Trei bărbați au încercat să se sinucidă după ce au fost acuzați în mod fals de viol. Cât de departe a mers toată povestea

Trei bărbați au încercat să se sinucidă după ce au fost acuzați în mod fals de viol, potrivit unei instanțe britanice. Tânăra care i-a acuzat își așteaptă acum pedeapsa pentru acuzații mincinoase, scrie digi24.ro.

Eleanor Williams i-a acuzat pe cei trei, dar și pe alți bărbați, că au atacat-o, iar în mai 2020 ea a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că a fost victima unui grup de bărbați de la o firmă asiatică de curățenie, alături de fotografii în care își arăta rănile, despre care anchetatorii spun că și le-a făcut singură cu un ciocan, relatează Sky News.

Acuzațiile femeii au condus la indignare și la proteste în orașul ei natal, Barrow-in-Furness, Cumbria, manifestări de o amploare nemaiîntâlnită acolo în ultimele 3 decenii, potrivit poliției. După postările din social media legate de presupusul incident, în oraș au fost înregistrate 151 de infracțiuni cu violență, între care 83 cu caracter rasist. De asemenea, o parte din micile afaceri locale s-au închis, iar membri ai comunității de imigranți și-au abandonat locuințele.

Williams, de 22 de ani, își așteaptă sentința, după ce a fost condamnată pentru acuzații mincinoase în luna ianuarie. Luni, în instanță, proprietarul afacerii, Mohammed Ramzan, a spus că acuzațiile împotriva lui i-au făcut viața „un iad”. El a spus că a încercat să se sinucidă la două săptămâni după ce a fost arestat din cauza acuzațiilor lui Williams spunând că „încă poartă cicatricile” acelui moment. Ramzan a mai spus că a fost amenințat cu moartea de nenumărate ori pe rețelele sociale de oameni „din întreaga lume”.

Proprietatea sa a fost vandalizată, iar afacerile sale au fost „falimentate” după ce el și familia lui au fost vizați „în cel mai îngrozitor mod”, a spus Ramzan în instanță. Un alt bărbat, Jordan Trengove, a spus: „Cel mai critic moment a fost atunci când am încercat să-mi pun capăt zilelor, în august 2020”.

El a mai declarat în instanță că, după ce Williams a afirmat că a violat-o, cuvântul „violator” a fost vopsit cu spray pe casa lui, iar fereastra i-a fost spartă. După acuzația falsă, a petrecut 73 de zile în închisoare, împărțind celula cu agresor sexual condamnat. Un al treilea bărbat, Oliver Gardner, a spus că a încercat și el să se sinucidă. Williams, care își susține acuzațiile inițiale, își va afla pedeapsa marți.

Un nou lot de contoare inteligente va fi instalat la peste 14.000 de consumatori, cu sprijinul Italiei și PNUD

Digitalizarea sectorului energetic din Republica Moldova avansează, odată cu livrarea celui de-al doilea lot de contoare inteligente către operatorii de distribuție Premier Energy Distribution și RED Nord – inițiativă finanțată de Guvernul Italiei, prin intermediul PNUD Moldova. Programul-pilot a fost lansat de către Ministerul Energiei în anul 2023, în parteneriat cu Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova. Inițiativa contribuie la o infrastructură energetică rezilientă, eficiență operațională sporită, reducerea dependenței energetice și alinierea la standardele europene. 

Astfel, 9.085 de contoare inteligente vor fi instalate începând cu luna februarie 2025 la consumatorii casnici și noncasnici din perimetrul rețelei de distribuție Centru-Sud de către Premier Energy Distribution, iar 5.344 de dispozitive vor fi instalate de RED Nord în zona de distribuție Nord. Pe lângă contoare, au mai fost livrate echipamente esențiale pentru crearea infrastructurii de măsurare inteligentă, cum ar fi concentratoare, servere, module de comunicație și alte componente necesare pentru transmiterea și procesarea automată a datelor.

Acest lot completează instalarea din prima etapǎ a 3000 de contoare inteligente, cu sprijinul financiar al PNUD Moldova. Până la sfârșitul anului 2025 vor fi instalate 35.000 de dispozitive smart, ceea ce reprezintă 3% din totalul de 1,4 milioane de consumatori de electricitate. 

„Electrificarea sectorului energetic este inevitabilă în tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon, iar rețelele inteligente joacă un rol crucial în integrarea surselor de energie intermitente și în asigurarea unei alimentări stabile. Proiectul de contorizare inteligentă este un prim pas spre transformarea digitală a sectorului energetic. Dincolo de faptul că datele vor fi citite în timp real, odată cu liberalizarea pieței, tarifele diferențiate vor oferi consumatorilor libertatea de a gestiona propriul consum de energie electrică. Suntem încrezători că proiectul pilot va avea rezultate pozitive și astfel actorii sectorului energetic vor avea certitudinea să investească în digitalizare”, a declarat Cristina Pereteatcu, Secretară de Stat la Ministerul Energiei. 

Locurile de consum a energiei electrice care urmează să fie dotate cu contoare inteligente sunt selectate conform unor algoritmi prestabiliți, în funcție de criterii precum localizarea geografică, densitatea populației, nivelul de vulnerabilitate energetică, statutul socio-economic și disponibilitatea infrastructurii tehnice existente. 

Contoarele inteligente vor oferi avantaje atât pentru consumatori, cât și pentru operatorii de distribuție a energiei electrice. Dispozitivele măsoară și transmit date despre consumul de energie în timp real, automat, securizat și fără greșeli către distribuitorul de energie, fără a fi nevoie să se citească fizic contoarele. Pentru transmiterea datelor, sistemul de contorizare inteligentă utilizează liniile electrice aeriene prin tehnologia PLC (Power Line Communication) și serviciile operatorilor de telefonie mobilă. Datele centralizate sunt transmise către un sistem de control, ceea ce permite analiza comportamentului consumatorilor. 

În același timp, contoarele inteligente vor permite o mai bună monitorizare a fluxurilor de energie și parametrilor de calitate de către operatorii de distribuție, identificarea accidentelor, restabilirea mai rapidă a serviciilor în caz de incidente, facilitarea integrării surselor regenerabile, precum și introducerea unor structuri tarifare flexibile, în funcție de orele de consum. 

Datele deja colectate în cadrul programului-pilot sunt analizate și vor fi utilizate la elaborarea de noi politici informate și pilotarea tarifului diferențiat.  

În Uniunea Europeană peste jumătate din contoare sunt de tip inteligent, ceea ce a permis reducerea consumului comercial în reţea cu până la 15% și cu 5% a celui tehnic. Rețelele inteligente au la bază nevoia de reducere la maximum a consumului, la nivel mondial, pentru a opri risipa de resurse și a diminua efectele încălzirii globale. 

Încă un atac armat în SUA: Cel puțin 11 oameni au fost împușcați în faţa unui club din New York

Cel puţin 11 persoane au fost rănite prin împuşcare, miercuri, în faţa unui club de noapte din Queens, potrivit Departamentului de Poliţie al oraşului New York, a relatat joi New York Post, citat de News.ro. Într-o înregistrare video de pe X se arată o prezenţă numeroasă a poliţiei şi a ambulanţelor în faţa clubului, scrie digi24.ro.

Incidentul a avut loc în apropierea clubului de noapte Amazura din Jamaica, un cartier din New York, cu puţin înainte de ora locală 23:20. Rapoartele spun că victimele au fost duse la spitalele din apropiere, inclusiv la Long Island Jewish Hospital şi Cohen’s Children Medical Center. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu se află în stare critică. Clubul unde a avut loc incidentul este descris ca fiind „un local de noapte spaţios, plin de energie, cu dans, DJ şi spectacole live, plus cocktailuri şi băuturi”. Incidentul armat din New York urmează atacului din New Orleans, soldat cu 15 morţi.

Fenomen rar în Moldova: În prima noapte a anului a fost observată aurora boreală

Un fenomen destul de rar – aurora boreală – a luminat cerul Moldovei în prima noapte din anul 2025. Acest fenomen natural a fost vizibil și România, scrie diez.md.

colaj foto: www.diez.md

Internauții moldoveni au publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii cu acest fenomen. Aurora boreală a putut fi observată la Soroca, Drochia, Edineț și alte localități din țară.

Mai jos puteți vedea cum arată fenomenul la noi în țară.

Ce alocații primesc elevii din România care au împlinit 18 ani. Singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinească adolescenții
Articolul anterior
Soția și cei trei copii ai unui pompier, morți în incendiul la care el a ajuns prea târziu
Articolul următor