Un grup de 70 de voluntari din Germania au adus daruri de Crăciun pentru copiii din Moldova

Un grup de 70 de tineri din Germania au venit cu şase tiruri încărcate cu daruri pentru copiii din Moldova. Aceştia au pornit deja prin ţară şi urmează să împartă peste 30 de mii de cadouri.

separator
Primele daruri au ajuns la copiii de la gimnaziul din Dănceni, raionul Ialoveni, dar și la copiii din satul Cupcui, raionul Leova.

Mănuşi, lego, dulciuri, jucării, hăinuțe, cărți de colorat, ciocolate, darurile aduse din Germania i-au bucurat pe copii.

„Este un proiect la nivel de Uniunea Europeană. Colegii şi prietenii noştri din Germania, împreună cu copii de acolo, pregătesc aceste daruri. Deci, fiecare copil de acolo pregăteşte câte un dar pentru echivalentul vârstei lui şi deja dacă este băiat sau fată. Este vorba despre jucării, rechizite, haine sau produse de igienă”, a spus coordonatorul de proiect din Moldova, Ion Crudu, potrivit publika.md.

Voluntarii din Germania, de la Round Table Germany, vor merge şi vor împărţi personal darurile.

„Am început să facem acte de caritate acum 19 ani, cu două mii de pachete. Astăzi, după 19 ani, aducem zâmbete pe feţele a 173 de mii de copii din această ţară. Cei care ne văd şi care au un post de muncă cu un salariu decent sacrifică o săptămână din vacanţă şi aduc zâmbete pe feţele copiilor din această ţară. Asta este cel mai frumos, să aduci cadouri din partea unor copii pentru alţi copii”, a spus coordonatorul de proiect din Germania, Andrew Fordyce.

Caravana din Germania vine în ţara noastră pentru al nouălea an consecutiv.     

Cum arată gemenele Valentinei Pelinel
Articolul anterior
O adolescentă, lovită de un taxi pe o trecere de pietoni din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante