Un orășel din Elveția oferă 60.000 de euro pentru cei care se mută acolo

O mică localitate din Elveția, care riscă să rămână fără populație, a decis să ofere tinerilor dornici să se mute acolo o primă de instalare de 70.000 de franci, scrie The Local. Satul Albinen, situat în cantonul Valais aproape de orașul Leukerbad, este aproape de depopularizare, având doar 240 de locuitori, iar numărul copiilor este prea mic pentru ca școala din localitate să mai funcționeze.

separator

Drept urmare, primăria a venit cu o soluție costisitoare dar de durată: să ofere primă de instalare de 70.000 de franci familiilor care vor să se mute acolo. Satul montan pitoresc are numeroase case goale, în care familiile cu copii ar putea locui fără probleme, dar nu există doritori.

Primarul localității spune că locuitorii vor alege dacă sunt de acord ca familiile cu copii care doresc să își cumpere o locuință sau să-și construiască o casă în Albinen să primească o subvenție de 25.000 de franci pentru fiecare adult și 10.000 de franci pentru un copil.

Aceasta ar însemna 70.000 de franci pentru o familie de patru persoane, o sumă considerabilă, cu care o familie ar putea să-și înceapă viața în acel colț de rai.

Există, însă, și o serie de condiții impuse celor care vor să se mute acolo. Aceștia trebuie să aibă sub 45 de ani și să fie de acord să locuiască în Albinen pentru următorii 10 ani. Locuința pe care o construiesc trebuie să aibă o valoare minimă de 200.000 de franci și trebuie să fie o locuință permanentă, nu a doua reședință. Banii nu trebuie rambursați, decât în cazul în care familia care i-a primit decide să părăsească localitatea înainte de termenul de zece ani.

Primarul susține că această politică este accesibilă și este de fapt o investiție în viitorul satului. El spune că întreaga comunitate va profita de noile familii prin impozite, contracte de construcții și achiziții de la magazinul satului, în timp ce tinerii vor aduce viața înapoi în sat. „În cel mai bun scenariu, chiar și școala din sat se va redeschide”.

Ce vor găsi nou-veniții în Albinen? Un sat frumos, situat la o altitudine de 1.300 m, cu vedere la valea Rhône, cu aer curat de munte, situat la doar șase kilometri de stațiunea termală Leukerbad. Nu există multe locuri de muncă, dar orașele Visp și Sion sunt la doar o jumătate de oră distanță.

Depopularizarea în zona rurală este o problemă în mai multe țări.

Sursa: libertatea.ro

Groaznicul accident de pe Mihai Viteazul: Momentul în care victimele sunt scoase dintre fiare de către trecători

Șoferii și pasagerii mașinilor făcute zob, după ce au ajuns într-un pilon, una peste alta, pe strada Mihai Viteazul, din Capitală au fost scoși dintre fiarele automobilelor de trecători, până la sosirea ambulanței, scrie Unimedia.info.

Momentul în care mai mulți trecători sar în ajutor a fost publicat de internauți pe rețele.

Accidentul a avut loc pe 23 aprilie, în jurul orei 21:00 pe strada Mihai Viteazul. Potrivit Poliției, o mașină de model Ford s-a ciocnit cu o Toyota.

Vedeți AICI Video.

https://t.me/unicamd/1056

Record de temperaturi în Spania. Câte grade s-au înregistrat

Spania se confruntă în aceste zile cu temperaturi neobişnuit de mari cu 15-20 de grade peste normalul lunii aprilie, scrie stirileprotv.ro.

De marți, în sudul Spaniei, temperaturile oscilează între 35 și 37 de grade Celsius spre disperarea localnicilor și a turiștilor deopotrivă. Fenomenul este cu atât mai alarmant cu cât Peninsula Iberică să confruntă cu o secetă istorică, iar specialiștii anticipează o nouă vară toridă și uscată.

Agenţia spaniolă de meteorologie anticipează că această lună va fi probabil cel mai călduros aprilie de la începutul măsurătorilor în Peninsula Iberică.

Asta după ce schimbările climatice au generat în 2022 cel mai mare număr de zile marcate de „stres termic ridicat”.

Turist din New York: ”E foarte cald. Aici am ajuns din Elveţia, unde am dat de viscol”.

În Valencia, marţi au fost 36,2 grade, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Spania în aprilie.

Primăria a instalat o pădurice de panouri fotovoltaice care să genereze energie pentru consumul acestei şcoli.

În Sevilla, au fost miercuri 35,6 grade Celsius, un vârf absolut pentru acest oraş din Andalusia. Şi în Cordoba s-au înregistrat cu aproape 15 grade mai mult decât normalul şi cu 3 grade mai mult decât recordul istoric.

Turist: ”În California, de unde sunt eu, nu suntem obişnuiţi cu temperaturi din astea. Ok, înţeleg în august, dar acum e copleşitor, mai ales că nici nu plouă şi avem mare nevoie. Până unde vor tot urca temperaturile?”

Valul de căldură timpurie survine pe fondul unei secete istorice, din cauza căreia suferă culturile de măsline şi grâne. Ca să nu mai vorbim de riscul incendiilor de vegetaţie.

În Barcelona, hotelurile caută soluţii să limiteze consumul de apă. Aici, patronii au instalat clepsidre cu nisip în baie, pentru ca oaspeţii să fie atenţi la durata duşului.

Dar tot în Europa găsim şi extrema cealaltă. Noaptea trecută a fost cea mai rece înregistrată de statistici, minus 2 grade, în regiunea belgiană Flandra. Fermierii care cultivă viţă de vie ori pomi fructiferi au făcut noapte albă monitorizând focurile din livezi.

Iar peste Ocean, în Evergreen – Colorado a nins serios, în timp ce statele Florida şi Texas s-au confruntat cu o straşnică furtună cu grindină.

Bucățile de gheață au atins mărimea unor mingi de tenis. Șoferii ghinioniști, surprinși pe șosele de vremea extremă, s-au ales cu mașinile avariate. Zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică din cauza grindinei.

Au rupt drapelul NATO și l-au stropit cu vopsea roșie. Cine a făcut gestul

Protest la sediul Centrului de informare NATO din Chișinău. Un grup de persoane cu deputații neafiliați, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rupt drapelul NATO și l-au stropit cu vopsea roșie, unimedia.info.

„Astăzi ne-am adunat la sediul celui mai mare bloc militar din lume, care a purtat sute de războaie în diferite părți ale lumii în ultimii 70 de ani și a exterminat milioane de oameni din întreaga lume. Trăim într-o țară liniștită, dar chiar și așa, Moldova pașnică este atrasă într-un bloc militar și în ostilități. În ultimul timp simțim tot mai mult cum țara noastră se umple cu arme, iar problemele sociale sunt neglijate”, a spus Nesterovschi.

La 15 martie, socialistul Alexandru Nesterovschi a anunțat că pleacă din echipa PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”. Totodată, acesta a declarat că va fi deputat independent în Parlament. Anunțul a fost făcut de către Nesterovschi pe pagina sa de Facebook.

La 25 martie, și deputata Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor. Aceasta a menționat că va activa în calitate de deputat independent. Totodată, Lozovan a declarat că se va alătura și ea „Mișcării pentru Popor”.

Foștii deputați ai Partidului Socialiștilor, Irina Lozovan și Alexandru Nesterovschi, care au părăsit recent formațiunea și au aderat la Mișcarea pentru Popor, au anunțat, într-o conferință de presă, că creează un nou partid politic de stânga.

 

Unghii magice de Revelion 2018. Vezi câteva idei originale!
Articolul anterior
Brandul autohton Kasandruța te invită la Târgul de Crăciun! Detalii despre eveniment
Articolul următor