Un miliardar ceh a cumpărat lumina și gazul din Moldova (Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa)

Ministerul Economiei a dezvăluit cine este beneficiarul companiilor Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa. E vorba despre un miliardar din Cehia.

separator
Beneficiarul final al companiei Duet Private Equity Limited, care a achiziționat Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Supply Energy, de la grupul energetic spaniol Naturgy, este un miliardar ceh. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

Potrivit acestuia, miliardarul Jilis Mejg ​​deține 80% din această investiție. Potrivit ministrului, miliardarul ceh a semnat un acord cu statul, obligându-l să nu redistribuie bunurile companiilor fără acordul Consiliului Suprem de Securitate. Astfel, autoritățile au protejat activele companiei, scrie infomarket.md.

Vadim Brânzan a mai spus că Ministerul Economiei și Infrastructurii va insista să fie semnat un acord similar cu noul proprietar al companiei Avia Invest, care operează Aeroportul Chișinău.

Duet Private Equity Limited, cu sediul la Londra, a anunțat că va achiziționa 100% din acțiunile Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy în Moldova pentru 141 de milioane de euro printr-una din companiile sale de investiții cu scop special (SPV). Duet Private Equity Limited nu oferă detalii despre această companie, menționând doar că este de așteptat ca achizițiile de Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy să fie închise în viitorul apropiat. Gas Natural Fenosa Moldova, o filială a Naturgy Energy Group, este o companie lider în furnizarea și distribuția de energie electrică în Moldova, care deține 70% din piața de distribuție a energiei electrice din centru (inclusiv Chișinău) și din sudul țării.

În decembrie 2017, Gas Natural Fenosa avea 889.078 puncte de conectare în Moldova, în timp ce vânzările totale de energie electrică se ridicau la 2.696 GW / h. Compania ocupă 70% din piața vânzărilor de energie electrică din țară și acoperă 2/3 din populație. Duet Private Equity Limited este o filială deținută integral de grupul Duet. Duet Private Equity Limited cu un birou în Londra are o gamă largă de investiții în diverse tipuri de active și o strategie de creștere în regiune.

Echipa de investiții cu capital privat Duet are o experiență vastă în atragerea, structurarea, executarea, gestionarea tranzacțiilor de capital privat pe piețele emergente.

Ce a făcut un bărbat după ce a aflat că băiatul pe care l-a crescut 8 ani nu este fiul său?
Articolul anterior
Astăzi, sunt comemorate victimele tuturor regimurilor totalitare și autoritare
Articolul următor
Alte articole interesante