Trucul WhatsApp pentru a afla locația unui contact fără ca acesta să știe

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din întreaga lume, se actualizează continuu pentru a-și îmbunătăți experiența pentru cei peste două miliarde de utilizatori activi, scrie adevarul.ro.

V-ați întrebat vreodată dacă este posibil să determinați locația unui contact WhatsApp fără ca acesta să vă trimită locația sa în timp real? Se pare că răspunsul este da. Iată un truc ingenios care vă poate fi destul de util în interacțiunile digitale de zi cu zi.

Cum funcționează

Procesul implică identificarea adresei IP a persoanei care vă interesează. Această metodă necesită accesul la un PC cu Windows. Urmați acești pași pentru a afla în mod discret locația cuiva pe WhatsApp:

Pregătiți-vă PC-ul: Închideți toate programele inutile de pe computer pentru a minimiza dezordinea și pentru a evita confuzia cu adresele IP multiple.

Accesați WhatsApp Web: În loc să folosiți aplicația descărcabilă pe Windows 10, accesați pagina WhatsApp Web și lăsați-o să ruleze în fundal. Acest lucru asigură menținerea conexiunii fără întreruperi.

Inițiați un chat: Începeți un chat cu contactul a cărui locație doriți să o descoperiți. Este esențial să deschideți o conversație doar cu acea persoană anume pentru a asigura acuratețea pașilor care urmează.

Deschideți Command Prompt (Prompt de comandă): Pe un PC cu Windows, apăsați simultan tasta Windows (situată în stânga barei de spațiu) și tasta „R” pentru a deschide funcția Run (Executare). Tastați „cmd” și apăsați Enter. Dacă folosiți un Mac, va trebui să deschideți aplicația „Terminal”.

Localizați adresa IP: În linia de comandă, introduceți „netstat -an” și apăsați Enter. Această comandă va afișa toate adresele IP conectate la computerul dumneavoastră. Cu alte aplicații închise, lista va fi mult mai scurtă, ceea ce va facilita identificarea adresei IP a persoanei de contact.

Verificați locația adresei IP: Vizitați https://www.ipinfo.io/ și introduceți adresa IP pe care ați găsit-o. Site-ul vă va arăta imediat locația aproximativă a contactului dumneavoastră, de obicei restrânsă la regiune și oraș.

Considerații etice

În timp ce acest truc este fără îndoială util, este esențial să se ia în considerare implicațiile etice. Utilizarea unor astfel de tehnici pentru a descoperi locația unei persoane fără consimțământul acesteia poate fi invazivă și poate încălca așteptările privind viața privată.

Întotdeauna este mai bine să vă asigurați că acțiunile dvs. respectă intimitatea celorlalți și sunt conforme cu legile și reglementările aplicabile.

Această metodă este utilă pentru a verifica dacă un contact se află acolo unde se află de obicei, dar nu uitați că acuratețea este limitată la regiune sau oraș. Prin urmare, nu este potrivită pentru o urmărire precisă, ceea ce, în multe cazuri, este o ușurare, având în vedere preocupările legate de confidențialitate.

În concluzie, tehnologia ne oferă adesea instrumentele necesare pentru a avea acces la informații pe care altădată se credea că este imposibil să le accesăm. Cu toate acestea, odată cu o mare putere vine și o mare responsabilitate. Folosiți întotdeauna aceste tehnici în mod judicios și etic.

Un meteorit spectaculos, surprins pe cerul Portugaliei

Un meteorit a luminat cerul deasupra Portugaliei și Spaniei, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Un meteorit, surprins pe cerul Portugaliei. Imagini cu fenomenul cosmic

Imagini cu mingea de foc albastră care pătrunde în atmosferă au inundat rețelele de socializare, provocând discuții aprinse, transmite ziua.md.

Într-o înregistrare video, surprinsă  de camera de bord a unui automobil, se vede o explozie de lumină albastră, iar un alt  martor ocular reacționează cu uimire, în timp ce întregul cer devine albastru neon, odată cu căderea corpului ceresc.

Autoritățile din Viseu, Portugalia, au declarat pentru Publico că au fost alertate cu privire la informații despre un obiect care a căzut pe cer, dar că până acum nu au reușit să stabilească dacă acesta s-a prăbușit pe Pământ. 

Potrivit publicației, agenția de protecție civilă a raportat inițial o „cădere de meteorit”, dar apoi și-a retras această declarație.

Deocamdată nu este clar unde ar fi putut ateriza meteoritul, deși este posibil să fi ars pur și simplu în atmosferă.

O autostradă va face legătura între România și Republica Moldova. Este o premieră pentru ambele state

În luna iunie curent va fi semnat contractul pentru construcția podului peste râul Prut, la Ungheni. Acesta este parte din Autostrada A8, care va face legătura între România și Republica Moldova, scrie bugetul.ro.

România și Republica Moldova vor fi legate de o autostradă modernă. Parte din Autostrada A8 va fi și un pod care va trece peste râul Prut. În luna iunie va fi semnat contractul pentru construcția acestui pod de la Ungheni. Cu o lungime de 260 de metri, podul va fi construit conform standardelor unei autostrăzi și va reprezenta prima conexiune de acest tip între România și Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, care a participat recent la reuniunea comisiei mixte România – Republica Moldova înființată pentru construirea acestui pod.

„Pentru că ne apropiem atât de anunțarea câștigătorului licitației, cât și de semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru construcția primului pod la nivel de autostradă care se va construi peste Prut, Ungheni (RO) – Ungheni (MD) am fost la Ungheni, unde am condus delegația României în Republica Moldova la reuniunea comisiei mixte România – Republica Moldova înființată pentru construirea acestui pod.

La această reuniune au participat din partea Republicii Moldova domnii Nicolai Mîndra – secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Sergiu Bejan – director general Administrația de Stat a Drumurilor, Dionisie Ternovschi – președintele Consiliului Raional Ungheni” a declarat Scrioșteanu.

Irinel Ionel Scrioșteanu a dezvăluit că se ia în calcul și construirea unui singur punct vamal pe teritoriul României, unde să își desfășoare activitatea autoritățile ambelor țări. El a subliniat că podul peste Prut de la Ungheni este parte a proiectului Autostrăzii A8, incluzând și un punct de trecere a frontierei, interconectând infrastructurile rutiere dintre cele două state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor a anunțat că durata contractului va fi de 24 de luni, dintre care 6 luni sunt alocate pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 156 milioane lei, fără TVA, prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei CEF.

Maia Sandu: „Germania este un puternic și important aliat al Republicii Moldova, în drumul nostru spre Uniunea Europeană”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat la 17 – 18 mai în Republica Federală Germania. Această vizită subliniază angajamentul Moldovei și al Germaniei de a consolida relațiile bilaterale și de avansa parcursul european al țării noastre.

Șefa statului a avut întâlniri cu președintele Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz, președinta legislativului german, Bärbel Bas, și cu membrii comisiilor parlamentare pentru afaceri externe și afaceri europene. Discuțiile s-au axat pe aprofundarea legăturilor economice cu Germania, o sursă importantă de investiții în Moldova. Totodată, șefa statului a discutat cu oficialii germani despre pașii pe care urmează să-i facă țara noastră pentru obținerea, într-un viitor apropiat, a calității de membră a Uniunii Europene. 

„Germania este un puternic și important aliat al Republicii Moldova, în drumul nostru spre Uniunea Europeană, democrație și prosperitate. Liderii germani susțin aderarea Moldovei la UE, astfel încât cetățenii noștri să trăiască în pace, bună înțelegere și prosperitate”, a declarat Maia Sandu. 

Cancelarul Olaf Scholz, acceptând invitația șefei statului și-a confirmat vizita la Chișinău în această vară. Aceasta va fi prima vizită bilaterală a unui șef al executivului german în ultimii 12 ani. Liderul german a declarat că este impresionant ce reușește Republica Moldova și cetățenii săi pe drumul către UE.

„Aceștia demonstrează voința de a reforma și reziliența într-un mediu dificil. Suntem alături de voi cu toată determinarea”, a afirmat Olaf Scholz.  

În cadrul vizitei, în orașul german Leipzig, președinta Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de suma de 25000 de euro, care va fi donată.

„Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor Republicii Moldova în calea spre democrație”, a spus Președinta.

Șefa statului a avut, de asemenea, întâlniri cu comunitățile de moldoveni la Berlin și Frankfurt pe Main. „Cetățenii noștri de peste hotare sunt adevărați ambasadori ai Moldovei și, prin eforturile lor, ne fac munca de promovare a țării mai ușoară”, a declarat președinta după discuțiile cu conaționalii.

ATENȚIE! Restricții de circulație, începând de azi, în centrul Capitalei
Articolul anterior
Accesul transportului privat pe teritoriul cimitirelor va fi limitat în preajma Paştelui Blajinilor
Articolul următor