Un italian putred de bogat a ajuns să trăiască pe străzi. Lovitura grea pe care a primit-o în viață

Alberto este un italian de 82 de ani care a ajuns să trăiască pe strazi, deși toată viața a fost foarte bogat și s-a învârtit în cele mai selecte cercuri.

Povestea milionarului italian care la 82 de ani a ajuns să trăiască pe străziFoto: Corriere della Sera

„Aveam casă de 300 mp și 3 Ferrari, dar acum nu mai am nici măcar carte de identitate”, spune el, conform Digi24.ro.

Totul s-a năruit atunci când fiica lui s-a îmbolnăvit de SIDA. S-a mutat la Roma ca să o îngrijească și și-a neglijat afacerea. Fiica lui a murit la vârsta de 31 de ani. „Atunci viața mea s-a dat complet peste cap”, a declarat el pentru Corriere della Sera.

După lovitura grea pe care a primit-o, Alberto n-a mai fost în stare să lucreze deloc. „Nu mai voiam să fac nimic”, spune el.

Fără să realizeze, a rămas fără nimic. De la Roma s-a mutat la Florența, unde a locuit o perioadă într-un bloc social, după care a locuit în casa unui prieten din Sesto Fiorentino, până acesta a murit, iar el s-a trezit în stradă.

Astăzi are 82 de ani și noaptea doarme la un adăpost social tot în Sesto Fiorentino, însă ziua se plimbă pe străzi. „Stau toată ziua afară, de dimineața devreme până la ora 19:00”, spune el.

Bătrânul spune că zilele trec foarte greu pentru el, mai ales că nici nu este prea dornic să comunice cu oamenii după ce i-a fost furată proteza dentară.

„Am avut un magazin de cămăși în Parioli, am îmbrăcat oameni celebri, am locuit într-o casă de 300 de metri pătrați, am câștigat foarte mult, am avut trei Ferrari, unul alb, unul negru și unul maro”, spune el. 

Astăzi, însă, singura lui posesiune este un Fiat Punto roșu vechi, parcat în curtea centrului social în care își petrece nopțile. „Uneori mai stau în el, ca să nu îngheț, dar țin motorul oprit, ca să nu consum benzină”.

Alberto are un fiu din a doua căsătorie și o nepoată: „Fiul meu nu știe nimic despre situația mea. Relațiile nu sunt bune. Uneori îl sun la telefon, dar când îmi răspunde tac, pentru că mi-e rușine”, spune el.

Potrivit Corriere della Sera, Alberto are un trecut greu de descifrat. „Știam jumătate din Roma, eram prieten cu toată lumea”, povestește el. Mai spune că a fost prieten cu mari vedete italiene și a avut un cerc foarte select de cunoștințe.

„Pentru prima soție nu am fost un soț bun, am înșelat-o cu o altă femeie. Am fugit cu ea în Brazilia și mi-am părăsit soția și fiica”. Mai spune că soția lui a fost model Valentino: „Era frumoasă.”

Alberto are dreptul la o pensie lunară de 650 de euro, dar de cinci luni nu a mai primit-o: „Pentru a-ți retrage pensia ai nevoie de o carte de identitate, pe care am pierdut-o și nu o pot reînnoi pentru că nu am reședință” .

Armele au amuțit la Kiev. Muzica maestrului Eugen Doga a răsunat în capitala Ucrainei

Un concert al renumitului compozitor, maestrului Eugen Doga a avut loc în capitala Ucrainei. Acesta a fost susținut de Orchestra simfonică și soliștii Operei din Kiev. Evenimentul este perceput drept un gest al solidarității popoarelor R.Moldova și Ucrainei. Când răsună muzica maestrului Eugen Doga, armele tac, menționează Consulatul onorific al R.Moldova la Vinița, citând-o pe președinta R.Moldova, Maia Sandu.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior

Gazda evenimentului au fost Larisa Rusnak, Artistă a Poporului din Ucraina și dirijorul Evgheni Voronko.

Concertul urma să aibă loc acum doi ani, cu prilejul marcării celor 85 de ani de la nașterea maestrului Eugen Doga. Evenimentul însă a fost zădărnicit de războiul Rusiei declanșat împotriva Ucrainei.

„Chiar din primele ore de la invazia rusă în Ucraina, poporul R.Moldova a susținut Ucraina în lupta pentru apărarea independenței. „Se spune că atunci când vorbesc armele, muzica tace, însă muzica maestrului Eugen Doga poate reduce armele la tăcere. Întreaga lume va fi alături de noi”, Maia Sandu””, se arată în mesajul Consulatului onorific al R.Moldova la Vinița, conform www.deschide.md.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane cântând la instrumente muzicale, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior

Eugen Doga este un compozitor cu renume mondial. A compus muzică pentru mai mult de 200 de filme. Printre acestea „Regina Margo”, „Ana Pavlova”, „O tabără urcă în cer”, „Maria Mirabela” și alte pelicule îndrăgite de public.

Renumele mondial i-a adus celebrul vals „Tandra și gingașa mea fiară”, apreciat de UNESCO drept cea mai valoroasă operă muzicală a secolului XX.

În Chișinău numele maestrului Eugen Doga îl poartă o stradă din centrul orașului și o școală de muzică.

Imagini cutremurătoare cu soldații ucraineni care recuperează trupul unui camarad căzut la datorie

Un soldat ucrainean care luptă la Bahmut, oraș care a devenit scena celei mai sângeroase bătălii a războiului, a publicat imagini din timpul unei misiuni în care a mers cu alți trei militari pentru a recupera trupul unui camarad căzut pe front, transmite Hotnews.ro.

Roman Trokhymets spune că nu a vrut să publice o astfel de înregistrare, însă a vrut ca întreaga lume să vadă care este prețul victoriei în fața invaziei ruse.

„Suntem epuizați. Am mers pe pozițiile sparte de artileria inamică. Sub foc continuu și gloanțe inamice”, a povestit Trokhymets.

Împreună cu alți trei colegi au mers sub focul inamic pentru a recupera trupul neînsuflețit al unui camarad care și-a pierdut viața în timpul bătăliilor crâncene de la Bahmut.

„Doi dintre noi l-au scos, al treilea ne-a acoperit pentru a nu fi împușcați în spate. Nu mă înțelegeți greșit, nu reușim întotdeauna să luăm și cadavrele, pentru că intensitatea luptelor este nebună. În aceste bătălii, am suferit pierderi, dar am ucis un număr uriaș de inamici. Așa că vom învinge cu siguranță ”, a mai spus soldatul ucrainean.

Bahmut rezistă

Forţele ucrainene din afara oraşului disputat Bahmut din estul Ucrainei reuşesc să ţină unităţile ruse la distanţă, astfel că muniţii, alimente, echipamente şi medicamente pot fi livrate apărătorilor, a anunţat armata ucraineană sâmbătă, informează Reuters.

De asemenea, în cel mai recent raport al său privind pagubele grele pe care le-a provocat inamicului, armata ucraineană susţine că a ucis 193 de ruşi şi a rănit alţi 199 în timpul luptelor de vineri.

Rusia a făcut din capturarea oraşului Bahmut o prioritate a strategiei sale pentru preluarea controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei. Oraşul a fost în mare parte distrus în luptele care durează luni de zile, timp în care Rusia a lansat asalturi repetate.

„Reuşim să livrăm muniţiile, hrana, echipamentele şi medicamentele necesare spre Bahmut. De asemenea, reuşim să scoatem răniţii noştri din oraş”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Serhii Cerevatîi la postul de televiziune ICTV.

Potrivit lui Cerevatîi, trupele de recunoaştere şi contra-artileria armatei ucrainene ajută să fie menţinute deschise unele drumuri spre oraş. Alături de pagubele grele provocate inamicului, forţele pro-Kiev au doborât două drone şi au distrus cinci depozite de muniţii ale acestuia, vineri, a adăugat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, precizează Reuters.

Duminica trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că trupele ruse au înregistrat mai mult de 1.100 de morţi în mai puţin de o săptămână de lupte în şi lângă oraşul Bahmut.

Și-a pus cizmele vechi pe raftul magazinului și a plecat acasă cu pantofi noi! Isprava unei tinere din capitală

O tânără, vizitatoare a unui magazin din sectorul Buiucani al Capitalei, fără să știe că este filmată, a probat o pereche de pantofi sport, s-a uitat în oglindă cum i se potrivește și cu ei a plecat acasă. Problema e că nu a trecut pe la casă pentru a-i plăti. 

Magazin incaltaminte din piele naturala pentru femei si barbati. Intra pe  site si comanda incaltaminte din piele de sezon. | Incaltaminte piele  naturala femei si barbati. Made in Romania. Pas Mania

Cizmele pe care le purta când a venit la magazin le-a aranjat frumos pe raft, unde erau și alți pantofi ai magazinului. 

Fata ar fi venit la magazin cu o prietenă. Și cealaltă a probat ceva, dar nu a avut același curaj. Mai mult, se pare că a observat camera și asta, cel mai probabil, a făcut-o să se răzgândească, scrie publika.md

Imaginile de pe camera de supraveghere au fost analizate de angajații magazinului și acum caută suspectele. 

Pe un canal de telegram, unde a fost distribuită înregistrarea video pentru a fi identificate mai ușor, a a menționat cineva că suspecta ar fi furat patru perechi de pantofi. 

Igor Dodon s-a filmat cum se scaldă de Bobotează și a postat filmulețul pe facebook
Articolul anterior
Guvernul a solicitat declararea stării de urgență pe un termen de 60 de zile, în legătură cu criza gazelor
Articolul următor