Un moldovean și-a cumpărat o mașină, dar s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova care a prezentat, la controlul de frontieră, documente falsificate, scrie pulsmedia.md.

În data de 27 februarie a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare și asigurarea de răspundere civilă auto, în legătură cu care polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că ștampila care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice precum și înscrisurile din polița de asigurare nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoștință că documentele sunt false și că a achiziționat autoturismul fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare în acest sens.

În cauză, poliţiştii români de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lebădă salvată după ce a suferit fractură la aripă și nu putea ieși la mal

La data de 21 noiembrie 2024, angajații IGSU au fost solicitați să intervină într-o misiune mai puțin obișnuită, pentru a veni în ajutorul unei lebede rănite în satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:27, iar potrivit informațiilor, pasărea nu putea ieși singură la mal din apele râului Răut.

În ajutorul acesteia au intervenit salvatorii Inspectoratului, care, ajunși la fața locului, au constatat că lebăda a suferit o fractură la aripă și nu putea ieși la mal din cauza traumei. Angajații IGSU au reușit să recupereze lebăda din apă și noroi, în maximă siguranță. Ulterior, aceasta a fost predată angajaților Inspectoratului pentru Protecția Mediului în vederea oferirii îngrijirilor necesare și a tratamentului corespunzător pentru recuperarea completă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024, angajații IGSU au reușit să salveze din diverse situații de risc 492 de animale.

Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca. Ce a spus pilotul

Avonul Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara vineri, la ora 8.40, a fost direcţionat la Cluj-Napoca, comandantul luând această decizie din cauza vântului puternic de pe Aeroportul Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Timişoara, aeronava, care venea de la Bucureşti, a stat minute bune în zona de aşteptare, pentru a ateriza la Timişoara, însă din cauza vântului putrenic pilotul a decis să plece spre Cluj-Napoca, pentru a ateriza în siguranţă, scrie news.ro.

De asemenea, zborul de întoarcere spre Bucureşti a fost afectat.

Reprezentanţii companiei Tarom vom decide dacă pasagerii vor fi transportaţi la Timişoara pe cale aeriană sau terestră.

Alte zboruri nu au fost afectate pe Aeroportul Timişoara.

Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt.

Din cauza poleiului, mai multe camioane staționează pe carosabil, în raionul Râșcani

Traseul R7, satul Șaptebani raionul Rîșcani: Din cauza poleiului format, mai multe camioane staționează pe partea carosabilă, anunță Poliția.

Polițiștii sunt la fața locului și acordă ajutor șoferilor.

Un pasaj din Capitală, redenumit în cinstea orașului Tbilisi
Articolul anterior
Un bărbat și o femeie, reținuți după ce au furat mai multe bunuri dintr-un depozit din Capitală
Articolul următor