Un gram de praf era vândut cu 1000 de lei. Trafic de droguri în proporții deosebit de mari, pe teritoriul țării

Ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și cu suportul polițiștilor BPDS ”Fulger” au destructurat recent, un grup infracțional specializat în circulația ilegală a drogurilor de tip PVP (sare), în proporții deosebit de mari, pe teritoriul țării. Un gram de praf era vândut cu 1000 de lei.

separator
Membrii grupului s-au dovedit a fi patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 36 și 42 de ani, toți domiciliați în municipiul Chișinău, unii dintre ei fiind anterior judecați pentru comiterea unor infracțiuni similare.

Grupul acționa după o schemă bine pusă la punct, fiecare membru își avea rolul său bine stabilit în circulația ilegală a drogurilor (ridicau, împachetau, realizau), iar veniturile obținute erau repartizate între membrii activi ai acestuia.

În scopul acumulării materialelor probatorii, au fost efectuate un complex de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală.

Ca rezultat al perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate pachețele cu droguri de tip PVP (sare) sub formă de praf și piatră, precum și canabis, cântare electrice, ambalaje de tip zip-lock, cutii din metal pentru păstrarea drogurilor, folii de staniol, seringi, ustensile artizanale pentru consumul de droguri, telefoane mobile, cartele SIM și mijloace bănești obținute din comercializarea drogurilor.

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 de zile. La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracțional și atragerea acestora la răspundere penală.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Persoanele culpabile de comiterea unor asemenea fărădelegi riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Alertă de călătorie în Spania din cauza fenomenului extrem DANA
Articolul anterior
La Cahul, un BMW a luat foc după ce șoferul s-a tamponat violent într-un copac
Articolul următor
Alte articole interesante