Un deputat moldovean și-a luat astăzi copilul la Parlament, după ce s-au închis școlile

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, și-a luat astăzi copilul la birou, deoarece nu are cu cine să-l lase acasă, după ce a decis închiderea tuturor instituțiilor de învățământ în legătură cu epidemia de coronavirus.

separator
Guvernul să ia măsuri vizavi de îngrijirea copiilor cu vârsta mai mică de 10-12 ani de către unul dintre părinți, spune deputatul.

„Astăzi am avut asistent. Se numește Ionel. Din păcate, nu toți părinții își permit să ia copiii cu ei la serviciu. De asta e bine ca Guvernul să faciliteze îngrijirea copiilor, cu vârsta mai mică de 10-12 ani, de către unul dintre părinți, în cazurile când părinții n-au la cine apela. E bine să fie găsite soluții bugetare pentru a oferi zile libere plătite unuia dintre părinți. Închiderea instituțiilor de învățământ este justificată în situații de criză, dar e bine să ne gândim la securitatea copiilor rămași acasă în aceste zile”, a menționat Popșoi.

Deputatul a sperat că își va putea lăsa fiul în grija bunicii sau a mătușii sale, mai ales că ambele lucrează la grădiniță: „Mare ne-a fost mirarea să aflăm că educatorii și învățătorii au fost chemați la lucru în lipsa copiilor. Nu este clar ce fac în lipsa copiilor în această situație complicată când inclusiv copiii lor sunt acasă și au nevoie de îngrijirea și atenția părinților”.

„Panica este cel mai nociv lucru în situația noastra. Să respectăm regulile de igienă, să evităm locurile aglomerate și contactul fizic cu persoane care prezintă simptome de răceală. Cel mai important este să raportăm cazurile suspecte, să să ne adresăm cât mai devreme la medici pentru ca lucrurile să nu scape de sub control așa cum se întâmplă, din păcate, și în țări mult mai avansate decât noi”, a mai declarat Mihai Popșoi.

Sursa

Coronavirus: Autorităţile din Kiev închid şcolile, centrele comerciale şi interzic evenimentele publice
Articolul anterior
Atenție, chișinăuieni! Străzile care vor fi închise mâine în legătură cu vizita premierului ungar Victor Orban
Articolul următor
Alte articole interesante