Un câine își vinde cu 31 de milioane de dolari casa din Miami

Gunther VI, cel mai bogat câine din lume, vinde cu 31 de milioane de dolari o casă din Miami, cu 9 camere, care a fost deținută de Madonna, relatează Associated Press.

Proprietatea de 5.000 de metri pătrați situată pe malul apei a fost scoasă la vânzare miercuri cu un preț cerut de 31,75 milioane de dolari – un salt uriaș față de momentul în care Madonna a vândut vila către trustul lui Gunther în 2000 pentru 7,5 milioane de dolari, a arătat evaluatorul de proprietăți din Miami.

Averea lui Gunther VI provine de la strămoșul său Gunther III, au declarat îngrijitorii care administrează proprietatea, potrivit AP. Gunther III a moștenit milioane de dolari de la stăpâna sa, Karlotta Liebenstein, o contesă germană care a murit în 1992.

De atunci, linia de sânge a câinelui a fost îngrijită de îngrijitori.

În anunțul de pe site-ul agentului imobiliar se precizează că vila câinelui are vedere spre Golful Biscayne și are nouă dormitoare, opt băi și jumătate și o piscină. Proprietatea este una dintre cele șase case de pe malul apei și se află la câteva minute distanță de Miami Beach, se arată în anunț.

Ciobănescul german, a cărui casă principală se află în Toscana, participă la întâlnirile agenților imobiliari și călătorește cu avioane private. De asemenea, are mese gătite de un bucătar, a declarat Riccitelli pentru AP.

sursa

Schimbări la eliberarea actelor de identitate pentru cetățenii străini

Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) informează publicul că, în urma modificărilor operate prin Legea nr.68/2024 pentru modificarea Legii nr.273/1994 privind actele de identitate în sistemul național de pașapoarte, vor interveni schimbări în procesul de eliberare a actelor de identitate pentru cetățenii străini, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”În acest context, vă aducem la cunoștință următoarele:

  1. Fișele de însoțire aferente tuturor tipurilor de buletine de identitate și permiselor de ședere, aflate în circulație și valabile, devin nule începând cu data de 1 aprilie 2025.
  2. Începând cu 01 aprilie 2025 în actele de identitate nu vor mai fi incluse informații referitor la adresa de domiciliu sau de reședință temporară pe partea verso a documentului.

Totodată respectarea cerințelor privind informarea IGM în termen de 15 zile privind schimbarea domiciliului sau reședinței temporare rămâne obligatorie.

În acest context, vă informăm:

  • În perioada 17 februarie 2025 – 01 aprilie 2025, procesul de depunere simultană a dosarelor pentru acordarea dreptului de ședere și documentare cu act de identitate se suspendă.
  • În perioada 25 martie 2025 și 31 martie 2025, Ghișeele unice de documentare a străinilor din cadrul Direcțiilor regionale vor sista procesul de documentare cu acte de identitate, care va fi reluat la data de 1 aprilie 2025.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că Inspectoratul General pentru Migrație va face toate demersurile necesare pentru a asigura o tranziție cât mai ușoară și eficientă în implementarea noilor reglementări.”, se arată în comunicat.

Șoferii, revoltați de semafoarele instalate lângă Tutun CTC

Mai mulți șoferi și-au exprimat nemulțumirea pe rețele, după ce sîmbătă au fost conectate, în regim de testare, semafoarele din intersecția străzilor Varnița – Calea Basarabiei – Ismail. Majoritatea conducătorilor auto au avut reacții negative și au cerut autorităților „să renunțe la această idee”, scrie noi.md.

Primăria Municipiului Chișinău a informat de vineri că sîmbătă, 15 februarie, în intervalul orelor 10:00 – 16:00, obiectivul semaforic din intersecția străzilor Varnița – Calea Basarabiei – Ismail va fi conectat în regim de testare, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„Această etapă este necesară pentru identificarea soluției optime de organizare a circulației rutiere în zonă, acțiunea fiind realizată de angajații Direcției Generale Mobilitate Urbană (DGMU) și ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Polițiștii vor fi prezenți la dirijarea traficului, pentru a fi evitată crearea ambuteiajelor, iar participanții la trafic sînt rugați să circule cu prudență și să respecte noile reglementări impuse de sistemul inteligent de semaforizare, pe perioada testării. Obiectivul semaforic din intersecția străzilor Varnița – Calea Basarabiei – Ismail este parte a unui amplu proiect de modernizare a nodului rutier din strada Ismail, menit să fluidizeze traficul, să crească siguranța participanților la trafic și să reducă timpul de deplasare.

Proiectul presupune amenajarea a 7 intersecții moderne, dotate cu sisteme de semaforizare inteligentă, o premieră atît pentru Chișinău, cît și pentru întreaga țară”, se menționa în comunicatul remis de Primărie. De cealaltă parte, șoferii care au circulat prin regiune în perioada de testare s-au arătat nemulțumiți de faptul că a fost pornit semaforul: „Le-au testat vreo oră și sa dezlănțuit iadul la tabacică. Eu sper să renunțe la această idee, altfel vom plînge la greu.”

„Mai faci postarea luni in intervalul 7:30-9:00.” „Să sperăm că proba nu a trecut, da?” „Filmați marți, mercuri, pentru că luni sînt puține mașini, dar de marți va fi vesel…… Și o singură întrebare dalba***ul care a venit cu ideea de semafoare acolo, ce fumezi ?????”

Schemă de escrocherii promovate prin centre apel, sub pretextul efectuării investițiilor în acțiuni și criptovalută, destructurată de oamenii legii

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Cibernetice, Direcției  centru și cei de urmărire penală  a INI, în comun cu procurorii PCCOCS și cu suportul mascaților de la BPDS ”Fulger” anunță destructurarea unei scheme de escrocherie, promovate de centre apel, în forma dobândirii banilor sub pretextul efectuării investițiilor în acțiuni și criptovalută, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Pentru ca să-și realizeze acest scop infracțional, suspecții au plasat publicitate pe internet cu promisiunea unor câștiguri mari – rapid și garantat. Victimele urmau doar să facă click pe adresele din publicitatea creată care ducea spre pagini de internet care conțineau formulare de înregistrare, unde suspecții le cereau victimelor să completeze numele, numărul de telefon și adresa de poștă electronică.

Peste ceva timp, persoanele care urmau să fie înșelate ar fi fost telefonate de suspecți care se prezentau fals ca și consultanți financiari sau brokeri de asigurări. Prin urmare, aceștia le convingeau pe victime să facă pretinsele investiții cu promisiunea unor câștiguri considerabile.  

Totuși, într-unul din cazuri, o persoană înșelată care a rămas fără 70.000 lei a sesizat autoritățile, care au intervenit cu percheziții în mai multe sedii din Chișinău, cu sprijinul angajaților „Fulger.” Astfel, în urma perchezițiilor efectuate au fost ridicați 7000 dolari, 990 euro; laptopuri, blocuri de sistem, mijloace de păstrare a informației, cartele telefonice și  cartele bancare, telefoane mobile, documente și înscrisuri relevante anchetei.

După intervenția procurorilor și a polițiștilor, centrele de apel și-au încetat activitatea, iar persoanele cercetate (cu vârste de 35-38 de ani) cu rol de administratori ai companiei vizate, lideri de echipă, precum și operatori telefonici beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Pentru ca să nu cădeți pradă unor astfel de scheme de înșelare, autoritățile de drept vă recomandă:

Nu credeți ofertelor de câștig ireal de rapid și de mare;

Atunci când navigați pe internet, nu deschideți adrese, anexe sau imagini îndoielnice;

Datele personale sau bancare nu trebuie divulgate într-un astfel de context ori în situații similare;

Nu transferați bani persoanelor necunoscute, fără ca să consultați un jurist licențiat din Moldova și nu vă înregistrați pe platforme neverificate.

Dacă, totuși, ați devenit victima unei escrocherii, informați imediat Poliția și banca.

Video! Moldoveanca de la SuperStar care s-a calificat în etapele live ale concursului
Articolul anterior
Nebunie pe o autostradă din America. Un camion a pierdut pe traseu saci cu bani, iar oamenii s-au oprit să strângă bancnotele
Articolul următor