Un bărbat i-a cerut unui pasager obez din avion să-i dea 150 de dolari, pentru că îi ocupa din loc

Un bărbat a stârnit revoltă pe rețelele de socializare după ce a povestit cum i-a cerut unui pasager supraponderal din avionul în care se afla să-I plătească 150 de dolari pentru că i-a ocupat din locul lui.

Bărbatul a explicat cum a rezervat cu foarte mare atenție locul său din avion, asta pentru că îl aștepta un zbor de cinci ore până în Statele Unite, potrivit Mirror.

„Un bărbat foarte obez a urcat în avion și mi-am dat seama că o să aibă dificultăți atunci când se va așeza. Presupun că poate și-a cumpărat două. Îmi încrucișez mental degetele, ca să nu stea lângă mine, dar, desigur, ajunge să arate spre fereastra de lângă mine pentru a-l lăsa să intre. Mă ridic și-l las să intre politicos, vrând să-i dau măcar o șansă. Ei bine, el se așează și ocupă și un sfert din scaunul meu. Mă așez și sunt lipit de el, făcându-mă să mă simt inconfortabil. După un minut, am decis să fiu direct și să-i spun”, a scris bărbatul.

Întorcându-se către vecinul său de scaun, el a spus: „Domnule, îmi pare rău, dar această situație nu funcționează pentru mine, îmi ocupați destul de mult locul”. În timp ce pasagerul supraponderal a încercat să se facă cât mai mic, bărbatul nepoliticos a continuat să se plângă și i-a făcut cu mâna unei însoțitoare de bord.

„Am oprit o însoțitoare de bord și o întreb ce se poate face în privința situației. Ea îi spune instantaneu că probabil va trebui să-și cumpere un alt loc. Ea merge în față și se întoarce spunând că nu există locuri libere în avion, așa că nu a existat o modalitate de a muta oamenii, astfel încât să poată avea două”.

Rușinat, pasagerul supraponderal a întrebat politicos dacă poate rămâne pe locul care i-a fost atribuit.

„M-am simțit rău pentru el, dar mă gândeam și la confortul meu pe zborul lung – confortul pentru care am plătit. Însoțitorul de bord îi spune că, dacă cineva din zbor nu este de acord să-l lase să ocupe o parte din locul lor, va trebui să rezerve un alt zbor. I-am spus tipului: „Uite, voi suporta asta dacă îmi dai 150 de dolari – asta înseamnă jumătate din costul acestui zbor și asta ar compensa suficient pentru circumstanțe”. El este de acord imediat, scoate bani și mă plătește. Chiar și mi-a spus că apreciază.”

Dezgustați, alți pasageri au început să-și exprime părerile cu privire la oferta bărbatului, spunând că este nepoliticos să-l forțezi să plătească în plus pentru a se potrivi confortului altei persoane. Un utilizator a adăugat: „Este ridicol. Ai făcut o scenă și l-ai făcut de rușine pe bărbat, apoi l-ai făcut să te plătească pentru o fracțiune din locul tău ”.

Cetățenii moldoveni vor putea călători cu buletinul în UE. Documentele se schimbă în 2025

Din 2025 cetățenii Republicii Moldova ar putea călători cu buletinul în țările din Uniunea Europeană, a declarat directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, în emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Potrivit acestuia, din luna martie a anului viitor, actele de identitate vor fi îmbunătățite, scrie radiomoldova.md.

„Sperăm din anul viitor să emitem, dar nu mai târziu de martie 2025, să venim cu un nou buletin de identitate, cartea de identitate a cetățeanului, care va corespunde întru tot cerințelor europene. Ele vor avea și un purtător de informații. Marele avantaj al noilor cărți de identitate, buletine de identitate, cu timpul, ele vor fi suficiente pentru a călători inclusiv în Uniunea Europeană. Exact același lucru este valabil și în cazul, de exemplu al Ucrainei, cu care doi ani în urmă a fost semnat un protocol prin care pot trece frontiera cei cu buletine biometrice”, a declarat Mircea Eșanu.

Amintim că ultima data Guvernul a modificat buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare ale vehiculelor în 2015. Astfel cetățenii care și-au perfectat acte ulterior au beneficiat de modele noi de documente. Această modernizare se încadrează în cerințele standardelor și directivelor europene.

Deficit bugetar în Republica Moldova. Ce arată datele Ministerului de Finanțe

În prima lună a anului curent, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit aproximativ 4,5 miliarde de lei, anunță Ministerul Finanțelor, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit instituției, încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit circa 2,34 miliarde lei, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă din 2023, în timp ce încasările din veniturile administrate de Serviciul Vamal au fost de circa 2,35 miliarde de lei, în scădere cu aproape 13%.

Datele publicate de Ministerul Finanțelor relevă că cea mai mare scădere a veniturilor s-a înregistrat la TVA la marfurile importate – cu circa 458 milioane lei, până la 1,56 miliarde lei, ceea ce este cu 22,7% mai puțin decât în prima lună din 2023.

Pe de altă parte, au crescut cu 16% încasările din TVA la marfurile produse și serviciile prestate pe teritoriul Republicii Moldova și cu circa 30% – încasările din accize.

Potrivit Ministerului Finanțelor, cheltuielile de la bugetul de stat au constituit 5,6 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 4,2%.

Mai mult de jumătate din cheltuieli au fost pentru protecția socială, în special transferuri de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS).

În consecință, executarea bugetului de stat, la finele lunii ianuarie 2024, s-a încheiat cu deficit în sumă de 1,15 miliarde de lei, cu aproape o treime mai mare decât în prima lună a anului 2023.

Sursele de finanțare a deficitului bugetar s-au format din surse interne în sumă de 1,93 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei au fost împrumuturi interne de la instituțiile nefinanciare și financiare.

În schimb, finanțarea din surse externe în prima lună a acestui an s-a prăbușit la doar 93 milioane lei, comparativ cu împumuturi de 3,13 miliarde lei în ianuarie 2023.

În consecință, la finanțarea externă s-a înregistrat un sold negativ de 455,7 milioane, or în ianuarie 2024 pentru rambursarea împrumuturilor externe au mers aproape 549 milioane lei, triplu față de ianuarie 2023.

Guvernul a planificat, în bugetul de stat din acest an, să obțină venituri de 66,63 miliarde lei și să facă cheltuieli de 82,22 miliarde lei, iar deficitul bugetului de stat ar urma să constituie 15,59 miliarde lei.

Transportatorii au intrat în grevă națională, timp de 3 zile

Cursele raionale și interraionale sunt puse pe stop, de astăzi până pe 29 februarie. Anunțul a fost făcut, anterior, de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, care a precizat că acțiunea este un „semn de protest față de adoptarea unor reglementări antieuropene în domeniul transporturilor”, scrie unimedia.info.

Președintele APOTA, Oleg Alexa, a transmis printr-un comunicat de presă că, „în ultimele zile operatorii de transport au fost supuși unor presiuni fără precedent din partea autorităților”.

Anunțul vine în contextul în care, pe 25 februarie, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a venit cu un apel către operatorii de transport rutier în care cere să fie asigurată respectarea necesității de mobilitate a cetățenilor, prin prestarea neîntreruptă a serviciilor de transport rutier, astfel încât „să fie evitată încălcarea drepturilor oamenilor și crearea dificultăților de acces la serviciile publice de calitate”.

Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, a declarat că ANTA va interveni dur ca să aplice legea pentru toți cei care nu vor ieși pe rute.

„Nici până acum nu am înțeles care este nemulțumirea lor. (…) Eu din ce am auzit este faptul că această asociație vrea ca situația în transport să rămână așa cum a fost până acum – să nu facă rutele, pentru că avem zeci de situații în care au autorizații dar nu fac rutele, (…) să nu dea bilete, (…) nu vor să îmbunătățească parcul de microbuze. (…) Vor să mențină monopolul, licența se dădea pe 7 ani, ei vor să o mențină la nesfârșit”, a declarat Spînu.

O femeie a găsit o broască într-o pungă de spanac pe care o cumpărase dintr-un supermarket. Reacția angajaților
Articolul anterior
Revoltă la Moscova, după ce Miss Rusia 2023 a anunțat că se căsătorește cu un jurnalist american
Articolul următor