Un moldovean, denunțat în Italia după ce l-a speriat cu un pistol jucărie pe vecinul său

Carabinierii Secției Radiomobil Imola, regiunea Bologna din Italia, au denunțat pentru amenințare agravată un cetățean moldovean în vârstă de cincizeci de ani, scrie realitatea.md.

S-a întâmplat zilele trecute, când un cetățean a sunat la Centrul de Operațiuni raportând că a fost amenințat cu pistol de către vecinul său, rezident la etajul inferior al condominiului.

Cei doi avuseseră o ceartă mai veche din cauza zgomotului unui burghiu.

Victima a fost invitat de operatorul 112 să se închidă în casă, în așteptarea carabinierilor care, după ce a strâns mărturia victimei, a început să caute vecinul și l-au identificat la scurt timp în apropiere, în timp ce acesta conducea o dubă.

Anunțat de situație, moldoveanul de cincizeci de ani a predat spontan un pistol de jucărie de culoare neagră. Pistolul a fost confiscat de carabinieri.

Un băiețel de 12 ani a avut parte de surpriza vieții lui, după ce anul trecut i-a trimis o scrisoare prințului William

Prințul William s-a întâlnit astăzi cu un elev de 12 ani, într-o vizită surpriză la școala adolescentului, în urma unei scrisori pe care acesta i-a trimis-o moștenitorului tronului britanic, anul trecut, și pe care a publicat-o și pe platforma X.

    În 2023, Freddie Hadley l-a invitat pe viitorul rege la o prezentare pe care urma să o susțină alături de alți elevi la școala sa, o cercetare legată de sănătatea mintală, cunoscând interesul lui William față de acest subiect.

    El a postat mesajul și pe X ,de Ziua Mondială a Sănătății Mintale, în octombrie anul trecut, povestindu-i prințului despre o inițiativă gândită de el și prietenii săi la școala din Rowley Regis, Sandwell. 

      Spre încântarea lui, William i-a răspuns, transmițându-i la vremea respectivă: „Bună ziua Freddie, îmi pare atât de rău că eu și Catherine și nu putem fi astăzi alături de tine și de restul elevilor de la St Michael’s. Abordarea directă a provocărilor legate de sănătatea mintală și de stigmatele ce o înconjoară este atât de importantă. Vă rog, continuați cu această muncă importantă”.

      Scrisoarea lui Freddie a avut în mod clar un efect profund asupra lui William, care a cerut echipei sale să organizeze în secret o vizită la școală la următoarele sale angajamente publice în West Midlands.

      Astăzi, elevul și colegii săi au avut parte de surpriza vieții lor, când prințul de Wales a sosit la clasa lor.

        Săptămâna trecută, prinţul William a luat parte la un angajament public, pentru prima dată după ce soţia lui, Kate Middleton, a dezvăluit că a început ședințele de chimioterapie preventivă împotriva cancerului.

        Într-un mesaj video publicat luna trecută, prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a anunţat că testele medicale realizate după o operaţie abdominală majoră, pe care a suportat-o în ianuarie, au detectat prezenţa unui cancer, o descoperire despre care Catherine a spus că a reprezentat „un şoc uriaş”.

        Prinţul William nu a mai participat de atunci la niciun angajament oficial, într-o perioadă în care cuplul princiar britanic şi cei trei copii ai săi au încercat să gestioneze impactul avut asupra lor de acea veste.

        sursa

        Victoria Beckham dezvăluie secretul unei căsnicii reușite: „De asta e nevoie pentru a fi fericit”

        Victoria Beckham a dezvăluit secretul căsniciei sale fericite cu David Beckham, într-un interviu acordat revistei ELLE Spania. Creatoarea de modă, care tocmai a împlinit 50 de ani, este căsătorită de 25 de ani cu fostul fotbalist. 

        Fosta membră a trupei Spice Girls și-a lăudat partenerul de viață, în vârstă de 48 de ani, spunând că este o sursă de inspirație pentru ea și a divulgat singurul lucru care îi menține căsnicia într-un loc bun: râsul.

        „Soțul meu este inspirație pentru mine. Suntem exact ca și cuplul pe care l-ați văzut în documentar? Da. Ne place să râdem, să ne distrăm, să vorbim, să dansăm, să bem”.

        „Și, da, râdem mult, inclusiv unul de celălalt. De asta e nevoie pentru a fi fericit. Cred mult în umor, în râsete, în familie, în prietenie. Îmi dau seama că noi am devenit cumva un model. Oamenilor le place să vadă relații care durează”.

        Victoria a abordat din nou afirmațiile pe care le-a făcut, potrivit cărora provine dintr-o clasă muncitoare, o scenă memorabilă din documentarul lor, când David o întrerupe pentru a-i aminti că tatăl ei obișnuia să o ducă la școală cu o mașină foarte scumpă.

        Victora a insistat în discuția cu ELLE Spania că nu s-a născut cu „o lingură de argint în gură”.

        Designerul a declarat despre ea și David: „În adâncul sufletului, amândoi împărtășim aceleași valori. Venim din același mediu. Familiile noastre au muncit din greu pentru a ne crește. Tatăl meu a făcut bani, apoi a dat faliment. Nici David, nici eu nu ne-am născut cu o lingură de argint în gură. Avem această regulă în ceea ce privește egalitatea, fie că avem grijă de casă sau de copii.

        sursa

        Republica Moldova marchează 10 ani de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană

        Pe 28 aprilie se împlinesc 10 ani de la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Rep. Moldova care călătoresc în Uniunea Europeană. La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.

        Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a declarat că, în această perioadă, „2,54 milioane de cetățeni moldoveni au efectuat peste 31 de milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen”.

        Acum zece ani, la 28 aprilie 2014, în rezultatul unui proces îndelungat și complex, Uniunea Europeană a abolit pentru cetățenii Republicii Moldova, deținători de pașapoarte biometrice, obligativitatea vizei de scurtă ședere pentru a călători în spațiul Schengen. Republica Moldova a fost prima țară din cadrul Parteneriatului Estic care a obținut regimul fără vize cu Uniunea Europeană.

        În decursul celor zece ani, țara noastră a asigurat continuitatea realizării reformelor și cerințelor care au stat la baza liberalizării regimului de vize, precum și a implementat recomandările elaborate pe parcurs de instituțiile europene de profil. Astfel, posibilitatea de a călători liber în UE este deschisă pentru toți deținătorii pașapoartelor biometrice moldovenești, inclusiv pentru cei cu reședința în regiunea transnistreană.

        Regimul liberalizat de vize cu UE reprezintă unul din cele mai palpabile beneficii ale integrării europene pentru cetățenii Republicii Moldova – libertatea de mişcare. Călătoriile fără vize au facilitat semnificativ contactele interumane și au contribuit la consolidarea suplimentară a legăturilor de afaceri, sociale și culturale între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

        sursa: www.moldpres.md

        Maia Sandu numește greșită decizia Teleradio-Moldova de a nu permite candidaților electorali să vorbească în rusă
        Articolul anterior
        Femeile din diferite regiuni ale țării vor avea acces mai bun la servicii de colposcopie
        Articolul următor