Un italian putred de bogat a ajuns să trăiască pe străzi. Lovitura grea pe care a primit-o în viață

Alberto este un italian de 82 de ani care a ajuns să trăiască pe strazi, deși toată viața a fost foarte bogat și s-a învârtit în cele mai selecte cercuri.

Povestea milionarului italian care la 82 de ani a ajuns să trăiască pe străziFoto: Corriere della Sera

„Aveam casă de 300 mp și 3 Ferrari, dar acum nu mai am nici măcar carte de identitate”, spune el, conform Digi24.ro.

Totul s-a năruit atunci când fiica lui s-a îmbolnăvit de SIDA. S-a mutat la Roma ca să o îngrijească și și-a neglijat afacerea. Fiica lui a murit la vârsta de 31 de ani. „Atunci viața mea s-a dat complet peste cap”, a declarat el pentru Corriere della Sera.

După lovitura grea pe care a primit-o, Alberto n-a mai fost în stare să lucreze deloc. „Nu mai voiam să fac nimic”, spune el.

Fără să realizeze, a rămas fără nimic. De la Roma s-a mutat la Florența, unde a locuit o perioadă într-un bloc social, după care a locuit în casa unui prieten din Sesto Fiorentino, până acesta a murit, iar el s-a trezit în stradă.

Astăzi are 82 de ani și noaptea doarme la un adăpost social tot în Sesto Fiorentino, însă ziua se plimbă pe străzi. „Stau toată ziua afară, de dimineața devreme până la ora 19:00”, spune el.

Bătrânul spune că zilele trec foarte greu pentru el, mai ales că nici nu este prea dornic să comunice cu oamenii după ce i-a fost furată proteza dentară.

„Am avut un magazin de cămăși în Parioli, am îmbrăcat oameni celebri, am locuit într-o casă de 300 de metri pătrați, am câștigat foarte mult, am avut trei Ferrari, unul alb, unul negru și unul maro”, spune el. 

Astăzi, însă, singura lui posesiune este un Fiat Punto roșu vechi, parcat în curtea centrului social în care își petrece nopțile. „Uneori mai stau în el, ca să nu îngheț, dar țin motorul oprit, ca să nu consum benzină”.

Alberto are un fiu din a doua căsătorie și o nepoată: „Fiul meu nu știe nimic despre situația mea. Relațiile nu sunt bune. Uneori îl sun la telefon, dar când îmi răspunde tac, pentru că mi-e rușine”, spune el.

Potrivit Corriere della Sera, Alberto are un trecut greu de descifrat. „Știam jumătate din Roma, eram prieten cu toată lumea”, povestește el. Mai spune că a fost prieten cu mari vedete italiene și a avut un cerc foarte select de cunoștințe.

„Pentru prima soție nu am fost un soț bun, am înșelat-o cu o altă femeie. Am fugit cu ea în Brazilia și mi-am părăsit soția și fiica”. Mai spune că soția lui a fost model Valentino: „Era frumoasă.”

Alberto are dreptul la o pensie lunară de 650 de euro, dar de cinci luni nu a mai primit-o: „Pentru a-ți retrage pensia ai nevoie de o carte de identitate, pe care am pierdut-o și nu o pot reînnoi pentru că nu am reședință” .

Noi percheziții la casa suspectului din Chițcanii Vechi. Bănuitul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice

Expertiza medico-legală care va stabili cauza şi ora exactă a decesului fetei însărcinate de 19 ani este în plină desfăşurare. Între timp, s-au făcut noi percheziţii la casa principalului suspect, împreună cu acesta. Bărbatul de 45 de ani urmează să fie supus unei expertize psihiatrice, aceasta fiind o procedură obligatorie în astfel de cazuri, mai ales când suspectul este cunoscut cu afecţiuni psihice.

Potrivit anchetatorilor, la câteva ore după ce a fost găsit cadavrul tinerei, suspectul, un bărbat de 45 ani de ani, fost poliţist, a fost dus la locuința sa din Chițcanii Vechi. S-au analizat mai multe probe, iar criminașții au căutat dovezi care îi vor ajuta in anchetă.

Potrivit Ziarului de Gardă, fratele suspectului este Alexei Cotorobai, un individ care a fost condamnat in 2019 la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru huliganism. El ar fi cunoscut-o pe victim, iar această pistă este acum verificată de politie pentru a proba implicarea fratelui său in moartea violentă a fetei de 19 ani. În timp ce avea condamnarea suspendata, Alexei Cotorobai a candidat la alegerile locale în raionul Călăraşi, din partea unui partid afiliat altui condamnat penal, Ilan Şor.

Reamintim că, după o săptămână de căutări, cadavrul Anei-Maria, femeia de 19 ani însărcinată care a dispărut din Orhei, a fost găsit într-o pădure aflată la vreo 20 de kilometri de casa suspectului. Acesta ar fi luat-o cu masina din Orhei si apoi victima a dispărut. Suspectul nu colaborează cu anchetatorii și încearcă să-i ducă în eroare pe oamenii legii.

Autorităţile spaniole au interzis pozele şi videoclipurile pe scările rulante ale staţiei de metrou de la Sagrada Familia. Care este motivul

Un trend pe TikTok a determinat autorităţile din Barcelona să interzică turiştilor să mai facă poze sau videoclipuri pe scările rulante ale staţiei de metrou de la Sagrada Familia. Pentru cadrul perfect, mulţi vizitatori stau în poziţii periculoase sau nu sunt atenţi la hoţi şi rămân fără telefon. 15.000 de oameni vin în fiecare zi să vadă spectaculosul obiectiv turistic.

Sagrada Familia, – un rai pentru suflet, dar şi pentru hoţii de buzunare. Pentru like-uri şi vizualizări, sute de turişti entuziasmaţi îşi sprijină telefonul pe scările rulante pentru a imortaliza momentul în care ies la suprafaţă în faţa celebrei catedrale. 

Turiştii riscă să rămână fără telefoane în timp ce pozează Sagrada Familia

Doar că, de multe ori, rămân cu o amintire amară. Într-o fracţiune de secundă, hoţi specilizaţi pe zonele turistice înşfacă telefonul şi se fac nevăzuţi. Barcelona este considerată, neoficial, capitala hoţilor de buzunare, unde au loc, în medie, 258 de furturi pe zi, potrivit Observator

Însetaţi de faimă, mulţi influenceri acaparează gura de metrou pentru cadrul perfect. Unii riscă orice pentru o fotografie care-i să avantajeze.

Din cauza plângerilor, autorităţile locale au pus un semn prin care-i atenţionează pe turişti că filmatul pe scări este interzis. 

Ucraina rămâne fără energie electrică. România, Polonia și Slovacia au furnizat țării, sâmbătă, energie electrică în regim de ajutor de urgență

România, Polonia și Slovacia au furnizat, sâmbătă, energie electrică Ucrainei, în regim de ajutor de urgență, din cauza bombardamentelor ruse care au lovit puncte nodale de la Harkov și Krivoi Rog. Kievul a anunțat că intenţionează să reia duminică exporturi minore de energie electrică, dar se aşteaptă la importuri substanţiale de energie în perioadele de vârf, relatează Biziday și News.ro.

România, alături de Polonia și Slovacia, a intervenit astfel pentru a doua oară, în decurs de două săptămâni, pentru a suplini capacitățile ucrainene distruse de aviația rusă.

Rețeua electrică ucraineană reușește cu greu să facă față distrugerilor cauzate de bombardamentele rusești, furnizorul național fiind nevoit să întrerupă prin rotație curentul.

Restricțiile de sâmbătă, în furnizarea curentului electric, în orașele Harkov, din est, și Krivoi Rog, din sud, au fost prelungite și pentru duminică.

Compania națională ucraineană precizează că ajutorul de energie furnizat de țările vecine nu a depășit 2% din consumul zilnic total al Ucrainei.

Totuși, după o serie de atacuri asupra sistemului său energetic, la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, Ucraina și-a mărit puternic importurile de energie electrică şi a oprit exporturile.

„Nu sunt planificate deficite de energie electrică sau asistenţă de urgenţă pentru ziua curentă”, a transmis Ministerul ucrainean al Energiei, într-un comunicat.

Potrivit oficialilor ucraineni, aproximativ 139 de megawaţi oră (Mwh) ar putea fi exportaţi duminică, cu importuri de 8.430 Mwh.

Igor Dodon s-a filmat cum se scaldă de Bobotează și a postat filmulețul pe facebook
Articolul anterior
Guvernul a solicitat declararea stării de urgență pe un termen de 60 de zile, în legătură cu criza gazelor
Articolul următor