Un fost deputat, soția acestuia, precum și juristul familiei, puși oficial sub învinuire în dosarul fraudei bancare

Procuratura Generală anunță că fostul deputat al Partidului Democrat, Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire.

Procuratura Anticorupție a reținut în acțiunile celor trei comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat. Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul ”frauda bancară”, scrie replicamedia.md.

În speță, procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă. Concomitent, Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile persoanelor vizate. La demersul procurorilor, magistrații au eliberat pe numele fostului deputat un mandat de arestare în contumacie, cu anunțarea lui în căutare internațională. Soția și juristul acestuia sunt cercetați în libertate, având interdicția de părăsire a țării. Acțiunile de urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa despre evoluțiile acestora.

sursa: replicamedia.md

Azi e ziua cafelei! Istoria neștiută a băuturii, de unde provine și când a început să fie consumată pentru prima dată
Articolul anterior
A fost demarată operațiunea „Tulburel”. Poliţiştii vor „vâna” șoferii băuți
Articolul următor