Un medic din Franța a donat un aparat de ventilație pulmonară spitalului din Soroca

Spitalul din Soroca a primit un aparat nou de ventilație artificială a plămânilor, din partea unui medic francez. Mama doctorului Etienne Steiner din Toulon a fost o moldoveancă originară din Soroca.

separator
  Aparatul a ajuns în timp record în orașul Soroca, datorită eforturilor realizate în timp record și în cel mai profesionist mod de către Luminița Gavriluță (președinte Rotary E-Club of Moldova International) și Eugen Vizir (consul la Ambasada Republicii Moldova în Franţa), și mobilizării colegilor Alexandru Robu și Natalia Vrâncean (Rotary Club Soroca).

„Astăzi a fost o zi lungă, dar frumoasă! Cu multe eforturi și persoane implicate, un aparat performant de ventilație a plămânilor a ajuns la IMSP „Spitalul Raional Soroca „A. Prisăcari”. Aducem recunoștințe profunde domnului Etienne Steiner, un medic din Franța, cu rădăcini sorocene. Generozitatea sa va servi multor pacienți, mai ales acum, când pandemia Covid-19 a luat o asemenea amploare în raionul Soroca.

Este o onoare să servim societatea noastră, și ne bucurăm că am fost parte al acestui gest onorabil. Mulțumesc tuturor celor implicați în lupta împotriva acestei pandemii oribile”, a spus Dorin Dușciac, reprezentant al diasporei moldovenești din Franța, potrivit stiri.md.

Ieri, au fost externați 55 de pacienți. Numărul persoanelor vindecate de Covid-19 se ridică la 560
Articolul anterior
Reprezentant OMS: Trebuie să ne obișnuim cu un nou stil de viață pentru viitorul imediat. Nimic nu va mai fi ca înainte
Articolul următor
Alte articole interesante