Un milionar britanic și-a părăsit soția pentru o refugiată ucraineană pe care cuplul a primit-o în casă

Un fost șef al defunctei firme de împrumut Wonga și-a părăsit soția pentru o refugiată ucraineană pe care el și soția sa au primit-o în casă.

Milionarul care și-a părăsit soția pentru o refugiată din Ucraina

Milionarul Haakon Overli, în vârstă de 52 de ani, a insistat săptămâni întregi către premierul Boris Johnson și către ministrul de interne Priti Patel în martie pentru a încerca să accelereze procesul de aducere a femeii în Marea Britanie, informează The Sun, transmite Protv.ro.

La doar câteva luni după ce i s-a dat viză, Overli și-a părăsit soția și a părăsit moșia lor din Surrey.

Overli fusese doar recent lăudat de fostul ministru de externe și de fostul secretar de sănătate Jeremy Hunt, după ce s-a întâlnit la o sărbătoare locală.

Tory a postat pe Twitter: „A fost grozav să cunosc un cetățean ucrainean găzduit de o familie locală”.

Overli a postat pe Twitter și le-a spus mai întâi adepților de pe Twitter că familia sa este dornică să ajute un refugiat ucrainean pe 9 martie.

Overli a fondat agentul de bursă online Self Trade, a introdus firma în aprilie 2000 și a vândut-o în octombrie pentru mai mult de 900 de milioane de lire sterline.

În 2008, el a început un an ca director la Wonga – creditorul controversat acuzat de parlamentari că folosește rate a dobânzilor vertiginoase pentru a pradă clienții înrădăcinați.

Firma s-a închis în 2018, după ce a înregistrat pierderi uriașe și a intrat în administrare.

De atunci, a co-fondat Dawn Capital, care se pretinde a fi cel mai mare investitor specializat în software business-to-business din Europa și care valorează mai mult de 2 milioane de lire sterline.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Trafic intens la frontieră. Ucrainenii din Moldova se întorc acasă
Articolul anterior
Ministrul Agriculturii a anunțat un set de măsuri pentru susținerea agricultorilor
Articolul următor