Un pedofil rus întors de pe front e chemat să îi învețe pe copii despre patriotism. Cetățenii ruși se revoltă

După întoarcerea de pe front din Ucraina, numeroși soldați ruși sunt invitați să vorbească despre experiențele lor la școli și să participe la evenimente patriotice alături de copii. Unul dintre ei este Nikita Semyanov, recrutat să lupte în război în timp ce executa o pedeapsă de nouă ani pentru crimă. El mai fusese acuzat și că a violat copii și femei. În ciuda acestui trecut criminal, el este constant chemat să vorbească în școli copiilor și se fotografiază cu ei.

Povestea lui Nikita Semyanov, în vârstă de 35 de ani, din Novosibirsk, este prezentată de site-ul Meduza, relatează Digi24.

Ultimul eveniment patriotic la care Semyanov a participat a fost în februarie 2024, când a fost chemat să evalueze poeziile copiilor care participau la un concurs școlar dedicat „apărătorilor patriei”.  

La scurt timp după aceea, Semyanov a vizitat o școală din localitate și a vorbit cu copiii de acolo. Asociația Eroilor din Rusia a publicat fotografii de la întâlnire pe rețelele sociale. A doua zi, fosta soție a lui Semyanov, Polina, a dezvăluit pe rețelele sociale că Semyanov și-a ucis tatăl. „Acum acest animal merge prin școli”, a scris ea.

Nikita Semyanov și-a sugrumat socrul în aprilie 2021, după ce cei doi s-au certat. Alexander Makarenko a fost dat dispărut mai mult de o lună. Cadavrul lui a fost găsit în mai, iar poliția l-a arestat pe Semyanov după ce și-a recunoscut fapta. El a povestit și cum și-a ucis socrul: în timp ce Makarenko pleca, Semyanov i-a pus o pungă de plastic pe cap și l-a sugrumat cu o sârmă. Apoi a luat cadavrul cu o mașină și l-a îngropat. În mai 2022 a fost condamnat la nouă ani de închisoare, dar după câteva luni s-a oferit voluntar să lupte în război. După ce a fost rănit pe front s-a întors la Novosibirsk ca om liber.

„Un prădător sexual”

La începutul lunii martie, Uliana, o cunoștință a lui Semyanov, l-a numit pedofil și criminal. Ea a povestit că Semyanov preda lecții de chitară adolescenților și le-a constrâns pe unele dintre elevele lui, fete de 12-15 ani, să facă sex cu el. Fosta soție a lui Semyanov, Polina, cu șapte ani mai mică, era și ea minoră când s-au întâlnit. „A lucrat la școala mea. Ne-am culcat împreună când aveam 13 ani, iar la 15 ani m-am mutat la el. Am născut la 17 ani, iar la 18 ani am divorțat”, a povestit ea. Uliana a spus că Semyanov a încercat să o forțeze să facă sex cu el când avea în jur de 14 ani și apoi din nou, un an mai târziu.

Semyanov a predat lecții chitară la o școală din localitate în anii 2010, a spus Uliana. Tânăra a povestit că el le lua pe elevele minore să stea cu el dacă se certau cu părinții lor: „L-am auzit spunând că există un preț pentru asta și, dacă nu ai fi dispus să plătești, poți să-ți împachetezi lucrurile și să pleci. Nu s-au plâns de asta sau poate le-a amenințat ca să tacă. Multe lucruri îngrozitoare se petreceau. El spunea că părinții lui îl vor ajuta și îl vor acoperi și că nu va suferi nicio consecință.”

Fosta soție a lui Semyanov, Polina, a povestit că în timp ce locuia cu el, acesta a umilit-o constant, a agresat-o sexual și a bătut-o. După divorț, a amenințat-o ca să o forțeze să renunțe la copil. „Am fugit de el aproape fără nimic. Am lăsat totul. Nu aveam încotro. Mi-era frică să nu fiu judecată de părinți, mi-era frică pentru viața mea. Mi-a spus foarte clar că nu-mi pot vedea copilul și că, dacă aș încerca, mi-ar distruge viața”.

Nu toată lumea crede însă că Nikita Semyanov și-a ucis socrul și a violat fete minore. Sub postările în care era acuzat de crime, unii oameni au început să scrie comentarii în apărarea lui: „Este un tată exemplar, și-a crescut singur fiica. Puteți vedea cât de mult își iubește tatăl. Trebuie să cunoașteți situația familiei și toate detaliile”, a scris Vera Osipova.

Asociația Eroilor, care a organizat evenimentul școlar, a transmis că organizează întâlniri cu mai mulți soldați, că primește informații pentru a-i contacta de la Fundația Apărătorii Patriei și că nu face verificări personal cu privire la  antecedentele membrilor armatei ruse: „Fundația Apărătorii Patriei ne trimite informațiile de contact ale soldaților. […] În ceea ce privește ororile și acuzațiile, se pare că există o istorie tragică de familie cu care Asociația Eroilor nu are nimic de-a face. Organizăm întâlniri cu mulți militari.”

Nikita Semyanov le-a spus jurnaliştilor din Novosibirsk că nu comentează situaţia și a acuzat-o pe fosta sa soție, Polina că și-a abadonat copilul de cinci luni și a dispărut timp de zece ani.

Moment emoționant în Parlamentul britanic: Un băiețel a rostit ”Tatăl Nostru” în limba română

Un moment emoționant dedicat Zilei Naționale a României a avut loc vineri în Parlamentul britanic, când Isaac, un copil de cinci ani, a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba română, scrie agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române. Momentul a avut loc la finalul unui eveniment aniversar organizat anual în Parlamentul Marii Britanii, cu ocazia Zilei Naționale a României, scrie ziua.md.

Un moment emoționant dedicat Zilei Naționale a României a avut loc vineri în Parlamentul britanic, când Isaac, un copil de cinci ani, a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba română, scrie agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române. Momentul a avut loc la finalul unui eveniment aniversar organizat anual în Parlamentul Marii Britanii, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ediția din acest an, intitulată „Precum în cer, așa și pe pământ”, a avut ca obiectiv evidențierea și celebrarea contribuției românilor la dezvoltarea și diversitatea vieții naționale din Regatul Unit al Marii Britanii.

La eveniment a participat Arhiepiscopul grec Nichita de Thyateira și Marea Britanie, care le-a vorbit participanților despre viața în comunitatea eclezială și despre iubirea față de aproapele.

Un alt invitat a fost doctorul Petre Breazu, cercetător al Universității din Cambridge, care a vorbit despre ură și discriminare, în contrast cu învățătura creștină.

„Învățăturile lui Hristos ne cheamă să iubim, să respectăm și să protejăm fiecare persoană, indiferent de originea sau condiția sa”, a transmis cercetătorul.

Potrivit datelor statistice, în Marea Britanie locuiesc aproximativ 1.1 milioane de români. Comunitățile românești sunt răspândite în diverse regiuni ale Regatului Unit, un număr semnificativ având rezidența în Londra, dar și în alte orașe mari precum Manchester, Birmingham sau Edinburgh.

Din acest motiv, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât la începutul anului înființarea Arhiepiscopiei Marii Britanii și a Irlandei de Nord.

Salariul mediu în R. Moldova a crescut!

Mărimea salariului mediu lunar în Moldova în iulie-septembrie a fost de peste 14,1 mii lei, ceea ce este cu 14,2% mai mult decât în trimestrul III 2023, scrie infotag.

Astfel de date au fost publicate de Biroul Naţional de Statistică, menţionând că în sectorul real al economiei câştigurile s-au apropiat de 15 mii lei (+13,9%), în timp ce în sectorul bugetar continuă să rămână în urmă – 11,7 mii (+15,1%).

Potrivit calculelor statisticienilor, numărul de persoane ocupate în Moldova a crescut cu 0,6% pe parcursul anului. Cele mai mari salarii în Moldova sunt câştigate de cei angajaţi în domeniul informaţiei şi comunicaţiilor – peste 34 mii lei, în domeniul bancar şi financiar – 25,9 mii lei, iar de producătorii şi furnizorii de gaze, energie electrică, apă caldă, aer condiţionat – 21,1 mii lei.

Cele mai mici salarii sunt primite de lucrătorii din sectorul de catering şi cazare – 9,5 mii lei, din agricultură, silvicultură şi pescuit – 9,6 mii lei, precum şi din artă şi divertisment – 9,9 mii lei.

Salariile din învăţământ sunt încă departe de media statistică – doar 11,2 mii lei. În sănătate situaţia s-a îmbunătăţit, salariul mediu este de peste 15 mii de lei.

Teatrul ”Alexie Mateevici” invită la deschiderea unei noi stagiuni!

Teatrul Alexie Mateevici vă invită la deschiderea stagiunii XXVI! Așteptarea a luat sfârșit! După un an în care am construit, reclădit, reparat și ne-am depășit limitele, Teatrul Alexie Mateevici își redeschide ușile! 

Pe 14 decembrie, vă invităm să fiți alături de noi pentru a sărbători începutul stagiunii XXXVI și lansarea unei premiere: spectacolul Scaunele de Eugène Ionesco, în regia talentatului Florin Liță. 

Regizor din București, apreciat pentru modul unic în care îmbină tradiția cu modernul, vine să ne surprindă cu o montare care transformă absurdul într-un joc fascinant de întrebări și răspunsuri. Scaunele este o poveste despre sensul vieții, despre cât de importante sunt cuvintele rostite la momentul potrivit și despre obsesii – acele umbre care se așază confortabil pe scaun și nu te mai părăsesc. 

Poate o dorință să nu devină obsesie? Și dacă obsesia apare, cum îi facem față? Veniți să descoperiți împreună răspunsurile. 

Sub îndrumarea lui Florin Liță, actorii noștri – Elena Frunze-Hatman, Grigore Bechet, Giasti Sirah și Victor Untilă – aduc la viață personajele lui Ionesco într-un spectacol care explorează timpul, spațiul și formele în stilul inconfundabil al teatrului absurd.

Nu ratați reprezentațiile:

SCAUNELE:

  • 14 decembrie, ora 18:00 
  • 21 decembrie, ora 18:00 
  • 22 decembrie, ora 18:00 

MICUL PRINȚ

Vă așteptăm la Micul Prinț, în regia lui Mihai Țărnă – o istorie care nu are vârstă, dar reușește mereu să rămână actuală. Spectacolul este o invitație la reflecție, o călătorie prin lumi pline de înțelesuri, unde iubirea și bunătatea sunt cele mai prețioase comori. O poveste despre esența umană, perfectă pentru toate generațiile și mai relevantă ca niciodată în vremurile noastre. 

  • 17 decembrie, ora 18:00 
  • 18 decembrie, ora 18:00 
  • 19 decembrie, ora 18:00
  • 24 decembrie, ora 11:00 

ARTĂ  

Spectacolul ARTĂ, în regia lui Slava Sambriș, este alegerea ideală pentru acest an tumultos. Cele trei personaje – Francoise, Paula și Catherine – vă vor provoca să vă gândiți la limitele prieteniei și la ce înseamnă, cu adevărat, să cunoști pe cineva. Este o comedie dramatică plină de farmec, care cucerește prin replici tăioase, un stil minimalist și o poveste realistă. 

  • 20 decembrie, ora 18:00 

Biletele le găsiți pe pagina noastră https://tam.md/bilete/  sau pot fi rezervate la nr de telefon 0 604 41 471.

Ce să faci dimineața pentru scăderea tensiunii arteriale
Articolul anterior
Istoria medicinei. Povestea fabuloasă a femeii care s-a dat drept bărbat timp de 50 de ani, pentru a deveni un chirurg renumit
Articolul următor