentru coruperea funcționarilor din cadrul ASP, în vederea eliberării actelor fără respectarea procedurilor legale și fără prezența fizică a persoanei implicate.

Bărbatul a pledat nevinovat. Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Punctul comun de control la vama Leușeni-Albița a fost testat cu succes
Articolul anterior
Peste 5.000 de copii au fost înscriși în clasa întâi în Capitală
Articolul următor
Close menu