Un bărbat care a câştigat 8,9 milioane de dolari la loto, în timp ce se afla în închisoare, a primit acces la câştiguri după 19 ani

Un bărbat care a câștigat 8,9 milioane de dolari la loto în timp ce se afla în închisoare a primit, după 19 ani, acces deplin la câștiguri. Bătălia juridică a durat 15 ani.

Iorworth Hoare, în vârstă de 70 de ani, a cumpărat biletul câștigător în timp ce se afla la închisoarea Leyhill din Gloucestershire, Marea Britanie, în august 2004, a relatat antena3.ro, conform The Mirror.

Bărbatul, care avea șase condamnări anterioare pentru acuzații, inclusiv viol și tentativă de viol, ispășea o pedeapsă pe viață pentru că a încercat să o violeze pe profesoara Shirley Woodman.

După ce a fost eliberat din închisoare în 2005, nu i s-a permis accesul deplin la câștigurile sale la loto din cauza condițiilor de eliberare, dar pare că primea o alocație lunară de 10.766 de dolari, a precizat The Mirror.

Hoare a putut avea acces la restul câștigurilor doar cu acordul administratorilor fondului, format dintr-un oficial guvernamental, avocatul său și contabilul său.

El a lansat o procedură legală pentru a obține controlul averii sale în 2008, iar acum a primit acces deplin la bani.

O sursă din cadrul Ministerului de Interne a declarat pentru The Mirror: „Nu s-a putut face nimic din punct de vedere legal pentru a-l opri în cele din urmă”.

Familia lui Woodman, care a murit anul trecut, l-a îndemnat pe Hoare să își doneze câștigurile în scopuri caritabile, așa cum a făcut cu despăgubirile pe care acesta i le-a plătit.

„Ea a donat toți banii în scopuri caritabile și asta ar trebui să facă și el cu banii lui. El poate face un bine cu acești bani – așa cum a făcut mama mea”, a declarat fiica profesoarei, Shelley Wolfson, pentru Mirror, citat de Mediafax.

După ce a descoperit că Hoare a câștigat la loterie, Woodman a luptat pentru despăgubiri, deși termenul de șase ani pentru a lansa astfel de cereri de despăgubire trecuse.

Un judecător i-a dat dreptate, iar Hoare a trebuit în cele din urmă să plătească 50.000 de lire sterline (62.000 de dolari) drept despăgubiri și aproape 800.000 de lire sterline (993.000 de dolari) în costuri legale.

Aglomerație în fața Aeroportului. Oamenii, nemulțumiți de noile reguli

Aglomerație mare în fața Aeroportului după noile reguli impuse de astăzi. Noua măsură de securitate interzice intrarea în incinta Aeroportului tuturor persoanelor care nu au bilet de călătorie.

Îmbulzeală și aglomerație în fața Aeroportului Chișinău. Oamenii fac cozi în așteptarea celor dragi, transmite unimedia.info.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, începând cu 1 mai, acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion, transmite deschide.md.

„Alți cetățeni vor fi nevoiți să aștepte în afara gării, ori această măsură este impusă în vederea securizării aeronautice și pentru a evita anumite situații neplăcute care pot avea loc în cadrul AIC”, a precizat Galușca în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șeful IGPF a menționat despre majorarea numărului de polițiști de frontieră în cadrul AIC, „astfel încât fluxul de pasageri să fie unul calitativ și confortabil pentru cetățeni”.

Motocicliștii se mobilizează pentru a face curățenie pe râul Bîc

Motocicliștii vor organiza sâmbătă, 4 mai, o acțiune de salubrizare pe malul râului Bâc, la intersecția străzilor Calea Basarabiei și Lunca Bâcului din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, la activitate poate participa orice doritor, căruia i se va pune la dispoziție echipamentul necesar, transmite realitatea.md.

„Dragi motocicliști și chișinăuieni! Noi, cei cu motociclete Enduro, sâmbătă, 4 mai, vom ieși să facem ordine pe malul râului Bâc pe strada Calea Basarabiei la intersecția cu strada Lunca Bâcului. Cine vrea să se alăture să vină până la ora 10:00 la locația de mai jos. Timpul de curățenie este planificat de 3-4 ore. Tot necesarul este – mănuşi, saci de gunoi şi un recipient cu echipament special de la Pretura Botanica. Haideți să facem ceva frumos înainte de Paști. Noi vom fi mulți. Dar dacă vom fi și mai mulți, datorită ție, va fi și mai bine! Ajunul sărbătorilor e aproape”, se arată în mesajul organizatorilor.

Locația unde se vor întâlni toți cei care vor să participe la acțiunea de salubrizare este indicată AICI.

De Ziua Internațională a Muncii, președintele Parlamentului Igor Grosu i-a vizitat pe pompieri și salvatori

De 1 mai Președintele Parlamentului Republicii Moldova a comunicat cu salvatorii și pompierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, ambulanţă şi text care spune „POUPIERI-SALISTOR SALICTOR TOR POMDIERI SAL! SALVATORI SALVAȚORIPOMPIERI POMPIERI”

Pe 1 mai de Ziua Internațională a Muncii, Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a fost în vizită la efectivul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Aici salvatorii și pompierii care au intrat în tură au comunicat cu spicherul Parlamentului despre activitatea de serviciu, dar și misiunile realizate în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc.

Președintele Parlamentului a asistat la schimbul gărzilor, dar și la procedura de predare și primire a schimbului de serviciu. Oficialul a comunicat cu salvatorii, pompierii și paramedicii, care de dimineață au intrat în serviciu, fiind interesat de activitățile pe care le întreprind, dar și misiunile de salvare.

,,Astăzi, de 1 mai, celebrăm valoarea muncii şi a oamenilor muncitori şi harnici. Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic şi stăruitor, care prin muncă cinstită îşi clădesc bunăstarea şi îşi realizează scopurile şi năzuinţele. Pe noi, moldovenii, munca nu ne sperie. De fiecare dată ne vom sufleca mânecile și vom munci ca să avem pâine pe masă și căldură în casă. Vom munci ca să trăim în pace și în siguranță.

Astăzi, am stat de vorbă cu cei care zi de zi muncesc în regim de urgenţă, pentru a ne salva nouă viețile. Sunt cei din prima linie pentru care viața altora este mai presus, decât viaţa proprie. Îşi iubesc meseria şi o fac cu abnegaţie și iubirea de a face bine. Să le mulțumim și să le fim recunoscători salvatorilor noștri – pompieri, scafandri, chinologi, chimiști. Să le mulțumim medicilor, brutarilor, șoferilor și tuturor celor care muncesc atunci când alții se odihnesc.

Vă mulțumim pentru dragostea de oameni și dragostea de țară!”, a declarat Igor Grosu.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, ambulanţă şi text

În cadrul vizitei, oficialul a vizitat sediul Direcției, dar și s-a familiarizat cu tehnica de intervenție și specificul activității salvatorilor. Mai mult, ofițerii și subofițerii au discutat cu spicherul despre complexitatea intervențiilor pe care le desfășoară, dar și despre dorința și onoarea de a fi în serviciul cetățenilor.

De Ziua Internațională a Muncii, salvatorii și pompierii sunt la datorie pentru a veghea securitatea și siguranța oamenilor.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, ambulanţă şi text

S-a lansat pizza cu greieri prăjiţi. Zeci de bucăţi vândute în doar două zile, în Italia
Articolul anterior
Discuții despre proiecte comune, între autoritățile din Arad și reprezentanții Universității de Medicină „Nicolae Testemițanu”
Articolul următor