Un copil în cărucior, spulberat de către un bărbat pe trotinetă electrică, în parcul ,,Valea Morilor”

Un incident violent a avut loc ieri, în parcul ,,Valea Morilor” din Chișinău. Un tată cu doi copii se plimba liniștit pe alee, când un bărbat pe trotinetă electrică, aparent în stare de ebrietate, a pierdut controlul dispozitivului și s-a izbit în plină viteză într-unul din copii, aflat în cărucior. Copilul s-a răsturnat din cărucior și a suferit răni, echimoze și un stres enorm.

separator

În incident a fost impicată familia interpretei Irina Kovalsky. Interpreta a povestit pe pagina sa de facebook, despre situația revoltătoare care i-a afectat.

,,Un scuter electric a intrat astăzi în căruciorul nostru! În parcul Valea Morilor, soțul a ieșit la plimbare cu copiii, la început fiica noastră cea mică Angelina, în vârstă de 7 luni, era în cărucior. Doar cu câteva minute înainte de coliziune, soțul a luat-o pe fetița cea mică în brațe, iar fiica cea mai mare Lisa, de 7 ani, s-a mutat în căruciorul pe care îl conducea vecinul nostru. La un moment dat, soțul aude pe cineva care pur si simplu ,,zboară în spate”, nu a avut nici măcar timp să se întoarcă când un bărbat pe un scuter, împreună cu fiica sa mică, se prăbușește cu viteză în căruciorul condus de vecinul nostru, unde era Lisa.

Vecinul primeste o lovitură dură, cade secerat la pământ primind vânătăi, răni pe genunchi, în acest moment căruciorul se rostogolește și Lisa cade și se prăbușește, suferind vânătăi, lovituri și un stres enorm! În timp ce soțul înțelegea ce și cum cu acest bărbat, care era beat și nici nu știa cum încetinește acest scuter … !!!! În paralel, asemenea cazuri aproape ca la noi, astăzi, s-au întâmplat trei! Ciclistii accelerează foarte mult, iar micuții pot fugi sub roți, pe tronite, sau pur și simplu de unii singuri… Cred că traseele pentru biciclete nu ar trebui să se afle într-un loc în care se plimbă sute de copii mici, care pot fi puși în pericol..! A fost un miracol, Dumnezeu ne-a salvat în clipa potrivită!”, a relatat interpreta Irina Kovalsky.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

В нашу коляску врезался сегодня электро-самокат! В парке Valea Morilor , муж пошел на прогулку с детьми , в коляске сначала была наша Маленькая дочь Ангелина – которой 7 месяцев , буквально за пару минут до столкновения , муж взял малышку на руки , и в коляску пересела старшая дочь Лиза 7 лет, её катал наш сосед. Мой муж слышит сзади кто-то летит , не успел обернуться , как мужчина на самокате вместе со своей маленькой дочерью врезаются со скоростью в нашу коляску где сидит дочь Лиза и сосед. Наш сосед принимает удар на себя , падает получая ушибы , кровь на колене , ссадины, в этот момент коляска переворачивается и Лиза падает и ударяется , получает ссадины , ушибы, синяки , и огромный стресс! Пока муж разбирался что и как с этим мужчиной который был выпившим и даже не знал как тормозит этот самокат…!!!! Параллельно буквально таких случаев как с нами сегодня уже три чуть не произошло ! Велосипедисты очень сильно разгоняются , а под колёса выбегают детки , на самокатах , либо просто сами… Я считаю что велосипедные дорожки не должны быть в таком месте , где гуляют сотни маленьких детей , которые могут быть покалечены , или могут быть лишены жизни….! ВЫ ПОНИМАЕТЕ ЧТО СЛУЧАЙ С НАМИ ЭТО ЧУДО ! БОГ СПАС В НУЖНУЮ МИНУТУ! УБЕРЁГ ОТ БЕДЫ! Я прошу принять меры господина Мэра города Кишинева @ceban.ion_v Ion Ceban , а так же и президента @dodon_igor чтобы запретить езду на велосипедах в парке Valea Morilor! Так как это является огромной угрозой для жизни и здоровья детей !!! Позаботьтесь пожалуйста о своих гражданах и о их безопасности !! #парк #кишинев #молдова #valeamorilor #moldova #chisinau

O postare distribuită de Irina Kovalsky (@irina_kovalsky_lume) pe

Noi aberații de la Kremlin! Zaharova către Maia Sandu: ”Rusia a lăsat Moldova în frig și întuneric? Ea își sărăcește propriul popor”

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a criticat declarațiile șefei statului Maia Sandu precum că Rusia a lăsat țara în frig și întuneric. „Cine i-a lăsat pe moldoveni în această situație? Rusia? După ce atâția ani a ajutat țara, a primit moldovenii aici, le-a dat de lucru, toți 30 de ani. Sandu, cetățean a României, nu știe aceasta? Ea ce a făcut pentru poporul său?”, a întrebat Zaharova.

„După scurgerile din discuțiile unor oficiale, au decis să mai dilueze scandalul, iar președinta, care este cetățeană a României, a dat vina, era și evident, pentru toate pe Rusia. „A lăsat cetățenii în întuneric și în frig” – cine i-a lăsat pe moldoveni în această situație? Rusia? După ce atâția ani a ajutat țara, a primit moldovenii aici, le-a dat de lucru, toți 30 de ani. Sandu, cetățean a României, nu știe aceasta? Ea ce a făcut pentru poporul său? Nu e o întrebare retorică!

Ce face actuala conducere, cu cetățenia altui stat, în afară de distrugeri și aducerea oamenilor în fața unei catastrofe?!

Nu se va prinde politica antirusească, poate peste mulți ani, cu alte generații crescute pe rețele de socializare, dar nu acum, când oamenii țin minte cum noi împreună ne-am ajutat, poporul știe și ține minte și nu va uita cum și cât Rusia a ajutat Moldova.

Conducerea actuală a Moldovei pur și simplu le încurcă oamenilor să trăiască și merge spre subminarea și pierderea suveranității Republicii Moldova și sărăcirea cetățenilor ei.

Voi faceți toate acestea ca să fie pe plac Statelor Unite ale Americii? Ei vă vor uita și vă vor trăda, nu sunteți primii, nici ultimii. Își vor șterge picioarele și vă vor arunca”, a declarat aceasta.

sursa: www.unimedia.info

Agenții economici ar putea obține dreptul de a amplasa obiective pentru activități economico-sociale în spațiile verzi

Agenții economici ar putea obține dreptul de a amplasa obiective pentru activități economico-sociale în spațiile verzi proprietate publică, fără a schimba destinația acestor terenuri.

Condiția este că aceste obiective trebuie să fie compatibile cu destinația spațiilor verzi. În acest sens, ei vor trebui să solicite autorizația administrației publice locale, prin care se stabilesc, în coordonare cu Agenția de Mediu, locul de amplasare și suprafața obiectivelor, condițiile de desfășurare a activității.

Deputatul Lilian Carp, unul din autorii proiectului de lege, a explicat că lipsa unor prevederi legislative în acest sens creează administrațiilor publice locale probleme legate de amenajarea terenurilor de joacă, spațiilor de agrement și altor obiective de recreare care îmbunătățesc infrastructura spațiilor verzi. Mai exact, prevederile proiectului se referă la terenurile sportive și de agrement, instalațiile pentru practicarea sportului, inclusiv obiective auxiliare de deservire și de întreținere a terenurilor sportive, tribune, căi de acces, sisteme de irigare, blocuri sanitare, obiective de menire social-culturală etc.

Comisia economie, buget și finanțe, în cadrul ședinței de astăzi, a avizat proiectul de modificare și completare a Legii cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. Proiectul va fi înaintat pentru dezbateri în plenul legislativului.

Șeful NATO: ”Analizăm cum putem conlucra mai intens cu R. Moldova în diferite domenii. A suferit enorm”

Republica Moldova este un partener al NATO şi a avut de suferit enorm de pe urma războiului din Ucraina, iar NATO analizează în prezent cum poate aprofunda cooperarea cu această ţară, în diverse domenii, ţinând cont că Moldova nu doreşte să adere la NATO, ci este o ţară neutră, a declarat la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bucureşti, fiind întrebat cum ar putea o ţară ca Republica Moldova să fie ajutată să se apere de efectele războiului din Ucraina, secretarul general al NATO a recunoscut că sprijinul economic este cea mai bună modalitate de a-i veni în ajutor.

„R. Moldova este un partener al NATO şi Moldova are o relaţie foarte apropiată cu Uniunea Europeană, dar mulţi aliaţi îi furnizează sprijin bilateral. Recent m-am întâlnit cu preşedinta Maia Sandu şi am avut discuţie foarte extinsă despre modalităţile în care ne-am putea aprofunda parteneriatul, respectând faptul că Moldova nu doreşte să adere la NATO, ci este o ţară neutră. Analizăm cum putem conlucra mai intens cu Moldova în diferite domenii, dar salutăm totodată faptul că aliaţi din NATO şi Uniunea Europeană furnizează ajutor economic Moldovei pentru a-i ajuta să gestionăm consecinţele,pe care ei le suferă din cauza războiului din Ucraina”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit News.

„R. Moldova, fiind atât de apropiată de zona de război, a suferit enorm”, a menţionat secretarul general al NATO.

„Desigur, singura şi cea mai bună cale de a încheia această situaţie este ca Putin să pună capăt războiului brutal de agresiune, care e rău pentru ucraineni, dar are ramificaţii la nivel global, inclusiv asupra preţurilor la energie şi alimente şi asupra unor ţări sărace precum Moldova”, a adăugat Stoltenberg.

La sfârşitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de Ucraina a căzut pe teritoriul Moldovei. A făcut pagube, dar din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime. Apoi, Moldova a avut în două rânduri pene generalizate de curent din cauza bombardamentelor ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Pentru că importurile energetice din Ucraina nu au mai fost posibile, Moldova se confruntă la rândul ei cu o criză. Dependentă de gazul rusesc, Moldova este ameninţată periodic de Gazprom că va avea livrările întrerupte. În prezent, compania rusească îi furnizează doar jumătate din ceea ce prevede contractul.

În premieră, Republica Moldova a fost invitată să participe, miercuri, la reuniunea cu miniştrii de Externe din NATO care este găzduită de Bucureşti.

Impresionant! Picturile și mesajele lăsate de moldoveni pe ,,Aleea medicilor” din Chișinău
Articolul anterior
Moldovenii se pot bucura de o vacanță gratuită în regiunea Molise, din Italia
Articolul următor