Ultimul weekend din martie vine cu evenimente atractive! Nu le ratați

Este timpul să-ți organizezi agenda pentru weekend, iar iTicket și unica.md este aici să-ți ușurăm decizia!

Explorăm împreună cele mai atractive 10 evenimente. De la spectacole interactive pentru copii la seri de degustare vinuri, am pregatit  sugestii pentru toate gusturile și interesele. Nu lăsa weekend-ul să treacă fără a experimenta ceva nou. 

Stand UP Lounge

Experimentează o seară de neuitat cu Stand Up Lounge pe 29 martie, unde comedianții favoriți își vor etala talentul într-o atmosferă prietenească. Nu rata șansa de a te destinde și a râde alături de alții într-un spațiu primitor. 

Când? 29 martie 2024, ora: 19:30
Unde? Toman, str. Ștefan cel Mare 6
Bilete: aici 

MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES

Descoperă o nouă piesă a dramaturgului Ivan Vyrypaev, care te va purta într-o călătorie prin toate sferele vieții umane, de la știință la religie. Patru actori vor explora întrebări profunde despre existența noastră, într-o producție care combină teatru, muzică și artă video pentru a răspunde la întrebarea: „Cine suntem noi, cu adevărat?”. 

Când? 29 martie 2024, ora: 18:00
Unde? Teatrul Fără Nume
Bilete: aici 

Sensual Art Show

Eveniment exclusiv pentru adulți ce promite o noapte plină de emoții, cu un welcome drink la sosire, spectacole de Shibari, performanțe ale acrobaților aerieni, un show de dans impresionant și un concurs organizat de gazde. 

Când? 29 martie 2024, ora: 20:00
Unde? BOOM BOOM ROOM
Bilete: aici 

Moldovan Brands Runway ‘SS24

Descoperă ultimele tendințe în moda moldovenească la „Moldovan Brands Runway ‘SS24”. Ediția din acest an va fi o sărbătoare a modei sub tema „Whispers of the Deep”, evidențiind legătura dintre moda sustenabilă și conservarea oceanelor. Prezentările vor include 17 branduri selecte și lucrări ale designerilor din România, Ucraina și Georgia. Evenimentul promite și o expoziție digitală cu tematică acvatică, sesiuni de Fashion Talks și un concurs de Street Style inspirat din tema evenimentului. 

Când? 29-30 martie 2024, ora: 17:00, 16:00
Unde? Mediacor
Bilete: aici

Premiera Povestea Micului Prinț  – Spectacol Interactiv de Animație pentru Copii

Acest spectacol jucat live promite distracție, dansuri, cântece, și o interacțiune bogată cu publicul tânăr, oferind o experiență unică pentru cei mici și o ocazie perfectă de a petrece timp de calitate în familie. 

Când? 31 martie 2024, ora: 12:00
Unde? Cinematograful „Odeon”
Bilete: aici

Peripețiile lui Prepeleac 

Vino să descoperi lumea lui Prepeleac alături de toată familia. Spectacol interactiv îi invită pe cei mici să fie parte din poveste, promovând valorile autentice, creativitatea și spiritul de echipă. Nu rata ocazia de a petrece timp de calitate în familie, bucurându-vă de momentele unice de distracție și aventură.

Când? 31 martie 2024, ora: 15:00
Unde? Cinematograful „Odeon”
Bilete: aici 

CONCERT – TRĂSNET


Sărbătorește 25 de ani de creativitate artistică alături de Sergiu Vetrilă într-un „Concert Trăsnet”, chiar în ajun de Ziua Umorului. Concertul va avea invitat special pe Pavel Stratan, promițând o seară plină de umor, muzică și momente memorabile. 

Când? 31 martie 2024, ora: 15:00
Unde? Cinematograful „Odeon”
Bilete: aici

УЖИН ПО-ФРАНЦУЗСКИ 


Vino să te bucuri de o seară plină de umor și intrigi la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”. O comedie despre un complicat „hexagon amoros” ce promite râsete și situații neașteptate, cu o distribuție care îți va face seara memorabilă. 

Când? 29 martie 2024, ora: 18:30
Unde? Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”

Bilete: aici 

Wine Casino

Purcari Wine Bar îți propune o experiență inedită, o combinație captivantă între pasiunea pentru vin și emoția jocurilor de noroc. Evenimentul include o degustare în orb a 6 vinuri selecționate, cu provocarea de a ghici vinurile. Două premii vor fi acordate participanților cu cele mai precise răspunsuri. Ocazia perfectă pentru a-ți testa cunoștințele vinicole într-un cadru distractiv și competitiv. 

Când? 29 martie 2024, ora: 18:30
Unde? Purcari Wine Bar 

Bilete: aici 

Seminar despre Medicina Sufletului

Descoperă puterea vindecătoare a cuvântului pentru minte, corp și spirit. Eveniment găzduit de practicianul Body Code, Titiana Popa, și cu participarea Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, explorează cum putem restabili echilibrul și armonia. Seminarul oferă tehnici de conectare prin rugăciune, comunicarea dintre emisferele cerebrale, organe și glande, și multe alte subiecte fascinante. 

Când? 30 martie 2024, ora: 09:00
Unde? Chișinău, str. Nicolae Testemițanu, 27

Bilete: aici

BONUS!
Iar pentru cei ce preferă să-și planifice din timp activitățile venim cu o recomandare specială de eveniment. 

Bucurați-vă de o seară de excepție alături de interpreta Adriana Ochișanu, ce lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI.

Pe 20 aprilie 2024, Arena Chișinău va găzdui un concert unde talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit. Alături de Adriana Ochișanu, veți avea ocazia să savurați interpretări memorabile din partea artiștilor de valoare:

– Horia Brenciu și HB Orchestra
– Ionuț Dolănescu
– Surorile Osoianu
– Alexandru Pop
– Laura Olteanu
– Corina Țepeș
– AKORD
– Cornelia Ștefăneț
– Frații Ștefăneț & Orchestra
– Baletul Național JOC

Experimentați o serată plină de diversitate muzicală, de la muzică populară și etnofolclorică la melodii ușoare, toate într-un cadru spectaculos. Rezervați-vă locurile pentru un eveniment de neuitat, unde „VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil. 

Detalii și bilete: aici 

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante. 

Noi detalii despre suspectul în cazul fetei din Orhei, ucise cu sânge rece. Socrul acestuia a violat o fetiță de 10 ani

Gheorghe Cotorobai, 45 de ani, principalul suspect în dispariția fete de 19 ani din Orhei, găsită decedată în apropierea localității Chițcanii Vechi, Telenești, a lucrat în ultimii ani la Penitenciarul nr. 10-Goian, cunoscut drept Centru de Detenție pentru Minori și Tineri.

A fost ajutor șef de grup în secția Siguranța și Regim Penitenciar. În timpul în care a deținut această funcție, el a participat la mai multe instruiri despre prevenirea torturii în penitenciare.

Ultimul venit încasat de la Penitenciarul din Goian a fost la finalul anului trecut.

RISE Moldova a descoperit că, anterior, în casa lui Cotorobai din Chițcanii Vechi a locuit temporar o familie cu o fetiță de 10 ani. Potrivit unei decizii de judecatǎ, fetița a fost violată repetat de către socrul lui Cotorobai, la acea vreme.

„S-a întâmplat de mai multe ori, nu poate să spună de câte ori, de vreo 5 ori crede că s-a întâmplat. O amăgea că o să-i cumpere o ciocolată sau o înghețată, însă nu venea cu ele, dar îi spunea că o să-i dea bani să își cumpere… ca să aibă relații cu dânsul. Ea nu era de acord, îi spunea că nu, dar el a trântit-o în pat, a început să o dezbrace și s-a dezbrăcat și el…”, le-a mărturisit fata violată judecătorilor.

Pe acest caz, dosarul a ajuns în instanță iar procesul penal a fost întrerupt „în legătură cu intervenția decesului inculpatului”, adică a fostului socru lui Cotorobai.

Irina Vlah va monitoriza acțiunile Maiei Sandu: ”Nu vom permite să ne fie furată cea mai de preț valoare pe care o avem”

Irina Vlah, fondatoarea Asociației „Platforma Moldova” propune un mecanism de monitorizare a acţiunilor guvernării şi personal ale Președintelei Maia Sandu. Într-o declarație publică, politiciana spune că, acum 10 zile, a adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu, în care „a atras atenţia asupra îngrijorărilor oamenilor, expuse de ei în cadrul campaniei Vocea Poporului”, însă șefa statului nu a venit cu vreo explicație în fața cetățenilor, scrie unimedia.info.

„O întrebare concretă a fost: Care este necesitatea achiziţionării unor radare scumpe şi dacă vor urma noi achiziţii gen sisteme antiaeriene, fără de care aceste radare sunt doar nişte obiecte ineficiente? Alte întrebări au ţinut de: aplicaţiile militare care se fac pe teritoriul Republicii Moldova cu participarea militarilor din alte ţări; decizia de a permite grănicerilor străini să poarte arme de foc pe teritoriul nostru; deschiderea unei misiuni militare a Franţei în Republica Moldova; modificările în legislaţia României, care să permită militarilor din ţara vecină să intervină peste hotarele României pentru a-şi apăra cetăţenii; încăpăţânarea cu care guvernarea se opune consultării opiniei poporului privind principiul de neutralitate.

Semnalam în acea scrisoare deschisă că oamenii sunt îngrijoraţi şi au toate motivele să considere că guvernarea intenţionează să atragă ţara în scenarii urâte, în stare să submineze pacea”, a precizat Vlah.

Potrivit Irinei Vlah, președinta țării era obligată, cel puţin din punct de vedere moral, să iasă public şi să dea explicaţiile de rigoare pentru a calma spiritele, însă „Maia Sandu a ales să ţină cetăţenii în suspans, în frică, alimentând, prin comportamentul său, temerile că Moldova ar putea fi atrasă în jocuri care nu au nimic în comun cu interesul ţării, al cetăţenilor”.

„În aceste condiţii, noi, cei din „Platforma Moldova”, declarăm că nu vom abandona cetăţenii, lăsându-i în incertitudine şi măcinaţi de temeri, aşa cum a făcut-o Maia Sandu. Din acest moment, „Platforma Moldova” pune în aplicare un amplu mecanism de monitorizare a acţiunilor guvernării şi personal ale Maiei Sandu. Scopul acestei monitorizări va fi identificarea tuturor posibilelor pericole în adresa păcii, care vor reieşi din acţiunile puterii. Vom acţiona prompt pentru a le contracara, aşa cum o cer interesele cetăţenilor, ale ţării, în general.

De asemenea, anunţăm că, dacă autorităţile nu-şi vor schimba comportamentul sfidător şi vor continua să ne ofere motive să deducem că Moldova poate fi atrasă în jocuri murdare în stare să submineze pacea, vom purcede la implementarea unui proiect de alternativă – Coaliţia pentru pace. Acesta va fi un instrument civic pe platforma căruia se vor regăsi toţi acei ce vor dori să-şi conjuge eforturile pentru asigurarea păcii în Republica Moldova. Nu vom permite ca diferiţi aventurieri politici cu interese înguste şi care nu au nimic în comun cu interesele ţării şi ale cetăţenilor, să fure cea mai de preţ valoare pe care o avem – pacea! ”, a precizat Irina Vlah.

Cauza preliminară a morții tinerei de 19 ani din Orhei. Pe corpul fetei însărcinate au fost depistate mai multe semne de tortură

Potrivit surselor ZdG, cauza prealabilă a decesului tinerei de 19 ani din Orhei, este traumă cranio-cerebrală deschisă. Surse din cadrul Centrului de medicină legală au declarat pentru ZdG că pe corpul tinerei însărcinate au fost depistate mai multe semne de tortură, scrie zdg.md. Atenție! Urmează informații cu puternic impact emoțional.

Surse din cadrul Centrului de medicină legală au enunțat pentru ZdG că a fost stabilită cauza decesului tinerei de 19 ani, însărcinată în 6 luni. Moartea acesteia a survenit din cauza traumei cranio-cerebrale deschise. Tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur, contondent. Totodată, pe corpul tinerei, au fost depistate semne de tentativă de sufocare și urme de tortură (multiple arsuri de țigară pe mâini). La brațul stâng au fost depistate și înțepături de la seringă.

Tânăra ar fi fost supusă și violenței sexuale.

Corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani, dispărută la 12 aprilie 2024 în municipiul Orhei, a fost depistat la 20 aprilie 2024, în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

Tot la 20 aprilie 2024, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide (art.145 alin.(2) lit. e) din Codul penal).

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată în luna a VI-a, care ar fi urcat într-un automobil pe strada 31 august din mun. Orhei și a plecat într-o direcție necunoscută. Pe caz, la 15 aprilie 2024, a fost pornită o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane.

Ca urmare a măsurilor întreprinse de Procuratura raionului Orhei și membrii grupului de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Orhei și al Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, a fost stabilită identitatea șoferului, în automobilul căruia tânăra de 19 ani a urcat în seara de 12 aprilie 2024, iar la 16 aprilie 2024 acesta a fost reținut. Ulterior, bărbatul de 45 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta nu-și recunoaște vina și nu cooperează cu organul de urmărire penală.

La 20 aprilie 2024, polițiști din subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției și membri ai societății civile au intensificat căutările fetei de 19 ani dispărute, în special pe teritoriile din extravilanul s. Chițcanii Vechi, r-l Telenești. Corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani, a fost depistat într-o fâșie forestieră din extravilanul s. Chițcanii Vechi, r-l Telenești, la 21 km distanță de domiciliul persoanei arestate.

10 migranți ucraineni, prinși la frontieră. Ar fi achitat 80.000 de dolari pentru a ajunge în Moldova
Articolul anterior
A îmbătat o copilă de 14 ani, într-un parc, apoi a dezbrăcat-o cu intenția de a o viola. Norocul fetei că a fost salvată de trecători
Articolul următor