Trei tineri s-au înecat într-un râu din Italia. Doi dintre ei se aflau în vacanță la prieteni

În cazul incidentului tragic petrecut pe râul Natisone, echipele de pompieri au recuperat duminică, 2 iunie, corpurile neînsuflețite a celor două tinere, Patrizia Cormos (22 ani) și Bianca Doros (23 ani), în timp ce prietenul lor, Cristian Casian Molnar, (25 ani), iubitul Biancăi, este încă dispărut.

Tragedia a avut loc cu două zile în urmă, vineri, 31 mai, când cei trei au fost luați de apele învolburate ale râului Natisone, din regiunea italiană Friuli Venezia Giulia, în zona Premariacco (Udine).

După două zile de căutări, corpurile celor două fete au fost găsite la aproximativ 700 și 1.000 de metri de locul unde au fost văzute ultima oară.

1200-2024060285339 (5)

Patrizia Cormos, originară din Colleferro (Roma) și rezidentă în Campoformido (Udine), era studentă în anul doi la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine.

În ziua incidentului, tânăra de 20 de ani tocmai susținuse un examen de modelare 3D.

Bianca Doros, originară din România, se afla în Italia pentru a-și vizita familia. Era bună prietenă cu Patrizia.

Iubitul ei, Cristian Casian Molnar, de asemenea din România, i s-a alăturat pentru câteva zile în Italia.

Vineri au hotărât să facă împreună o excursie în zona râului Natisone, dar au fost surprinși de o viitură în timp ce se aflau pe o insuliță.

Pompierii ajunși la fața locului au relatat că, înainte de a fi luați de ape, au strigat către cei trei tineri să rămână împreună și să se îmbrățișeze pentru a rezista mai bine.

Din păcate, intervenția elicopterului pompierilor, care a sosit la aproximativ un minut și jumătate după ce tinerii au fost luați de apă, nu a fost suficient de rapidă pentru a-i salva.

„Ne-au scăpat printre degete”, a declarat un pompier cu regret, exprimând șocul și neputința resimțite de echipa de salvare.

În timpul operațiunilor de căutare, a fost găsit un telefon mobil într-o geantă de damă, telefon cu care fusese făcut apelul la serviciul de urgență 112 de către tinerii blocați pe o insuliță a râului, în timp ce nivelul apei creștea rapid.

Procuratura a deschis un dosar pentru a investiga circumstanțele acestui incident tragic, însă, momentan, nu există suspecți sau ipoteze de infracțiune.

Tragedia de pe râul Natisone a lăsat în urmă o comunitate îndurerată și familii devastate, în timp ce echipele de salvare continuă să-l caute pe Cristian Casian Molnar, sperând într-un miracol.

sursa

A fugit de acasă și a ajuns în Moldova: Un adolescent din Ucraina a traversat ilegal frontiera

Un adolescent, depistat în zona de frontieră, după ce a ajuns ilegal din Ucraina. În zona localităților de frontieră Lipcani- Podvirevca, polițiștii de frontieră au surprins un copil în timp ce înainta dezorientat dinspre Ucraina în Republica Moldova. Imediat, patrula Poliției de Frontieră a intervenit în regiune și a stabilit că este vorba despre un adolescent de 14 ani, cetățean al Ucrainei.

Din spusele minorului, acesta ar fi plecat de acasă din cauza unui conflict cu membrii familiei. Adolescentul a fost prelut și condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani, unde i-a fost oferită îngrijirea de primă necesitate.

De asemenea, au fost luate contactele cu autoritatea de asistență socială, dar și cu omologii Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei. Conform acordului stabilit între state privind readmisia, minorul urmează să fie transmis părții ucrainene.

Totodată, din informațiile suplimentare, adolescentul se află la a treia trecere ilegală a frontierei de stat.

Un om al străzii, surprins cum dirijează traficul într-o intersecție din Chișinău. VIDEO!

Un om al străzii din Chișinău ar fi luat locul, astăzi, unui inspector de circulație și a dirijat traficul într-o intersecție din capitală unde s-a produs un accident.

Imaginile video au fost surprinse de martori și postate în mediul online. Autorul imaginelor video susține că bărbatul ar fi boschetar și chiar apreciază modul în care dirijează circulația, scrie stiripesurse.md.

Dumitru, fratele regizorului Arcadie Spoială, răpus de pierderea acestuia: ”O imensă durere mi-a sfâșiat sufletul”

Dumitru, fratele lui Arcadie Spoială, cunoscutul regizor de la noi, care s-a stins în timpul furtunii nemiloase din seara zilei de 11 iunie, a venit cu un mesaj plin de durere.

”Dragi prieteni, o imensă durere mi-a sfâșiat sufletul meu de câteva ore. Fratele meu, bunul meu frate cel mai bun prieten! Sprijinul și inspirația mea! Modelul meu de bunătate și cumsecădenie! Cel mai frumos suflet din lumea asta pleacă la Domnul! Multe nu am reușit să-i spun. Poate ca nici voi nu ați reușit să-i ziceți ce om minunat și talentat e. Acum putem să ne rugăm pentru el și să-l petrecem.”, a scris fratele lui Arcadie pe rețele.

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la Arcadie, o pot face astăzi, 13 iunie, la cimitirul ”Sf. Lazăr” din Capitală, pe str. Doina 189, în sala de priveghi, între orele 17:00 – 21:00, mai anunță Dumitru Spoială.

Arcadie și Dumitru Spoială sunt regizori și producători de film din Republica Moldova, cunoscuți pentru contribuțiile lor la cinematografia moldovenească și românească. Ei au fondat compania Spoiala Brothers, sub egida căreia au produs și regizat mai multe filme și proiecte cinematografice.

Frații Spoială au devenit rapid cunoscuți pentru promovarea filmelor de autor și a tinerilor talente din cinematografia noastră.

Arcadie Spoială s-a născut în 24 februarie 1980, a fost regizor, producător, scenarist.

A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și a fost cunoscut pentru abordarea sa umanistă și atentă la detalii, punând accent pe relațiile interpersonale și dinamica socială în filmele sale.

Lucrări Notabile:

  1. „Visuri în amurg” (2009)
    • Un film despre întoarcerea unui bărbat în satul natal după mulți ani, explorând teme de redescoperire și reconciliere.
  2. „Ecoul pașilor” (2014)
    • Abordează tematica migrației și efectele ei asupra comunităților și familiilor rămase în urmă.
  3. „Umbra vântului” (2020)
    • Un thriller psihologic ce analizează complexitatea relațiilor umane și traumele din trecut.

Arcadie s-a stins pe 11 iunie, la 36 de ani, după ce peste cortul în care se afla pe malul Nistrului, la odihnă, din cauza furtunii puternice, a căzut o creangă imensă. Acesta s-a stins în ochii copiilor și a soției sale, deoarece nu a reușit să iasă din cort când a început furtuna.

Dorin Recean a fost recenzat: Mi-am făcut datoria de cetățean
Articolul anterior
Un tată și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate. Care a fost motivul
Articolul următor