Veste mare! Ultima tombolă marca Carpet Outlet cu 3000 de Premii Garantate și 50 de Super Premii!

Vești surprinzătoare de la Carpet Outlet! Magazinul de covoare te invită să beneficiezi de o promoție fantastică până la 27 Noiembrie 2019!

separator

Cum să fii tu fericitul câștigător? Este foarte SIMPLU!

Cumperi un COVOR cu REDUCERE de la -40% pana la -70%, în valoare minimă de 2900 lei în magazinul Carpet Outlet și ai parte de următoarele surprize:

-50 Super Premii la Tombola finala din 27.11.2019 după cum urmează:

-35 Super Premii la toți cumpărătorii, inclusiv cei prezenți

-15 Super Premii doar la cei prezenți la extragere, inclusiv Mega Premiul TV de 55″

Obține 2 bilete de participare la Super Tombola și primesti un covor cu Dora gratuit!

De asemenea, va așteaptă o Mega Surpriza Dulce la finalul extragerii pe 27 Noiembrie 2019!

În magazinul specializat Carpet Outlet veți găsi sute de modele de covoare din lână naturală și fir sintetic. Culorile sunt foarte variate, precum și textura și înălțimea plușului.

Covoare clasice persiene, cu design modern și desigur covoare pentru copii – toate în magazinul Carpet Outlet. Dimensiunile sunt de la cele mai mici până la covoare mari și foarte mari!

Vizitați cu drag magazinul Carpet Outlet, care se află pe următoarea adresă:

str. Calea Ieșilor 91, vezi harta pe carpetoutlet.md (în incinta Creator Mall)

Transport public:

Rutiera nr. 135 Troleibuz nr. 34 Autobuz nr. 20

Program de lucru:

Luni-Vineri: 10:00-19:00

Sambata-Duminica: 10:00-18:00

Telefon: 061-000-826/ 060-129-709

Vezi toate covoarele pe www.carpetoutlet.md

Contact Facebook: fb.com/covoareeco/

Accident la o intersecție din centrul capitalei: Ambulanța și poliția, la fața locului

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de astăzi, 10 aprilie, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Vasile Alecsandri, din centrul capitalei.

Imagini de la locul accidentului au fost publicate de Unimedia

Oamenii legii nu au oferit, deocamdată, detalii privind accidentul dat.

România: cetățenii vor fi anunţaţi prin SMS sau e-mail când urmează să le expire actele

În România, cetățenii vor fi anunţaţi, în curând, prin SMS că le expiră actele. Este vorba atât de buletinele de identitate, cât şi de paşaport sau permisul auto.

În acest sens, există o prevedere în PNRR, la capitolul digitalizare, dar şi un proiect de lege depus recent în Parlament. Indiferent care va ajunge să fie pus în aplicare prima dată, va însemna scutirea de amenzi usturătoare pentru cei care uită să îşi schimbe documentele, transmite presa română.

Potrivit proiectului de lege depus recent în Parlament, instituțiile statului vor fi obligate să anunțe cetățenii înainte să le expire actele de identitate.

Notificarea ar urma să fie făcută înainte cu 90 de zile de data expirării documentelor, prin SMS sau e-mail.

”Ideea mi-a venit când am păţit-o chiar eu, eram într-o ţară străină. Aveam nevoie de o mașină ca să închiriez și agentul mi-a spus că nu va putea să îmi ofere, pentru că urma să îmi expire carnetul.

Evident că nu ştiam, îmi pusesem la un moment dat o atenționare în telefon, dar am uitat, ni se întâmplă tuturor”, a explicat Raoul Trifan, senator USR.

Proiectul este şi un nou pas spre digitalizare, care ne-ar putea ajuta inclusiv să nu mai pierdem călătoriile din cauza documentelor expirate, aşa cum este cazul paşaportului. În spatele acestei iniţiative stă un sistem care funcţionează deja în alte state europene.

Dacă autoritatea nu dispune de datele necesare, oamenii vor fi înștiințați prin poștă, la ultimul domiciliu cunoscut, sau reşedinţă, după caz.

Pentru notificarea prin SMS sau prin e-mail, autoritățile publice vor demara proceduri de colectare a numerelor de telefon şi adreselor de email ale cetățenilor.

Victorie istorică în domeniul climei. Guvernul elvețian, condamnat la CEDO după ce mii de femei au reclamat că sunt expuse unui pericol de moarte

CEDO s-a pronunţat marţi, 9 aprilie, în favoarea unui grup de femei elveţiene în vârstă care au susţinut că eforturile inadecvate ale guvernului lor de a combate schimbările climatice le expun riscului de a muri în timpul valurilor de căldură, relatează Reuters.

Decizia instanţei europene în acest caz, bazat pe plângerea făcută în numele a peste 2.000 de femei (reunite în grupul KlimaSeniorinnen Schweiz – Senioarele pentru clima Elveţiei), ar putea avea un efect de propagare în întreaga Europă şi în afara ei, creând un precedent pentru modul în care unele instanţe vor aborda valul tot mai mare de litigii privind clima, argumentate pe baza încălcării drepturilor omului.

Preşedintele Curţii, Siofra O’Leary, a declarat că guvernul elveţian a încălcat dreptul omului la viaţă privată şi de familie, prin faptul că nu a pus în aplicare suficiente politici interne pentru a aborda schimbările climatice. „Acest lucru a inclus eşecul de a cuantifica, printr-un buget de carbon sau în alt mod, limitările naţionale ale emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat O’Leary.

De asemenea, ea a menţionat că guvernul elveţian nu a reuşit să îşi îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră prin faptul că nu a pus în aplicare măsuri pentru a se asigura că obiectivele sunt atinse.

Mişcarea civică globală Avaaz a declarat că hotărârea instanţei deschid un nou capitol în litigiile privind clima. „Hotărârea în cazul plângerii elveţiene stabileşte un precedent obligatoriu din punct de vedere juridic, care serveşte drept model pentru modul în care puteţi da în judecată cu succes propriul guvern pentru eşecurile în domeniul climei”, a arătat Ruth Delbaere, director de campanii juridice la Avaaz.

Verdictul în cazul elveţian, care nu poate fi atacat, ar putea obliga guvernul de la Berna să ia măsuri mai mari de reducere a emisiilor, inclusiv să îşi revizuiască obiectivele de reducere a emisiilor pentru 2030 pentru a se alinia la obiectivul Acordului de la Paris de limitare a încălzirii la 1,5 grade Celsius.

sursa: www.ziare.com

Doi oameni au murit și alți 11 au fost răniți în accidente rutiere, noaptea trecută
Articolul anterior
Doliu peste Prut! A murit Leo Iorga, solistul trupei Compact
Articolul următor