Un copil din Moldova care a alergat în galoși 12 km, în cadrul unui maraton, a emoționat o lume întreagă

Ieri, 19 februarie, 200 de sportivi din întreaga țară au participat la ultramaratonul Rubicon-2021, pe o distanță de 500 km. Sportivilor li s-a alăturat un băiețel care a alergat aproape 12 km fiind încălțat în galoși. După ce au aflat despre aceasta, mulți internauți s-au arătat dispuși să îl ajute pe micul alergător cu echipamente corespunzătoare pentru alergat.

„Trebuie să admitem că a alergat aproape 12 km și ne-a mirat pe toți, chiar și pe cei cu experiență! Când va crește, îl luăm de pacemaker”, se arată într-o postare publicată de către organizatori.

„Când am dat cu ochii de el în coloană prima dată, crezusem că face vreo zece metri de entuziasm. Zărindu-l la km 6, am rămas cremene. Ce să zic, băiatul a parcurs în galoşi toată prima etapă de 11.7km…”, a comentat unul dintre participanți pe pagina sa de Facebook.

În doar trei zile, participanții vor alerga 504 km din sudul țării spre nord și vor trece prin 12 raioane: Cahul, Vulcănești, Cantemir, Leova, Hâncești, Nisporeni, Ungheni, Fălești, Glodeni, Râșcani, Edineț, Briceni.

Caz șocant la Sângerei! Un bărbat și-a ucis fiul în bătaie, la o beție: Ce pedeapsă a primit

Un bărbat de 60 de ani din raionul Sângerei a fost condamnat la 17 ani de închisoare după ce și-a ucis la beție fiul. Sentința a fost pronunțată joi, 3 aprilie, de magistrații Judecătoriei Bălți, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, tragedia s-a produs în noaptea spre 15 ianuarie, când fiul condamnatului a venit beat acasă. Întâmpinat de bărbat, la fel aflat în stare de ebrietate, între cei doi s-a iscat o ceartă, în urma căreia victima și-a lovit tatăl, după care a mers la culcare.

Enervat, condamnatul a luat o sapă și a intrat în odaia în care dormea fiul, lovindu-l de mai multe ori peste diferite părți ale corpului.

După ce a săvârșit infracțiunea, bărbatul a mers la vecini și i-a rugat să cheme salvarea. Cu regret, ajunși, medicii au putut doar să constate decesul victimei.

Fiind audiat, bărbatul și-a recunoscut vina, menționând că îi pare rău de cele comise.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Nord în decurs de 15 zile.

Ludmila Adamciuc a revenit acasă din maternitate: „După naștere, nu-i ca pe Instagram”!

Bety și-a întâlnit fratele! Fondatoarea asociației “Prietena mea”, mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Down, Ludmila Adamciuc a fost externată din maternitate și a revenit acasă împreună cu fiul nou-născut. Influencera a postat un șir de imagini înduioșătoare cu ambii copii, fără a povesti cum a decurs nașterea și prima zi acasă, în calitate de mamă a deja doi copii. Femeia a dat de înțeles că realitatea nu e atât de roz, scrie cancan.md

Mama și fiul au părăsit maternitatea pe ploaie. Fără baloane, buchete imense și ședințe foto la externare, Ludmila a refuzat toate acestea și au ales să meargă acasă, la Beatrice, în intimitate. Ludmila Adamciuc a născut pe 1 aprilie un fiu, Luca.

A început campania pentru prezidențialele din România: 11 candidați înscrişi în cursă

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2025 a început pe 4 aprilie, la ora 7:00, și are o durată de 30 de zile. Biroul Electoral Central a adoptat o serie de măsuri pentru buna desfășurare a campaniei. Iată ce trebuie să știe alegătorii despre regulile din campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2025, scrie stirileprotv.ro.

Timp de 30 de zile, cei 11 candidați înscrişi în cursa pentru Cotroceni vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul pe 4 mai. Al doilea tur are loc pe 18 mai.

Cine sunt candidații la alegerile prezidențiale din 2025 în România

Biroul Electoral Central a stabilit, pe 22 martie, prin tragere la sorţi, ordinea de înscriere pe buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale din luna mai.

Conform BEC, ordinea pe buletinul de vot a celor 11 candidaţi este următoarea:

* poziţia 1 – George Nicolae Simion (Alianţa pentru Unirea Românilor)

* poziţia 2 – George Crin Laurenţiu Antonescu (Alianţa Electorală România Înainte)

* poziţia 3 – Elena Valerica Lasconi (Uniunea Salvaţi România)

* poziţia 4 – Cristian Vasile Terheş (Partidul Naţional Conservator Român)

* poziţia 5 – Marcela Lavinia Şandru (Partidul Umanist Social Liberal)

* poziţia 6 – Victor Viorel Ponta (candidat independent)

* poziţia 7 – Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)

* poziţia 8 – Silviu Predoiu (Partidul Liga Acţiunii Naţionale)

* poziţia 9 – John-Ion Banu-Muscel (candidat independent)

* poziţia 10 – Petru Daniel Funeriu (candidat independent)

* poziţia 11 – Nicuşor-Daniel Dan (candidat independent).

Cinci candidaţi – Elena Lasconi, George Simion, Cristian Terheş, Silviu Predoiu şi Sebastian-Constantin Popescu – au intrat în cursa electorală şi la scrutinul prezidenţial de anul trecut, şefa USR reuşind să ajungă în turul doi cu independentul Călin Georgescu, alegeri care însă au fost anulate de Curtea Constituţională.

Studiu: Vaccinurile de la Pfizer şi Moderna sunt eficiente şi în prevenirea infectării cu noul Coronavirus
Articolul anterior
Evoluția situației pandemice, discutată de Președintele Maia Sandu cu Directorul Biroului Regional al OMS pentru Europa
Articolul următor
Close menu