Un ecou din închisoarea de acasă

,,Un ecou… Pe lume, în țară, în familia mea, sunt și mai amărâți decât mine, însă inima o simt cum se rupe în piept și se cere auzită. Recunosc, nu toată vremea am fost atent la cei mai îndurerați dar sufletul meu caută adevăr… Iertat să fiu dar nu regret că sunt «blestemat» de iubirea pentru neamul meu. Am fugit departe…”.

separator

,,Din ură și din supărare, că justiția mi-a pus libertatea în pericol, poate și viața. Cu toate acestea, am parcurs mii de kilometri, prin păduri, ape și alte obstacole. Într-un final, de dorul celor dragi, totul am făcut ca să revin acasă, la Ștefan, la folclor, la Vieru, la Ion și Doina, la colindă, în orașul unde părinții mi-au dat viață, m-am întors la Dumnezeu.

Cred că suntem un neam binecuvântați din cer, însă de ce pentru unii este atât de dureroasă această binecuvântare…

Totuși gândul că Dumnezeu are lucrare pentru toți, mă face să rezist, să lupt. Zi de zi, cu greu mă tot împac cu asta dar și mai greu mă împac cu ce trăiesc acum.

Oare la toată iubirea mea față de poporul nostru milostiv, iubirea față de folclor, părinți și patrie, drept răsplată să fiu 5 ani «întemnițat»?

Mă doare… Uneori mă epuizează lupta, dar și acest «antrenament», această lucrare pare a nu fi deloc întâmplătoare. Dumnezeu este cu mine, în suflet, în celulă și în viitor. Cât Dumnezeu este în voi, cei care ați hotărât soarta mea, «milostivi» apărători ai legii, din dosarul care mi-a cutremurat viața?

Cum pentru mine atât și pentru altcineva dintre noi, zi de zi se face «dreptate» se strivesc suflete și destine, prin condamnări și decizii împotriva poporului și mai puțin pentru popor. Nu sunt cu ceva mai bun decât alți deținuți, mai mult sau mai puțin vinovați, dar consider că ar fi o crimă față de cei care trec prin suferințe, ar fi o crimă să tac în fața nedreptății.

M-am tot saturat să tac… Ne-am tot saturat să tăcem… Să ascund ce?

Îmi asum absolut cele săvârșite, pentru care profund regret, că din sminteală și întâmplător, am rupt piciorul unui băiat, sărind în apărarea fratelui meu. Cine n-ar face-o? Îi cer din toată inima, să mă ierte acel băiat și să mă înțeleagă pe cuvânt că nu îi vroiam răul…

La toți cei cu bună credință mă adresez, cu toată inima, TREZIȚI-VĂ!”

Zeci de oameni, care l-au cunoscut și îl cunosc pe Semion au sărit în apărarea tânărului moldovean. Ce-i drept doar în mediul virtual. Dar sunt deciși să inițieze și o petiție, pentru a se face dreptate și a fi eliberat mai repede din închisoare.

Încă o fetiță, internată în spital după ce a mâncat prăjitură otrăvită în parc

Încă o fetiță din stânga Nistrului a fost internată la Institutul Mamei și Copilului cu suspiciuni de otrăvire. Presa din regiunea tranistreană spune că mama s-a adresat la spital după ce a văzut filmulețul în care așa-numita miliție de acolo deschide punga femeii pentru verificări. Copila ar fi gustat din prăjitura care ar fi otrăvită de o femeie, reținută ieri la Tiraspol.

Purtătorul de cuvânt de la Institutul Mamei și Copilului ne-a confirmat că două fetițe de doi, și respectiv patru ani, sunt internate în spital. Au fost preluate probe care urmează să stabilească exact cu ce s-au otrăvit acestea. 

Incidentul a avut loc ieri, într-un parc de la Tiraspol. Potrivit presei transnistrene, o femeie le oferea copiilor brioșe, iar una din mame ar fi simțit un miros puternic de acetonă, iar când a verificat-o a găsit în interiorul prăjiturii niște granule albastre. Potrivit așa-numitului minister de Interne de la Tiraspol, părinții au imobilizat-o pe femeia de 34 de ani și au chemat polițiștii. Femeia s-ar afla la evidența medicului psihiatru și narcolog, scrie tv8.md.

Astăzi este sărbătorită Ziua fraţilor şi a surorilor

Pe 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor (Siblings Day). În SUA această sărbătoare este numită Ziua naţională a fraţilor şi surorilor (National Siblings Day) şi este menită să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie şi să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cum sunt relaţiile dintre fraţi şi surori.

separator
Trebuie să menţionăm că tradiţia de celebrare a legăturilor de sânge dintre fraţi şi surori, a relaţiilor apropiate dintre ei pe parcursul vieţii, există la mai multe popoare. De exemplu, în India, unde există o sărbătoare naţională intitulată Raksha Bandhan, care se marchează în a doua jumătate verii şi este însoţită de diverse ritualuri. Unul dintre acestea este momentul în care sora îi leagă fratelui său o brăţară sau un şnur sfinţit, care ar urma să-l apere de forţele malefice. La rândul său, fratele îi oferă surorii un cadou şi îi promite că o va apăra şi o va ajuta toată viaţa. Această sărbătoare naţională stă la baza valorilor familiale şi are menirea de a aminti permanent rudelor dragi sufletului de necesitatea iubirii şi a ajutorului reciproc.

Tradiţia marcării, la 10 aprilie, a Zilei fraţilor şi a surorilor a venit din SUA, iniţiatoarea spirituală a acestei noi sărbători fiind Claudia Evart. Ea şi-a pierdut fratele şi sora la vârstă fragedă şi a suferit foarte tare din această cauză. În memoria lor, Claudia a decis să organizeze o sărbătoare, iar ca dată a ales 10 aprilie – ziua naşterii surorii sale. Ea s-a adresat oamenilor cu apelul de a nu-şi uita persoanele dragi: fraţii şi surorile, şi de a preţui posibilitatea de a simţi căldura, bunătatea, grija şi înţelegerea rudelor apropiate, subliniind că o astfel de persoană este o minune şi un dar de la Dumnezeu.

Sărbătoarea a fost marcată pentru pentru prima oară în anul 1998, dar a început să capete rapid popularitate, întâi în SUA, iar apoi şi în alte state ale lumii. În această zi se obişnuişte să se ofere cadouri fratelui sau surorii, să se trimită felicitări, să se stabilească întâlniri, fie într-o cafenea, fie acasă cu întreaga familie, fraţii şi surorile dăruindu-şi căldură și bucurie unul altuia.

SursaUn nou atac al rușilor asupra regiunii Odesa: Cel puțin 4 oameni au murit, inclusiv o fetiță de 10 ani

Trupele ruse au lansat un nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa, pe 10 aprilie. În rezultat, patru persoane au fost ucise. Printre victime este și o fetiță de 10 ani, spun autoritățile ucrainene, conform Newsmaker.

Șeful administrației militare regionale Odesa, Oleg Kiper, a declarat că infrastructura de transport și camioanele din apropiere au fost avariate în urma bombardamentelor.

„Patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil, o fetiță de 10 ani, încă șapte persoane au fost rănite. O persoană era în stare gravă, membrele inferioare i-au fost amputate. Medicii fac tot posibilul”, a scris Kiper pe Telegram.

Rusia nu a comentat, deocamdată, atacul asupra Odesei.

Zece femei din aceeași familie au învins cancerul de sân, după o luptă de 15 ani
Articolul anterior
Incendiu într-un bloc de apartamente din Germania, cauza fiind o trotinetă electrică
Articolul următor