Un miliardar ceh a cumpărat lumina și gazul din Moldova (Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa)

Ministerul Economiei a dezvăluit cine este beneficiarul companiilor Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa. E vorba despre un miliardar din Cehia.

separator
Beneficiarul final al companiei Duet Private Equity Limited, care a achiziționat Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Supply Energy, de la grupul energetic spaniol Naturgy, este un miliardar ceh. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

Potrivit acestuia, miliardarul Jilis Mejg ​​deține 80% din această investiție. Potrivit ministrului, miliardarul ceh a semnat un acord cu statul, obligându-l să nu redistribuie bunurile companiilor fără acordul Consiliului Suprem de Securitate. Astfel, autoritățile au protejat activele companiei, scrie infomarket.md.

Vadim Brânzan a mai spus că Ministerul Economiei și Infrastructurii va insista să fie semnat un acord similar cu noul proprietar al companiei Avia Invest, care operează Aeroportul Chișinău.

Duet Private Equity Limited, cu sediul la Londra, a anunțat că va achiziționa 100% din acțiunile Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy în Moldova pentru 141 de milioane de euro printr-una din companiile sale de investiții cu scop special (SPV). Duet Private Equity Limited nu oferă detalii despre această companie, menționând doar că este de așteptat ca achizițiile de Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy să fie închise în viitorul apropiat. Gas Natural Fenosa Moldova, o filială a Naturgy Energy Group, este o companie lider în furnizarea și distribuția de energie electrică în Moldova, care deține 70% din piața de distribuție a energiei electrice din centru (inclusiv Chișinău) și din sudul țării.

În decembrie 2017, Gas Natural Fenosa avea 889.078 puncte de conectare în Moldova, în timp ce vânzările totale de energie electrică se ridicau la 2.696 GW / h. Compania ocupă 70% din piața vânzărilor de energie electrică din țară și acoperă 2/3 din populație. Duet Private Equity Limited este o filială deținută integral de grupul Duet. Duet Private Equity Limited cu un birou în Londra are o gamă largă de investiții în diverse tipuri de active și o strategie de creștere în regiune.

Echipa de investiții cu capital privat Duet are o experiență vastă în atragerea, structurarea, executarea, gestionarea tranzacțiilor de capital privat pe piețele emergente.

Hailey Bieber, noi imagini cu burtica de gravidă. Apariție extravagantă alături de Justin Bieber

Hailey Bieber și-a afișat cu mândrie burtica de gravidă într-o ținută transparentă, în timpul unei ieșiri cu soțul ei, Justin Bieber, la New York, scrie Daily Mail.

Modelul în vârstă de 27 de ani și superstarul pop în vârstă de 30 de ani au anunțat în luna mai că așteaptă venire ape lume a primului lor copil, potrivit protv.ro.

Sâmbătă, cei doi au fost văzuți pe străzile din New York în ținute extravagante. Hailey a purtat o salopetă mulată, transparentă, din dantelă neagră, ce îi punea în evidență burtica de gravidă. Ea și-a completat ținuta cu un pardesiu lung din piele neagră, o pereche de pantofi cu toc negri, o geantă neagră și o pereche de ochelari de soare.

Justin Bieber a atras atenția paparazzilor cu ținuta sa. A purtat un tricou alb, peste care a îmbrăcat un pullover maro. Cântărețul a ales să poarte o pereche de pantaloni de trening albi, lăsând însă la vedere pantalonii scurți roșii pe care îi avea pe dedesubt. El și-a completat ținuta cu o șapcă de baseball maro și încălțăminte neagră, pe care a purtat-o cu șosete albe.

Hailey Bieber este însărcinată în 7 luni și s-ar putea ca cel mic să se nască până la sfârșitul verii, portivit unor surse TMZ.

Republica Moldova marchează doi ani de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE

,,Azi marcăm doi ani de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE – doi ani de muncă intensă pentru a putea lansa negocierile de aderare. În fiecare zi lucrăm pentru obiectivul nostru național – cel de a pregăti Republica Moldova pentru aderare până în 2030”. Afirmațiile au fost făcute de Maia Sandu, într-o postare pe facebook.

Președinta a publicat și un filmuleț în care sunt secvențe de la semnarea cererii de aderare a țării noastre la UE, secvențe cu primul chestionar transmis spre UE, de la obținerea statului de țară candidată, de la Adunarea „ Moldova Europeană”, de la summit-ul Comunității Politice Europene, de la deschiderea negocierilor de aderare la UE, de la demararea screening-ului și de la semnarea decretului pentru inițierea negocierilor de aderare R. Moldova – UE. Filmulețul se încheie cu un mesaj al negociatorului șef din partea țării noastre, Cristina Gherasimov, relatează Moldpres.  

Uniunea Europeană deschide oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei. Pe 25 iunie, președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări.

Consiliul European a decis la summit-ul din 14 decembrie 2023 începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Decizia a fost luată după ce ambele state au depus cereri de aderare la UE și au obținut statut de țară candidat la aderare, acum doi ani.

Un nor de praf saharian va traversa Republica Moldova

Un nor de praf saharian traversează în aceste zile Republica Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în aer deja se regăsesc cantități mici de praf.

În următoarele câteva zile, norul va pleca în direcția sud-est. Depunerile vor putea fi observate cu precădere în zonele în care va ploua, transmite tv8.md.

Praful nu este periculos pentru sănătate, dar poate acutiza starea persoanelor care suferă de boli respiratorii cronice, mai spun specialiștii. 

Ultima dată un nor de praf saharian a ajuns în Moldova la finele lunii aprilie și s-a menținut deasupra țării timp de câteva zile. 

Ce a făcut un bărbat după ce a aflat că băiatul pe care l-a crescut 8 ani nu este fiul său?
Articolul anterior
Astăzi, sunt comemorate victimele tuturor regimurilor totalitare și autoritare
Articolul următor