Un adolescent de 16 ani, prins cu 1 kg de hașiș

Ofițerii Direcției Antidrog a INI și procurorii PCCOCS anunță reținerea în Chișinău a unui adolescent de 16 ani din Nordul republicii cu 1 kg de hașiș, în timp ce plasa drogurile în ascunzișuri pentru alți curieri.

Potrivit schemei de trafic de droguri, această cantitate de hașiș, ar fi urmat să fie preluată de alți curieri, pentru porționare și distribuire clienților. Ulterior, au fost desfășurate percheziții în apartamentul închiriat la indicația liderului grupului infracțional, în Chișinău. Acolo, au fost depistate cantități importante de muguri de marijuana, droguri sintetice de tip PVP („sare”) și mefedronă, precum și pliculețe pentru depozitarea drogurilor spre vânzare și cântare la scară mică. Per total, pe piața neagră a drogurilor, acestea ar valora peste 1.000.000 lei.

Adolescentul venea la capitală o dată la 10 zile pentru ca să primească cantități angro de droguri. Apoi, acesta se deplasa cu taxiul în raioanele din Moldova, unde plasa a câte 30 de doze în fiecare ascunziș, pentru ca ulterior alți curieri să le preia și să le plaseze clienților a câte o doză în alte ascunzișuri.

Urmare a reținerii în flagrant, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), adolescentul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Investigațiile continuă, în vederea depistării altor membri ai grupului infracțional, timp în care adolescentul cercetat penal beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Angajatul unui aeroport din Rusia a fost călcat de un avion. Și-a pierdut un picior și este în stare critică

Angajatul unui aeroport este în stare critică la spital, după ce a fost călcat de un avion de 77 de tone, duminică,  potrivit unui raport și a unei înregistrări video tulburătoare, scrie stirileprotv.ro.  

Muncitorul – un tânăr de 32 de ani pe nume Rail – a fost secerat atunci când pilotul a început să se miște prea devreme în timp ce rula pe pista aeroportului Koltsovo din orașul rus Ekaterinburg, potrivit The Sun.

„Tehnicianul a suferit o rană la picior”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Ural Airlines. „O ambulanță a fost chemată la fața locului, iar circumstanțele sunt în curs de clarificare”.

Medicii i-au amputat unul dintre picioare după coliziunea brutală. Rail încă nu și-a recăpătat cunoștința, a precizat postul de televiziune.

„Pacientul se află la terapie intensivă, starea lui este gravă”, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului, potrivit The Sun.

Pilotul neidentificat – care a fost acuzat de neglijență – a fost interogat, a adăugat publicația.

În Rusia a fost deschis un dosar penal pentru „încălcarea normelor de siguranță care a dus la afectarea gravă a sănătății prin neglijență”, a precizat The Sun.

VIDEO! Moment de excepție cu miniștrii Energiei din R Moldova și România cum cântă la chitară melodia „Trenulețul”

Miniștrii energiei din Republica Moldova și România au oferit un moment spontan în timpul vizitei pe care Victor Parlicov a efectuat-o la București. Cei doi oficiali au cântat împreună la chitară melodia „Trenulețul”, scrie tvrmoldova.md.

„Frații în veci vor fi frați. Un moment spontan alături de bunul meu prieten de peste Prut, Victor Parlicov, ministrul Energiei. Ne-am bucurat pe acorduri de chitară de piesa mea preferată”, a scris ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare pe Facebook.

Deschinderiîn biroul unui angajat al ANRE într-un dosar de corupție

Ofițerii CNA au efectuat astăzi acțiuni de urmărire penală în biroul unui angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit faptelor investigate, consultantul Secției Licențiere ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe. Acesta ar fi exercitat influență asupra unor membri ai  comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termeni proximi a licenței privind importul şi comercializarea de combustibil pe teritoriul Republicii Moldova. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

În cadrul perchezițiilor efectuate, ofițerii CNA au ridicat corespondența purtată anterior de angajatul ANRE cu reprezentatul agentului economic interesat de obținerea rezultatului urmărit, inclusiv dosarul de licențiere și dispozitive electronice care ar conține date relevante cazului investigat.

Angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante.

Conducerea urmăririi penale este asigurată de către Procuratura mun. Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată

Pensionarii de la Ciocana vor arăta mai bine de Paște! Aceștia s-au bucurat de servicii gratuite de frizerie
Articolul anterior
Un cetățean străin, reținut după ce și-a agresat concubina și a fugit
Articolul următor