Un grup de copii din Chișinău a făcut furori la un festival, pe faleza din Eforie Sud. Au fost chemați la bis și au dat concert chiar și pe plajă

Un grup de copii din Chișinău i-a lăsat mască pe cei care s-au odihnit weekendul trecut la Eforie Sud, România. E vorba de picii din ansamblul etno-folcloric ”Moștenitorii” de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Capitală, conduși de maestrul Valeriu Chiper, care au făcut furori la un festival de folclor la care au participat.

În plină vacanță, micii artiști au lăsat joaca și gadgeturile la o parte și s-au pregătit intens să evolueze pe scena din Constanța.

Aceștia au fost invitați să participe la Festivalul ”Cânt și dans Dobrogean” care s-a dat chiar pe faleza din Eforie Sud.

Au luat parte la o paradă uimitoare a portului popular, alături de numeroase ansambluri din România, iar emoțiile au fost foarte mari, întrucât au fost la prima lor experiență.

Pe scena de la Eforie Sud, micii ”Moștenitori” au impresionat publicul cu cântece și dansuri populare autentice, iar pentru că organizatorilor și spectatorilor le-a plăcut ce au văzut în scenă, picii din Chișinău au fost invitați la bis și în a doua zi de festival.

Vedeți mai jos segvențe video.

Picii au fost asaltați de cei prezenți cu felicitări și cuvinte frumoase, iar unii au venit să-i salute și să facă fotografii cu ei.

”Trofeul cu care am venit este meritul lor! Mă bucur nespus că pot să cultiv în inimile lor dragul de neam și tot ce este autentic. Dacă nu îi vom învăța pe copii tradițiile și obiceiurile, colindele, dansurile și cântecele populare, riscăm să ne pierdem ca neam.”, a spus pentru unica.md conducătorul artistic al ansamblului, Valeriu Chiper.

Micuții au fost invitați la festival de cuplul Virginia și Sergiu Uzun din Constanța, doi români îndrăgostiți de autentic, care i-au îndrăgit pe micii artiști din Chișinău după ce i-a auzit și în alte concerte. Cei doi le-au organizat și un sejur de câteva zile la plajă și i-a distrat cu excursii prin Cheile Dobrogene.

Cel mai distractiv pentru micuți a fost să dea un concert chiar pe plajă, unde au fost aplaudați îndelung. Oamenii au dansat cu ei și au cântat la unison ”La Maria-n cotul văii!”

Promitea oamenilor pașapoarte și permise de conducere, pentru mii de euro! Ani grei de închisoare pentru un tânăr acuzat de escrocherie
Articolul anterior
Tragedie la Hâncești! O mamă și bebelușul ei au fost bătuți. Copilul a decedat
Articolul următor