Un cuplu a cumpărat o biserică și a transformat-o în casă de locuit. Imagini din interior după renovare

În urmă cu doi ani și jumătate, Anastasiia și Gunther, un tânăr cuplu din Maryland, Statele Unite ale Americii, au decis să se mute într-o biserică. Cei doi erau în căutarea unui proiect de restaurare, în momentul în care, în decembrie 2016, au văzut semnul de ”vânzare” pus în fața unei biserici vechi de 120 de ani.

separator
După ce au oprit mașina și au aruncat o privire în biserică, Anastasiia și Gunther s-au decis să cumpere locașul sfânt, așa că, șase luni mai târziu, acesta era a lor, în schimbul a 320.000 de dolari. Acum, Anastasiia și Gunther, împreună cu cei trei copii ai lor locuiesc în biserica Toți Sfinții din Maryland, scrie libertatea.ro.

„În momentul în care am intrat, asta a fost. A fost dragoste la prima vedere”, a mărturisit Anastasiia pentru businessinsider.com. Aceasta a continuat: ”Ne-am uitat unul la altul și ne-am spus: ”Da, cu siguranță vrem să trăim aici” și imediat ne-am sunat agentul imobiliar”.Anastasiia și Gunther s-au apucat apoi de treabă, cu toate, după cum mărturiseau cei doi, ”biserica era locuibilă” în momentul în care au achiziționat-o. Dar lucrările de renovare nu s-au încheiat nici până în prezent, cei doi migălind cu grijă, pentru a păstra detaliile inițiale ale fostului lăcaș sfânt. Acum, în fosta biserică au fost amenajate camere de locuit, o cameră de zi, bucătărie, băi și o debara. Asta în timp ce Anastasiia și Gunther păstrează permanent legătura pe Instagram cu specialiști în restaurări pentru a-și reconfigura cât mai natural inedita casă.

”Facem parte dintr-o comunitate Instagram care iubesc și restaurează casele vechi. Avem o mulțime de prieteni pe Instagram de la care primim idei grozave și solicităm sfaturi”, a mai precizat Anastasiia pentru businessinsider.com.  

După 12 ani, TVR Moldova revine în casele tuturor basarabenilor
Articolul anterior
Iarnă grea în România: Viscolul și ninsorile au făcut prăpăd
Articolul următor
Alte articole interesante