Un jucător american de hochei a murit după un accident înfiorător: A fost tăiat la gât de patina unui adversar

Adam Johnson, un jucător de hochei pe gheață care activa pentru echipa Nottingham Panthers și-a găsit sfârșitul într-un accident tragic pe gheață, chiar în timpul unui meci. Arbitrii care au oficiat partida au decis să o întrerupă, iar Liga engleză a decis să amâne toate meciurile programate astăzi, transmite The Independent, citat de observatornews.ro.

„Nottingham Panthers regretă să anunţe că Adam Johnson a decedat în mod tragic în urma unui accident în timpul meciului de aseară de la Sheffield”, a anunţat duminică echipa din prima ligă engleză, într-un comunicat.

După cum transmit reporterii din Marea Britanie, Johnson a avut un sfârșit tragic cauzat chiar de sportul care a fost pasiunea sa și i-a adus faima internațională. Mai exact, în timpul unei coliziuni cu un alt jucător în timpul meciulu de sâmbătă 28 octombrie, el a fost tăiat la gât de o patină, suferind „o urgență medicală majoră” după cum au descris medicii care au încercat să-l ajute.

La scurt timp după ce jucătorii din jur au observat că bărbatul era rănit și că pierdea sânge, au fost chemați și paramedicii să îi acorde primul ajutor. Colegii și adversarii au format un cerc în jurul lor. Ulterior, a fost dus la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic, iar moartea sa a fost anunțată public duminică dimineață.

„Adam, numărul nostru 47, nu a fost doar un jucător de excepție de hochei pe gheață, ci și un mare coechipier și o persoană incredibilă, cu toată viața în fața lui. Panterele ar dori să ne transmită gândurile și condoleanțele familiei lui Adam, partenerului său și tuturor prietenilor săi în acest moment extrem de dificil. Toți cei de la club, inclusiv jucători, personalul, conducere și proprietarii sunt devastați de vestea morții lui Adam”, a transmis clubul pe X.

La scurt timp, fanii lui Adam și ai echipei au început să transmită condoleanțe familiei jucătorului trecut în neființă. „Atât de trist, ce veste groaznică”, a scris unul dintre aceștia.

„Gânduri noastre sunt toată lumea afectată de tragicul incident. Vești cu adevărat groaznice despre o persoană care a făcute ce a iubit…. RIP”, a transmis alt utilizator.

„Lumea hocheiului plânge acum că am pierdut o personalitate vibrantă. Gândurile noastre se duc la familie, la echipă și la toți cei care te-au cunoscut. RIP Adam.”

Pretul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Ocnița: Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce a fost snopit în bătaie de către un tânăr

Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce ar fi fost bătut de către fiul concubinei sale.

Potrivit Pulsmedia.md, cazul a avut loc în după-amiaza zilei 22 februarie, în jurul orei 17:15, în orașul Ocnița, iar în dimineață zilei de 23 februarie, victima a murit la spitalul raional.

Sursa citată menționează că victima s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, iar concubina acestuia a sunat la serviciul unic de urgență 112 și a alertat Poliția despre faptul că fiul ei de 33 de ani, în urma unui conflict l-a bătut crunt pe concubinul ei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție unde l-au găsit pe agresor în stare de ebrietate, dar și pe victima care ar fi refuzat să depună plângere pe numele acestuia. Totuși, polițiștii au emis pe numele său un ordin de restricție pe un termen de zece zile.

Agresorul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea 0,75 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Un tânăr cu Sindromul Down, care cântă la nai și la bas, lucrează la Președinție: ,,Muncesc de 2 ani, sunt foarte mândru de aceasta”
Articolul anterior
Aeronava gigantică NATO C-17 Globemaster, în Moldova: Militarii moldoveni și americani au executat antrenamente de desantare la o altitudine de 350 de metri
Articolul următor