Ucigaşul adevărat al unei fetiţe, identificat după 36 de ani

Ucigaşul unei fetiţe de nouă ani, a cărei răpire şi moarte în 1984 au zguduit Canada şi au condus la condamnarea unei persoane nevinovate, a fost identificat 36 de ani mai târziu cu ajutorul unei probe ADN, a anunţat joi poliţia din Toronto, relatează AFP.

Anchetatorii au declarat că i-au descoperit identitatea după ce au trimis o probă ADN din sperma prelevată de pe lenjeria intimă a fetiţei la un laborator american specializat în „genealogie genetică”, care a condus la numele lui Calvin Hoover, decedat în 2015.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani la momentul faptelor, s-a sinucis, conform mai multor mass-media. El a fost un apropiat al familiei victimei. Fetiţa a fost răpită, violată şi apoi înjunghiată în apropiere de Toronto.

„Dacă ar fi trăit astăzi, poliţia din Toronto l-ar aresta pe Calvin Hoover pentru uciderea Christinei Jessop”, a declarat James Ramer, şef interimar al poliţiei din Toronto, într-o conferinţă de presă.

Fata a fost răpită după ce a plecat din locuinţa sa din Queensville (la nord de Toronto) pe 3 octombrie 1984. Corpul ei a fost găsit aproape trei luni mai târziu pe un câmp, la circa 50 de kilometri distanţă.

Un vecin al familiei Jessop, Guy Paul Morin, a fost arestat în 1985 şi condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă. El şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia, înainte de a fi în cele din urmă exonerat în urma analizei ADN şi apoi eliberat în 2015. După această eroare judiciară, guvernul din Ontario i-a plătit despăgubiri de 1,25 milioane de dolari (800.000 de euro).

Descoperirea identităţii ucigaşului fetiţei a ridicat noi întrebări cu privire la ultimele zile din viaţa micuţei Christine, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei care a apelat la martori.

Guy Paul Morin, anunţat personal în legătură cu această descoperire de către poliţia din Toronto, s-a declarat fericit că onoarea sa a fost definitiv spălată. „Este ceva la care am sperat întotdeauna”, a declarat el pentru presă. „Sistemul judiciar m-a dezamăgit, însă ştiinţa m-a salvat”, a mai spus el.

sursa: Agerpres

Putin interzice protestele în spaţiul public

Putin a semnat o lege care interzice mitingurile în interiorul şi în jurul clădirilor guvernamentale, universităţilor, şcolilor, spitalelor, aeroporturilor şi porturilor, gărilor, pieţelor bisericilor şi instalaţiilor de susţinere a vieţii.

Buncărele secrete ale lui Vladimir Putin. Au fost construite în toată Rusia  și sunt legate de tuneluri lungi de zeci de kilometri | Digi24

Până în prezent, mitingurile au fost interzise doar în faţa reşedinţelor prezidenţiale, a tribunalelor, a serviciilor de urgenţă şi a Serviciului Federal de Penitenciare, transmite Mediafax.

Noua lege prevede, de asemenea, că fiecare regiune poate introduce în plus propriile interdicţii privind locurile de desfăşurare a mitingurilor, dacă acest lucru se datorează „datorită caracteristicilor istorice, culturale sau altor caracteristici obiective ale subiectului”. 

Mitropolitul de Cernăuți s-a refugiat în Republica Moldova, după ce serviciul de securitate al Ucrainei a desfășurat percheziții și l-a acuzat de relații cu Rusia

Mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Meletie a fugit din Ucraina după percheziția efectuată de Serviciile de Securitate ale Ucrainei.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

În prezent, acesta se află în Republica Moldova. transmite presa din Ucraina.

Cunoscuta jurnalistă ucraineană Sofia Koshkina a atras atenția asupra unei postări pe pagina de Facebook „Episcopia de Ungheni și Nisporeni”.

Pe 1 decembrie, Mitropolitul Meletie și Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni Petru au săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Alexandru Nevski din orașul Ungheni (Moldova).

Un moldovean de 20 de ani, cu o carieră de succes în lumea modei din Portugalia, a fost ucis în timp ce încerca să își ajute un prieten

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Moldova a murit după ce a fost înjunghiat. Nenorocirea s-a produs într-un oraș din Portugalia, într-o parcare în timp ce încerca să își ajute un prieten.

Presa locală scrie că totul s-a întâmplat duminică dimineață, la Setubal.

Moldoveanul a fost înjunghiat în timp ce își apăra un prieten, atacat de un grup de tineri. 

Acesta a fost transportat la spital, însă peste câteva ore s-a stins din viață.

Băiatul pe nume Tiago Danu este cunoscut în lumea modei. Acesta locuiește la Setubal unde își făcea și studiile.

sursa: www.unimedia.info

Alertă meteo! Cod galben de îngheț
Articolul anterior
Durere. Opt membri ai unei familii au murit din cauza Coronavirusului
Articolul următor