Ultimul weekend din martie vine cu evenimente atractive! Nu le ratați

Este timpul să-ți organizezi agenda pentru weekend, iar iTicket și unica.md este aici să-ți ușurăm decizia!

Explorăm împreună cele mai atractive 10 evenimente. De la spectacole interactive pentru copii la seri de degustare vinuri, am pregatit  sugestii pentru toate gusturile și interesele. Nu lăsa weekend-ul să treacă fără a experimenta ceva nou. 

Stand UP Lounge

Experimentează o seară de neuitat cu Stand Up Lounge pe 29 martie, unde comedianții favoriți își vor etala talentul într-o atmosferă prietenească. Nu rata șansa de a te destinde și a râde alături de alții într-un spațiu primitor. 

Când? 29 martie 2024, ora: 19:30
Unde? Toman, str. Ștefan cel Mare 6
Bilete: aici 

MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES

Descoperă o nouă piesă a dramaturgului Ivan Vyrypaev, care te va purta într-o călătorie prin toate sferele vieții umane, de la știință la religie. Patru actori vor explora întrebări profunde despre existența noastră, într-o producție care combină teatru, muzică și artă video pentru a răspunde la întrebarea: „Cine suntem noi, cu adevărat?”. 

Când? 29 martie 2024, ora: 18:00
Unde? Teatrul Fără Nume
Bilete: aici 

Sensual Art Show

Eveniment exclusiv pentru adulți ce promite o noapte plină de emoții, cu un welcome drink la sosire, spectacole de Shibari, performanțe ale acrobaților aerieni, un show de dans impresionant și un concurs organizat de gazde. 

Când? 29 martie 2024, ora: 20:00
Unde? BOOM BOOM ROOM
Bilete: aici 

Moldovan Brands Runway ‘SS24

Descoperă ultimele tendințe în moda moldovenească la „Moldovan Brands Runway ‘SS24”. Ediția din acest an va fi o sărbătoare a modei sub tema „Whispers of the Deep”, evidențiind legătura dintre moda sustenabilă și conservarea oceanelor. Prezentările vor include 17 branduri selecte și lucrări ale designerilor din România, Ucraina și Georgia. Evenimentul promite și o expoziție digitală cu tematică acvatică, sesiuni de Fashion Talks și un concurs de Street Style inspirat din tema evenimentului. 

Când? 29-30 martie 2024, ora: 17:00, 16:00
Unde? Mediacor
Bilete: aici

Premiera Povestea Micului Prinț  – Spectacol Interactiv de Animație pentru Copii

Acest spectacol jucat live promite distracție, dansuri, cântece, și o interacțiune bogată cu publicul tânăr, oferind o experiență unică pentru cei mici și o ocazie perfectă de a petrece timp de calitate în familie. 

Când? 31 martie 2024, ora: 12:00
Unde? Cinematograful „Odeon”
Bilete: aici

Peripețiile lui Prepeleac 

Vino să descoperi lumea lui Prepeleac alături de toată familia. Spectacol interactiv îi invită pe cei mici să fie parte din poveste, promovând valorile autentice, creativitatea și spiritul de echipă. Nu rata ocazia de a petrece timp de calitate în familie, bucurându-vă de momentele unice de distracție și aventură.

Când? 31 martie 2024, ora: 15:00
Unde? Cinematograful „Odeon”
Bilete: aici 

CONCERT – TRĂSNET


Sărbătorește 25 de ani de creativitate artistică alături de Sergiu Vetrilă într-un „Concert Trăsnet”, chiar în ajun de Ziua Umorului. Concertul va avea invitat special pe Pavel Stratan, promițând o seară plină de umor, muzică și momente memorabile. 

Când? 31 martie 2024, ora: 15:00
Unde? Cinematograful „Odeon”
Bilete: aici

УЖИН ПО-ФРАНЦУЗСКИ 


Vino să te bucuri de o seară plină de umor și intrigi la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”. O comedie despre un complicat „hexagon amoros” ce promite râsete și situații neașteptate, cu o distribuție care îți va face seara memorabilă. 

Când? 29 martie 2024, ora: 18:30
Unde? Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”

Bilete: aici 

Wine Casino

Purcari Wine Bar îți propune o experiență inedită, o combinație captivantă între pasiunea pentru vin și emoția jocurilor de noroc. Evenimentul include o degustare în orb a 6 vinuri selecționate, cu provocarea de a ghici vinurile. Două premii vor fi acordate participanților cu cele mai precise răspunsuri. Ocazia perfectă pentru a-ți testa cunoștințele vinicole într-un cadru distractiv și competitiv. 

Când? 29 martie 2024, ora: 18:30
Unde? Purcari Wine Bar 

Bilete: aici 

Seminar despre Medicina Sufletului

Descoperă puterea vindecătoare a cuvântului pentru minte, corp și spirit. Eveniment găzduit de practicianul Body Code, Titiana Popa, și cu participarea Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, explorează cum putem restabili echilibrul și armonia. Seminarul oferă tehnici de conectare prin rugăciune, comunicarea dintre emisferele cerebrale, organe și glande, și multe alte subiecte fascinante. 

Când? 30 martie 2024, ora: 09:00
Unde? Chișinău, str. Nicolae Testemițanu, 27

Bilete: aici

BONUS!
Iar pentru cei ce preferă să-și planifice din timp activitățile venim cu o recomandare specială de eveniment. 

Bucurați-vă de o seară de excepție alături de interpreta Adriana Ochișanu, ce lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI.

Pe 20 aprilie 2024, Arena Chișinău va găzdui un concert unde talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit. Alături de Adriana Ochișanu, veți avea ocazia să savurați interpretări memorabile din partea artiștilor de valoare:

– Horia Brenciu și HB Orchestra
– Ionuț Dolănescu
– Surorile Osoianu
– Alexandru Pop
– Laura Olteanu
– Corina Țepeș
– AKORD
– Cornelia Ștefăneț
– Frații Ștefăneț & Orchestra
– Baletul Național JOC

Experimentați o serată plină de diversitate muzicală, de la muzică populară și etnofolclorică la melodii ușoare, toate într-un cadru spectaculos. Rezervați-vă locurile pentru un eveniment de neuitat, unde „VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil. 

Detalii și bilete: aici 

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante. 

Gabriel Nebunu a cântat la Palatul Național: doar din respect pentru Fuego

Pe 7 și 8 noiembrie, Fuego susține concerte la Palatul de la Chișinău, alături de Orchestra Fraților Advahov, numeroși artiști de la noi, printre care se numără și Gabriel Nebunu, cel căruia ”i s-ar fi interzis” să-și susțină concertul aniversar la Palat, informează unica.md.

Invitații speciali ai artistului român cu care cântă în duet, se numără Mihai Ciobanu, Nicolae și Isidor Glib, Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „Crenguță de Iederă”, Zinaida Bolboceanu, Stela Botez și revelația Moldovei, dar și carismaticul interpret de muzică populară Gabriel Nebunu.

Aseară, Gabriel Nebunu a urcat în scenă nu din culise, ci din public.

Se pare că artistul a evoluat la Palatul Național doar din respect pentru Paul Surugiu, cu care îl leagă o prietenie frumoasă, având în vedere recentele dezvăluiri făcute într-un interviu despre cum i s-a interzis să-și susțină concertul aniversar la cei 10 ani de activitate scenică la palat.

Biletele la concertele lui Fuego au costat între 250-1.000 de lei și s-au vândut toate.

Ion Paladi, melodie emoționantă alături de frații săi. Ce alte surprize pregătește artistul

Îndrăgitul interpret de muzică populară de la noi, Ion Paladi, alături de frații săi Constantin și Petru Paladi, a lansat de curând o melodie emoționantă intitulată ”Dor de părinți”, care deja a ajuns la inimile admiratorilor, informează unica.md. 

“Dor de părinți” cel mai nou cântec alături de frații mei. Este foarte important să nu uităm de unde am plecat de la casa părintească, locurile unde am copilărit și de părinții care ne-au dat viață!”, scria artistul într-o postare.

Videoclipul a fost filmat în satul natal Chișcăreni.

Vă invităm să ascultați melodia.

Artistul mai pregătește și alte surprize pentru publicul său drag. Foarte curând, acesta va lansa, în premieră, o piesă de muzică ușcoară. Videoclipul, în care apare alături de soția sa, filmat pe strada pietonală din Chișinău, va fi lansat pe 16 noiembrie, ora 12.00 și se intinulează ”Mii de stele”.

Ion Paladi a început să cânte de la vârsta de 11 ani, a studiat la Colegiul Republican de Muzică „Ștefan Neaga” și este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea „Dirijat Cor Academic”. Este solist al orchestrei naționale ”Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros și este extrem de îndrăgit atât ân țară, cât și peste Prut.

Ministra Ala Nemerenco ia apărarea medicului din Bălți, condamnat pentru malpraxis

Ministra Sănătății Ala Nemerenco ia apărarea medicului din Bălți, condamnat pentru malpraxis și a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, informează unica.md.

”Am repetat de multe ori că sistemul de justiție este vital pentru activitatea tuturor domeniilor. În special când vine vorba de corupție, hoție, crime.

Sistemul de justiție în termeni simpli, pentru oameni, este despre dreptate și nedreptate. Fiecare om, vinovat sau nevinovat, trebuie să fie asigurat că va avea dreptul la un proces corect.

Medicina e o specialitate pe muchie de cuțit. Nimeni nu cunoaște cum ieșim noi din gărzi sau săli de operații, nimeni nu ne cunoaște emoțiile când pierdem pacienții. Vârsta medie a unui medic al serviciilor medicale critice de intervenție urgentă în lume este de 57 ani. Nimeni nu cunoaște povara arderii profesionale, a lacrimilor noastre, a sacrificiului personal. Câți medici am pierdut numai în pandemie, nimeni din colegi nu a refuzat să iasă la serviciu, deși erau siguri ca într-o zi vor contacta boala și pentru unii va fi fatală. Așa și a fost…

Recent, un bun prieten de al meu neurochirurg din București a salvat viața unui mic moldovean de la noi de câteva luni într-o operație care a durat 17 ore. 17 ore! Vă dați seama să stai cu microscopul pe un creieraș micuț, în costum chirurgical, cu broboane de transpirație pe frunte, cu mâinile și ochii încordați și obosiți, la limita rezistenței! Micuțul a fost salvat, a revenit acasă, crește, dar câte zile de viață a lăsat medicul în acea sală de operație?

Ministerul Sănătății e implicat cu regret în multe procese judiciare, citesc aproape zilnic diferite hotariri de instanță. Si vreau să cred în continuare ca avem și judecători corecți în domeniu. Și nu vreau să cred ca era necesară încătușarea unui medic în sala de judecată, pentru a fi dus pe sus în penitenciar. El nu este criminal și nu poate fi tratat așa. El, ca și oricare alt cetățean are dreptul la o justiție corectă, imparțială, plină de probe și antiprobe. De aceea trebuie să ne grăbim să ajungem în UE, acolo unde drepturile ne vor fi garantate în cea mai mare măsură.

Decizia instanței pe cazul medicului Cozub Serghei e executorie, dar finală va fi cea a Curții Supreme. Solicităm tratarea acestui caz sensibil cu maximă atenție și oferirea dreptului medicului de a prezenta toate probele și expertizele necesare, inclusiv internaționale, nerefuzându-i-se dreptul la o justiție corectă. În caz contrar, vom mai înregistra un caz pierdut la CtEDO.

În aceste timpuri grele trebuie să rămânem o societate unită. E timpul să ne europenizăm pe-adevăratelea, nu doar geografic.”, scrie în postarea sa ministra Sănătății.

10 migranți ucraineni, prinși la frontieră. Ar fi achitat 80.000 de dolari pentru a ajunge în Moldova
Articolul anterior
A îmbătat o copilă de 14 ani, într-un parc, apoi a dezbrăcat-o cu intenția de a o viola. Norocul fetei că a fost salvată de trecători
Articolul următor